Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

i10'dan gelen tıkırtı

'İ10 Forum - Club' forumunda twentyone tarafından 18 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu

1. twentyone

twentyone Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba,
    Arabamı alalı 2 ay oldu.Sadece şehir içinde kullanıyorum.Şu ana kadar 660 km oldu .3 kez depo doldu.3.deponun yarısındayım.Sanırım95-100 litre oldu( bu arada araç 2 hafta da kullanılmadı,tatildeydim).
    Şimdi benimiki sorum olacak siz tecrübeli arkadaşlarıma;
    1-Aldığım günden beri araçtan gelen tıkıtıları çözebilmiş değilim.Bazen motordan bazen de bagajdan geliyor gibi oluyor.Sanki araçta fare dolaşıyorhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley29.gif.Özellikle düşük hızla seyrederken daha çok anlaşılıyor,hızlandıkça tıkırtılar azalıyor.
    2-Devir sorunu.Gaz pedalının dibine dayanmama rağmen çok zor vites atıyor.E-5'de Tem'de sollamaya korkuyorum,devir saati de yok,neden bu kadar zor vites yükseltiyor?
    Bunlar dışında arabamdan çok memnunum.
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler,

Düzenleyen : twentyone

2. Misafir

Misafir Guest

Ses için servise gitmenizi tavsiye ederim sanal olarak ses tespiti yapmak zor,devir konusuna gelince normalde dip gaz yaptığınızda bir alt vitese geçerek araç hızlanır, bir üst vitese geçmez, zaten motorunuzun hacmi düşük hızlanmalarda tabi'ki geç kalacaktır, bu gayet normal bir durum, performans beklemek yanlış olur....

3. twentyone

twentyone Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Teşekkür ederim Coşkun Bey.

4. Misafir

Misafir Guest

Rica ederim üstad...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

5. odee

odee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracınız hayırlı olsun,
    hyundailerde bu tür seslere alışık olucaksınız..Ama yinede baktırın..bu arada bir tavsiye servis sesi bulacağım her yeri sökmek ister dikkat edin sökerken araca zarar verebiliyorlar..Göğüsten ses geliyorsa sakın göğüsü söktümeyin..sesleri kafanıza takmayın ben alıştım artık..

6. grkm

grkm Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    genelde sağ ön koltuğun kemer tokası ses yapıyor ve muhtemelen kapı fitillerinden bir yada ikisi tam oturmadıgı için ses yapıyor olabilir , bende de oluyordu şu anda 29bin kmdeyim , ses e dair pek birşey kalmadı , kendiliğinden geçiyor :) bu arada otomatik i10 kullamadıgım için birşey diyemicem

7. fatih-i10

fatih-i10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    eğer aracın otomatik ise vitesin yanındaki tuşu kullan.sollamalarda faydasını göreceğine eminim... :)

8. seycub

seycub

Alınan Beğeniler:
    0
    sorun 1 aynen ben de de var, bu kadar ıyı tarıf edılebılır ancak! sıze ne dendı servısten? ya da kenldılıgınden duzeldı mı? bılgı verebılırsenız cok sevınırım..

9. bomax01

bomax01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar merhaba.

i10'larda kapı açma kollarını az biraz kendinize doğru çekin sesin kesildiğini duyacaksınız. Kapıları açmatelleri kabortaya deydiğinden ses yapıyor.

Birde iç dikiz aynanızı tutun o zamanda ses kesiliyor.

kemer tokası citroenlerde, peugeotlardada ses yapıyor.

malesef benim aracımda da kemer tokası ses yapıyor.

Arkadaşlar sürücü koltuğu altından geçen kemer ikaz kablolarının bantı sökülebiliyor. (adi banttan dolayı) Oraya dikkat. yapış yapış oluyor. motordada bazı bantlar açılıyor. 3M marka bant alın ve yapıştırın gitsin.

10. cirgan

cirgan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tam olarak bahsettiğiniz tıkırtılar bendede vardı. kendiliginden geçti. sanki boş bir deponun içine kum cakıl falan atarsınızda sallarsınız gibi sesler geliyordu. 1 hafta falan sürdü sonra durdu.

11. seycub

seycub

Alınan Beğeniler:
    0
    selam arkadaslar,
    ben h s servıse goturdum aytenimi...sağ güneşligin içinde bıseyler olmus kaportaya mı degıyomus ne...sımdı duzeldı sukurler olsun...ama tabı umarım olmaz yenıden

12. Erdem izmir

Erdem izmir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba arkadaşlar dediğiniz bagaj tarafından gelen ses için çözüm bende :D
    Benim arabaya yaklaşık 6 aydır bu sesi gidermek için uğraştılar incelenmediği yer kalmadı tüm iç aksesuarları söküldü neredeyse izmir serviste en sonunda bulundu kısaca problem surdan kaynaklanıyor el freninden alt takımlardaki uzantılarından biri metale sürtüyor çok ince bi ayar yapıldıktan sonra anca düzelebiliyor kesinlkle problem bu sizide sinir ettiyse bunun üzerinde durun.Ayrıca diğer bi ses emniyet tokası buda garanti kapsamında değiştirilebiliyor.Son sorunda tabi göğüslük bunun içinde artık hyundai'nin geri toplaması gerekiyor aracı herhalde :) En güzeli bu aracı satmak yada benm gibi son ses müzikle dolaşmak başka bi çare gözükmüyor.

13. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    aracınız hayırlı olsun bi sevise göstermekte fayda varhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

Bu Sayfayı Paylaş