Arkadaslar suanda i30 1.6 dizel style paket kullaniyorum manuel aractan sikildim biraz i20 alim diyorum ancak kararsiz kaldi style sunrooflumu alsam elite sunroofsuzmu birde ilanlar kafami karistiriyor acikcasi 1.2 cokmu yakiyor baska bir sorunumu var satilanlarin hepsi dusuk km de ve satilmiyor kac haftadir ayni ilanlar fiyatlari dusurup duruyorlar napim sizce lutfen yardimci olun 1 aydan beri arastirmaktan kafayi yedim nette yeterli bilgide yok bu aracla ilgili
bence aracınız gayet iyi motor performans ve yakıt olarak satacağınız aracınızı çok ararsınız. ama sanrooflu araçlar da güzel durmuyor değil hani
Hocam araci esimle beraber kullaniyorum birde cok sagini solunu surttuk kmde 45 bine geldi artik satip yeni biseye gecme zamani diyorum veya yrni fabia lari gordum onlardan hosuma gitmedi degil 1.2 tsi dsg araca baya guzele benziyor
düz vites araçtan sıkıldığınız için anladığım kadarı ile otomatik istiyorsunuz, i20 otomatikler 1.4 motordur, 1.2 benzinliler yine düz vitestir. 1.4 benzinli 4 ileri tam otomatik bir araç ile 1.6 dizel düz vites bir aracın yakıtı bariz farklı olur.
Yok hocam yone manuel dusunuyorum otomatigi cok yaktigini okudum forumda 4 ileri oldugu icin esimde bende manuelden sasmayiz Allahtan arabayi ogretirken manuel ogrettim 2. Haftasinda tek basina izmite gitti geldi simdi masallahi var hangi arabayi verirsem verim hic yadirgamadan kullaniyor
ben manuel araçtan sıkıldım anlamışım. mevcut aracınız 2012 ve üzeri ise yani yeni i30 ise satıp bir alt segment araç olan i20 almak bence doğru olmaz.
Aynen hocam yeni i30 bende iste o konuda kararsiz kaldim alipta pisman olursam bir daha degistirmemde zor olur o yuzden dedigin gibi hic bulasmamak bu sefer eldekini arar oluruz
Aracimda hersey mevcut zaten yagmur far park sensoru yokus kalkis bluetooth ama iste yeni seyler ariyor bundan oncede yeni leon fr vardi ondada ayni seyi yasadim 15 bine kadar kullandim yine 1 sene sonra sikildim farkli bisey aradim i30 a kafayi takmistim araya araya buldum
yanlış anlaşılmasın; attan inip eşeğe binmek diye bir tabir vardır, bunu i20'yi kötülemek için söylemiyorum bana göre sınıfının en iyilerinden biri hatta hacim olarak en iyisi ama dediğim gibi sınıfının iyisi, sizin bindiğiniz araç bir üst sınıf "C" segmenti, değiştirecekseniz daha üst sınıf ya da aynı sınıf farklı markalar düşünün derim. bu ara crossover'lar revaçta, bilmiyorum bütçeniz nedir ama bir bakın bence. qashqai ve benzerleri.
Anladim hocam dogru soyluyosunuz bende iste o konuda kararsiz kaldim hep araclarim c sinifi oldu ilk defa b lere bakmaya basladim ama piyasa oyle bir sismiski i30 u ben 47500 e almistim gecen sene simdi o paraya dolu dolu bir b sinifi bile alamiyosun neden bu kadar sisti bu fiyatlar onuda anlamadim gecicimidir yoksa bu saatten sonra bu skalada mi devam eder acaba
düşeceğini sanmam git gide artıyor, satışlar düşük olsa belki ötvde bir indirim olur diyeceğim ama oda imkansız zira satış rekorları kırılıyor bu yıl, ikinci elde buna paralel artıyor fiyatlar, nette yazılan fiyatlar üzerinden her ne kadar pazarlıkla bir miktar düşürülebilsede bu miktar %8'i geçmez, hal böyle olunca da yine pahalı kalıyor fiyatlar. aynı durumu bende yaşıyorum tucsonu değiştirmek istiyorum ama benzer araçların yenileri elimizdekinin 3 katı, daha düşük bir sınıfa geçmekte mantıklı olmayınca devam ediyoruz.
Bence böyle bir hata yapmayın c segmenti bir araçtan b ye düşeceksiniz farkı hemen anlarsınız zaten ne yol tutuş özellikle de motor performansı açısından şoka girmeyin derim aracınız daha 45binde ya ona devam edin yada en azından c segmenti başka birşeyler bakın sıkıldıysanız eğer
Eywallah hocam oyle yapicam bir sure daha binmeye devam edip kafama yatan bi c sinif bulup devam edicem