Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

I20 1.4 Crdi 2019 Model Sürüş Ve Yakıt Hakkında

'İ20 Forum - Club' forumunda BurakColaki201.4crdi tarafından 28 Şubat 2020 tarihinde açılan konu

1. BurakColaki201.4crdi

BurakColaki201.4crdi Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Burak Çolak
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Arkadaşlar merhaba,

i20 1.4 crdi 2019 model aracımı 4 aydır kullanıyorum 2500 km civarı yol yaptım. Araçta canımı sıkan bazı noktalar var;

İlki: araba gerçekten çok yakıyor, şuan 100 KM'de ortalama 8.3 litre yakıyor, çok dikkatli kullanmaya çalışıyorum ama devir 2.000'in üstüne çıktığından 13-18 litre arası anlık yakıt tüketimi gösterebiliyor. Tecrübeli arkadaşlar konudaki fikirlerini paylaşırsa sevinirim.

ikinicisi: Kalkışta, 1 ve 2. viteste giderken gaz pedalında rahatsız edici bi titreme oluyo, bu titreme 3. vitesten sonra azalıyo ama vites geçişlerinde debriyajda da hissediyorum. Titremeden kastım aslında sanki ayağımı yola sürterek gidiyomuşum gibi, çocukluğunda bilyeli arabayla bayırdan kaymış olanların net anlayacağı yolu tamamen hissetme şeklinde.

Üçüncüsü: arabayı sanki tutan bir şey var ve ivmelenemiyor gibi verdiğim devirin karşılığı lastiklere yansımıyor gibi bir hissiyatı var.

Yorumlarınıza gerçekten ihtiyacım var, şimdiden teşekkür ederim.

İyi forumlar

2. Under Ground

Under Ground Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,435
    Ad Soyad:
    Hüseyin
    Yaşadığınız Şehir:
    74-BARTIN
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Aracınızı kullandıkça yakıt tüketimi biraz daha düşecektir. Yakit tüketimi icin şehir ici genelde pek tutarlı olmaz . Şehir dışında ve normal bir hava sıcaklığında ve 100 km sabit hızda fabrika değerlerine yakın değerleri bulabilirseniz sıkıntı yok demektir. Özellikle soğuk hava ve trafik yakıt tüketimini çok etkiler .
    Gaz pedalı sorunu icin yetkili servise gitmekten başka şansınız yok . Mekanik bir özelliği çok fazla olmayan bir sistem icin acayip bir araba sizinki . Belki gevşek bir şey vardır.
    Başka bir zaman olsa daha çok yazardım ama malum çok üzgünüz, aslında hiç yazasım yok . Kafam dağılsın diye yazıyorum.

3. Hürkal

Hürkal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    69
    Ad Soyad:
    HRKL Özgür
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 CRDİ (2014-2020)
    Ortalama tüketim verirken bunu ortalama hız ile birlikte vermek daha kolay karşılaştırma yapmamızı sağlayabilir. Benim aracım 2017 modeldi, benzer kilometrede ortalama hız 33kmh civarıyken ortalama tüketim 6,5lt seviyesindeydi. Şu anda 40 bin kilometrede, 37kmh ortalama hız ile 5,2 lt tüketiyor. Eğer ortalama hızınız yazdıklarımdan daha düşük ise 8,2 lt seviyesi belki olur, ancak buna rağmen açıkçası yüksek bir değer gibi görünüyor.

Araçtaki titreme, çok düşük devirde kullanmakla vuruntudan kaynaklı olabilir mi?

Bu Sayfayı Paylaş