Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

i20 1.2 Regülatör ısınmıyor

'LPG Sistemleri' forumunda berk_ tarafından 15 Haziran 2015 tarihinde açılan konu

1. berk_

berk_ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    berk ozenir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Mart ayı gibi atiker obd II microfast taktırdım çok memnundum ancak son 1 haftadır çözemediğim bir sorun var
    Sorun öncelikle araçta su kalmamasını fark etmemle başladı neyse sonra hiç su karıştırmadan sadece organik (turuncu) antifriz koydum arabaya akşamında yolda giderken araç gaz yemedi motor ışığı 15 20 sn yanıp söndü sonra geçti bu olay 3-4 kere tekrarlandı (benzinde bu sorun olmuyor) sabahında hyundai servisine gittim bi sorun görunmüyor tüpten kaynaklıdır dendi bunun üzerine atiker servisine gittim orada bilgisayara bağladılar ama sorun görünmüyordu ancak test sürüşüne cıkınca usta regülatörun ısınmadığını donma yaptığını söyledi regülatöre dokunduğumuzda buz gibiydi .İşlerim gereğiyle tamir ettiremedim zamanım yoktu ertesi gunde 1250 km yol yapıcaktım bana arasıra tüp arasıra benzinle kullandığım sürece sıkıntı olmayacağını söyledi ben yolun yarısını benzin yarısınıda tüple geldim gaz kesip motor ışığını yakma olayı sadece bir kere oldu bugün istanbulda gene atiker servisine gittim regülatör sıcaktı buradaki usta araçta su olmadığını su borularının aşırı basınçlı olduğunu motor soğuyunca su eklemem gerektiğini söyledi (dipnot: uğradığım bir tamircide su borularının çok basınçlı olduğunu devirdaimde sıkıntı olduğunu söylemişti) eve geldim motor soğuduktan sonra radyatör kapağını açtım ama ağzına kadar doluydu.

ben bu işin içinden cıkamadım sizce sorun nerede?

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,948
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  3. berk_

berk_ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    berk ozenir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    2011 model 66 binde hiç değişmedi

4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,948
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    motor sıcak ve regülatör soğukken giriş hortumunun kelepçesini araç çalışır vaziyetteyken gevşetin, su çıkıyorsa regülatörün iç yapısında sorun var demektir.

5. berk_

berk_ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    berk ozenir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sorun çözüldü
    Su bittiği için antifrizle beraber sızıntı giderici koymuştuk o kalorifer peteğini tıkanmış.

Yanlış anlamadıysam lpg reglatöründen çıkan sıcak su kalorifer peteğine gidiyor petek tıkalı olduğu için regulatörden su geçişi sağlanamıyordu oda donmaya sebebiyet verdi. radyatörcüde peteği sökmeden bi makineyle temizlediler sorun çözüldü.

Bu Sayfayı Paylaş