Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

I20 1.2 2013 Dengesiz Çalışıyor

'İ20 Forum - Club' forumunda Hybrisss tarafından 13 Haziran 2024 tarihinde açılan konu

1. Hybrisss

Hybrisss Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    Alim Okutucu
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Yaklaşık 7 yıldır sıkıntısız şekilde kullandığım 2013 model i20 1.2 d-cvvt jump aracım son zamanlarda dengesiz bir durumu var. Şöyle açıklayayım bazen giderken sanki yolda zorla gidiyor gaza tepkisiz kalıyor, arabanın gitmesine engel olan birşey varmış gibi. Bu durumda titremede yapıyor. Bazen de öyle bir gidiyor ki sanki ilk günkü gibi gaza tepkili atik. Ve iyi giderken direksiyonda yumuşak. Bir hyundai ustası usta iyi gidiyor dokunma dedi. Birkaç sanayi ustası baya masraftan bahsetti. Belki bujidendir diye değiştim farketmedi. Lastikler iyi. Alttakım hemen hemen komple değişti.
    2 ÖN AMORTİSÖR VOTTO MARKA
    2 ÖN KULE
    2 KULE BİLYASI
    2 ÖN Z ROT
    2 ROT BAŞI
    2 ALT SALINCAK

Araç 90bin'de. Lpg yok. Görüşlerinizi bekliyorum. Ha şöyle bir durum daha var iyide gitse kötüde en ufak çukurda bile fena titreme oluyor.

2. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ateşleme sistemi ve sonrasında katalitik konvertör şüpheli.

bujilerin değiştiğini söylemişsiniz, doğru buji taktığınızı varsayıyorum.

katalitik de kontrol edilmeli. iyi egzozcular sıcaklıklara bakarak kontrol edebiliyor.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  3. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Benzin pompası benim yanmadan önce (lpgden dolayı) benzinde son çalışmasında araç çok isteksizdi. Lpgye geçince çekiş düzelmişti. Benzinin kendisi deposu filtresi pompası vesaire kontrol edin derim bence.

4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    titreme sırasında arıza lambası yanmıyorsa ve/veya arıza kodu yoksa krank pozisyon sensörü verisine bakılmalı. anlık kesiklikler yaşıyor olabilirsiniz. söküp temizlemekte fayda var.

5. Hybrisss

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    Alim Okutucu
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Allah'ın sevdiği kuluymuşum sabah buraya yazdıktan sonra aracı ustaya bırakmaya gidecekken kontağı çevirdiğimde araç çalışmadı ben araba arızasından çok anlamam ama 5 sene önce aynı şey başıma geldiydi akü bitmişti, sağolsun inci akü gelip akümü ölçtü yerinde değişim yaptı. araçta çekişten düşme, gaza tepkisizlik sona erdi. şimdi kaymak gibi akıyor yolda. yalnız ufak çukurlarda fazla sarsıntılar devam ediyor.

ozgutozkan ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  6. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Vallahi ilginç ama mantıklı. 4 sene kadar önce benim akü sarj dinamosu bozulmuş kömür gibi bir şeyi gitmiş işte. (Elektronik bir parçası ama hatırlamıyorum ismini) Akü 13.8 volt ile sarj olması gerekirken olmuyormuş. Belki 8 9 volt ile sarj oluyordu. Akü lambası da yanmıyor öyle saçma bir halde. Aküde kalan sarj ile elektrikçiye gittim aynen sizdeki gibi çekiş problemleri vardı. Mesela çakmaklıktaki telefon sarj aletini çıkartmam bile çekişi biraz düzeltmişti. Araç devirli gidemiyordu bende vitesi büyültüp öyle gidebilmiştim. ABS fren gibi arıza lambalarıda yanmıştı. Sarj dinamosu tamiri sonrası sorun ortadan kalkmıştı. Önceden akü bittiğinde takviye ile çalışınca, aracın gidişinde bir sorun olmuyordu. Gidip aküyü değiştiriyordum. Ondan akünün bitik olma ihtimali aklıma gelmedi.

Hybrisss bunu beğendi.
  7. Hybrisss

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    Alim Okutucu
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Valla kardeşim ucuz yırttım diyebilirim. Akü lambası da hiç yanmadı. Bugün aracı baya kullandım kendine gelmiş akıyor resmen bütün problemler bitmiş, ha birde tek marşta anında çalışıyor. Farlar da parladı resmen kör kör kullanıyormuşum. akü çok etkili birşeymiş bunu anladım. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Bu Sayfayı Paylaş