Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

i20 1.2 elite + smart cam tavan : ilk inceleme

'İ20 Forum - Club' forumunda oonur tarafından 27 Temmuz 2015 tarihinde açılan konu

1. oonur

oonur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Onur O.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Merhaba,

Aracımla ilk 1000km'yi tamamlamış bulunuyorum.
    Alım sürecinde değerli yorumlarından faydalandığım tüm arkadaşlara teşekkürler öncelikle.
    Benim gibi araç araştırması yapan yeni arkadaşlara faydalı olabilmek ümidiyle aracın incelemesini yapmak istedim.
    Hata, kusur varsa affola..

Öncelikle donanım ve paket:
    Elite donanım seviyesinde, bir alt donanım olan Style'a göre aşağıdaki artılar bulunuyor:
    - Yan ve perde hava yastıkları
    - Start stop :
    Anahtarsız çalıştırma ile karıştırılıyor. Bu özellikte aracın kırmızı ışık, trafik vs durduğu zamanlarda motoru yarı-kapalı konuma almasına ve yakıt tasarrufu yapmasına yarıyor. Debriyaja hafif dokunarak motorun çalışması(özellikle yazın klimanın durması çok hoş olmuyor) sağlanabiliyor ya da bu özellik tamamen kapatılabiliyor.
    - Navigasyon + Multimedye Sistemi :
    Ekran hassasiyeti telefon ayarında değil, navigasyonda adres girmek zor oluyor, dokunmatik için kalemi var, onu kullanmak gerekiyor.
    Navigasyon uygulamasını şehir dışında kullandım ve başarılı buldum, özellikle gps'te hiç sıkıntı yok.
    Navigasyon çalışırken radyo kullanılabiliyor.
    Bluetooth bağlantısı yapıldığında rehber, arama yapma ve kabul etme işleri multimedya ekrandan yapılıyor, eller serbest modu başarılı hoparlörde hiç sıkıntı yok, cızırtı yapmıyor, ses net ve berrak geliyor.

- Far Sensörü : Dış ortam ışık düzeyini algılayıp far seviyesini otomatik ayarlıyor.
    - Otomatik katlanan dış dikiz aynaları : Kumandadan araç kilidi açılınca aynalar da açılıyor. Araç içinde iken kapı kitlenince ayna kapanmıyor (soran var:))

Smart Paket:
    - Dijital klima : Özellikle görüntüsü çok hoş, iç ısıya hızlı reaksiyon gösteriyor.
    - Otomatik kararan dikiz aynası
    - Geri görüş kamerası : Geri vitese takınca otomatik devreye giriyor, ekrandan değil dikiz aynası sol tarafında görüntü veriyor.
    - Yağmur sensörü : Sensör duyarlılığı iyi, çiselemede dahi devreye giriyor

Cam Tavan :Bu opsiyona hediye olarak arka ve yan-arka camlar filmli geliyor. Ayrıca tavan otomatiğinin olduğu yerde gözlük koyma için kapaklı bir göz var.
    Cam tavan geniş ve açılan kısmı da oldukça tatminkar.

Performans:
    - Hayal kırıklığı yaratmıyor fakat benim nazarımda araç tipinin hakkını veremiyor.
    - Özellikle rampalarda hantal kalıyor.
    - Motor çok sessiz. Dizelden sonra huzur veriyor:)

Tüketim: 1000km sonrası karma tüketim 6,4lt/100km
    400km şehir içi, 600km şehir dışı verisidir.
    Düşük tüketim peşine düşmüyorum, hor da kullanmıyorum özetle.

Sonuç olarak,
    Araç sürüş keyfi konusunda sınıfın en iyisi değil, turbo şart.
    Bu fiyatta sunduğu donanım özellikleri ve iç mekan ferahlığı ile tüm rakiplerinin önünde.

Her sürücünün ihtiyacı tabi ki farklı. Benim gibi yardımcı donanım özelliklerine önem, araçta ferahlık arayan ve yüksek performans beklentisi içinde olmayan herkese tavsiye ederim.

2. kaya_9055

kaya_9055 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    yasin kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Kardesim oncelikle araban hayirli olsun,Allah kazasiz belasiz kullanim versin. Aracin performansi nasil ben onu merak ediyorum yokusta filan bayilma yapiyor mu ve agirlik olarak ne gozukuyor bana biraz fazla gibi geldi bunun performansa etkisi ne. Tesekkurler.

3. oonur

oonur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Onur O.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Teşekkürler dileklerin için, hepimize inşallah.

Ben genel olarak memnunum fakat kesinlikle bir performans aracı değil.

Yokuşta vites düşürmek zorunda bırakıyor bazen, bu da tüketimi arttırıyor.

Sınıftaki diğer araçlara göre daha ağır ve 1.2 atmosferik motor az geliyor.

Sakin kullanıcı için rahatsız edici değil fakat performans odaklı isen başka alternatiflere bakmanı öneririm.

4. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Hayırlı olsun, 1.2 atmosferik bir motor beklentiyi yüksek tutmamak lazım.
    Start-stop en sevmediğim bir özellik, leon var arabaya bildiğimde ilk yaptığım şey kapatmak oluyor. Alışamıyorum sürdüğüm arabanın stop etmesine, birde araba ısınıyor klima olayı var.

5. comanchee

comanchee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Engin Pişkin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    4,5 sene start stoplu punto kullandım.bence çok faydalı.ama alışmak lazım.şu an yeni i20 1,2 style panorama aldım memnunum.elite pakete param yetmedi.elite otomatik düşünüyordum ama kısmet 1,2 maueleymiş.otomatik vitesden taviz verdim amma cam tavandan taviz veremedim.puntoda cam tavanlıydı 4-5 yıl cam tavanlı araç kullanınca, cam tavansız araba bana tabut gibi geliyor.double dın teyp taktırdım geri görüş kamerasınıda hediye ettiler.

6. oonur

oonur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Onur O.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bence otomatik almayarak doğru seçim yapmışsınız.
    Çok yüksek tüketim değerlerinden bahsediliyor. Tabi kullanan arkadaşlar verilerini paylaşırsa daha kesin bilgi sahibi olabiliriz.

Start-Stop konusu ise bütçeye bağlı olarak göreceli:)
    Trafikte geçirilen süre ve şehrin trafik&ışık yoğunluk durumuna göre yıllık 1-1,5 depo tasarruf söz konusu.
    Öte yandan klimanın kapanması nedeniyle yaz ayında fazlasıyla sinir bozucu olabiliyor.
    Ben sadece klimanın açık olduğu zamanlarda bu özelliği kullanmıyorum. Onun dışında tasarruf amaçlı sürekli açık tutuyorum.

Bu Sayfayı Paylaş