Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

I20 1.0 100bg Turbo Valfi Islik Sesi

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda Gulbeysamet tarafından 15 Ağustos 2021 tarihinde açılan konu

1. Gulbeysamet

Gulbeysamet Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Gülbey Samet Okur
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Merhabalar. Aracin 1.0 motor 100 bg i20 ve gaza basinca veya gazdan ayagimi cekince islik sesi cikiyo. Turboda herhangi bi kacak yok. Aracin gidisinde ve yuksek devirlerde herhangi bi ses yok. Motor kaputunu kaldirip sesi biraz inceledigimde turbo basinc valfinden geldigini kesfettim.her gaza basisimda hareket ediyo birakinca o ince sesi cikariyor. Daha oncesinde servise goturdugumde usta fren balatasina toz kacti bise degil demisti. Diger 1.0 motor i20 lerle kiyas etme sansim oldu malesef bu ses yok. Sadece ses dedim eyvallah ama bugun arabam beni korkuttu arabayi calistirdigimda motor cok gurultulu calisti (girgirgir) seklinde motor lambasi yanik kaldi beklemeden bende hemen kontagi kapadim. Sonrasinda tekrar kontagi calistirdim sorunsuz bi sekilde calismaya basladi. Araci alali daha 4 ay oldu. Sizce sorun tam olarak nedir. Asiri gaza basinca islik seai olmuyor. Genelde gaza hafif basip birakinca geliyor. Arabayi stop edince ve marsa basmadan kontagi acinca yine ayni islik sesi geliyor. Tekrar gidicem servise ama laf anlatamiyosun ustalara en iyi onlar biliyor..

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    merhaba, lamba için servise götürmelisiniz, arıza kaydına bakmalılar. turbo servosunun ses çıkartması doğal, farklı olan ses nedir anlayamadım.

3. Gulbeysamet

Gulbeysamet Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Gülbey Samet Okur
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Sonradan olusan bises onceden yoktu. Diger 1.0 motorlarida test edip kiyas ettigimde onlarda boyle bi ses gelmiyor.

Bu Sayfayı Paylaş