Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

i10 hakkını yemeyelim...

'İ10 Forum - Club' forumunda kamille tarafından 10 Şubat 2010 tarihinde açılan konu

1. kamille

kamille Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    çok yakıyor diyoruz ama iyi yanlarınıda söylemeden hakkını yemeyelim.

1.park etme kolaylığı.
    park yeri ararken öyle küçük yerler oluyorki,rahatlıkla girilebiliyor.
    hatta benim gibi birde park sensörü takarsanız park problemi ortadan kalkıyor.

2.yüksek tavanı.
    hemen hemen bütün binek otolardan yüksek olan tavanı ile hem biniş ve inişlerde hem sürüşte rahatlık sağlıyor.

bu iki faktör bu aracı almamda etken olmuştu.

yakıt işi de araca alıştıkça normalleşiyor.

2. cirgan

cirgan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ewet bahsettiğin yonlerden gayet iyi. zaten yakıt dışında başka bir problemi yok bana göre. yani bu sınıfta bi araba alınacaksa ihityacları fazlasıyla karşılıyor. burun mesafesi cok kısa. ayrıca diğer aracalara daha az genişliğe sahip. park konusunda fare gibi. ama yakıt normalleşiyora katılmıyorum. şehir içinde cıldırıyor araba. ibrenin düşüşünü izlemekten içim daralıyor https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif yani o kadar sakin kullanıyorumki milletten yedigim kufuru hesap edemiorum. mesela ışıkta kalkerken fazla gaz vermiyim kendi hızlansın araba diye milleti kuyruk yapıyorum. şehir içinde rezil eder adamı bu araba.
    Ama şehirler arasına çıkınca birden hersey değişiyor. 5/5.5 litre yakıyor 90km sabit hızla. ( arada 100 -110 oldu ).

3. kamille

kamille Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    O kadar da sakin kullanmamak gerekmez mi?
    Kalkışlarda yavaş kalkıphızlanmasını beklemek yerine normal kalkıp bir an evvel yüksek viteslere geçmesini sağlamak ve yüksek viteslerde gerektiği hızla gitmek,tüketimi normal hale getirmez mi?

4. cirgan

cirgan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    getirmiyor işte. bi şekilde şehir içinde devirlenmek zorunda kalıyorsun. yollar bizim olsa tamam kafama gore kullanimde bi trafik akıyor sonucta.. her ne kadar dikkat etsende yeri geliyor hızlanman gerekiyor. yeri geliyor yokuş cıkıyorsun. i10 affetmiyor bunları cok yakıyor şehir içinde.

5. bomax01

bomax01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    peki cirgan kardeş otomatik olmasının bunda etkisi büyük olmasın? düz olsa nasıl olurdu? kullanan varsa detaylı yazarsa iyi olur. acaba problem otomatik oluşumu? bu konu netlik kazansa daha iyi olur. o zaman değerlerde çok hata var diyebiliriz. araç hatalı üretilmiş çooook yakıyor diyebiliriz.

6. SefaŞAHİN

SefaŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    i10 nun ne özelliği varki neredeyse getzle aynı para get ondan kat kat üstün bir araç

7. cirgan

cirgan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet otomatikten bahsediyorum. ama manuel de hersey normalse benden 2lt daha az yakacaktır. ben şehir içinde 11-12 litreden aşağı düşemiyorum. servisede gittim test ettiler arabanın değerleri normal dediler. benim değerlerde bir anormallik var sanırım https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

8. bomax01

bomax01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    cirgan kardeş aracın değerleri serviste nasıl normal çıkıyor anlamadım. birde manuel değerleri sitede var ancak kullanan bir arkadaş burada paylaşsa daha iyi olacak. Ben Burdur ilinde ikamet etmekteyim. Burada hiç i10 yok. Bulsam durdurup soracağım. Sizin imkanlar varsa birde mauel kullanan kişilerin şehiriçi yakıt tüketimlerini öğrenip burada paylaşırsanız iyiolur. Bence başka bir serviste yakıt değerlerini tekrar göstermekte fayda var gibi.

9. bomax01

bomax01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    SefaŞAHİN kardeş getz ile bu aracı nasıl bir tuttun anlamadım. yakıt değerleri farklı. yükseklik farklı. kullanım farklı. neden üstün dedin anlamadım. Senden ricam biraz daha açabilirmisin?

10. cirgan

cirgan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bomax arabam yeni(1600km), otomatik ve kış aylarında olduğumuzuda düşünmek gerekiyor. buda yakıta etki ediyordur. yinede insan ayrı kategoride baskalarını gorunce ister istemez düşünüyor.eğer sebepler bunlar değilse zaten yazın arabyı satarım. değerlerin normal olduğunu bana uçar servis soyledi. birçok referans ile arabamı oradan aldım. servisede güveniyorum açıkcası.
    şöyle bi baktımda i10 u kotuler gibi duruyorum aksine suan yakıt dısında hiçbir şikayetim yok. eğer i10 almayı dusunuyorsan otomatik değilde manuel alabilirsin. otomatik 1.1 motora pek gitmemiş :) kullanımı keyifli bir araç. ben severek biniyorum. tek şikayetim yakıt.( oda azalcak diye umit ediyorum )

11. cirgan

cirgan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    i10 sürmediğini düşünüyorum. bi kere ayrı kategorideler. C1 ile falan karsılastırsan tama diicem :) özellikten kastın abs+ebd+çift airbag+klima+isofix vs vs falansa i10 da var. ayrıca i10 bana göre getz den daha konforlu. daha koltuga oturdugundaki yükseklik görüş açısı direk farkettiriyor kendini. tabi her küçük aracın olduğu kadar limitleri var i10nun da. o yüzden kendi akranları ile kıyaslama yapmak daha mantıklı olacagını dusunuyorum.

12. bomax01

bomax01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    cirgan kardeş i10 almayı düşünüyorum. Manuel kullanan bi arkadaş yakıt konsuundaki tecrübelerini yazsa çok memnun olacağım. Aracınızın bagaj, arka koltuk ön koltuk diz mesafesini, gösterge tablosunun fotosunu çekip yayınlarsanız çok memnun olurum. şimdiden saolun.

13. dülgeroğlu

dülgeroğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    geçenlerde yolda bir c1 e rastladım. karı-koca bir de küçük çocuk vardı. arabanın arka koltuğunun arasını eşyayla doldurmuşlar. önümde 3-4 kilo portakal aldı kadın. sonra gitti bagajı actı. iki tane valiz koymuşlar, bagaj dolmuş. sonra oraya koyamadı, kendi yanına aldı, öylece gittiler.

i10 ile getz arasında fazla bir fiyat farkı da yok sanırım. bence getz düşünün. satarken de sorun yaşamazsınız

14. cirgan

cirgan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    i10 un bagajı c1 den 26 litre daha büyük. sınıfınını en geniş bagaj hacmine sahiptir. o bayan portakalın yanında 2 kiloda domates alıp yoluna devam edebilirdi i10 u olsahttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

15. bomax01

bomax01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bence i10'nu c1,107 araçları ile bir tutmak doğru değil. Aynı sınıfta olabilirler ama i10 hepsini döver. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

16. Ferhat Göldeli

Ferhat Göldeli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

yüksek tavan bence bi rahatlık değil aksine sürüş rahatlığını ortadan kaldırıyo.. enine dar ve yüksek bi araç çok sallıyo beşik gibi.. bi de rüzgarlı bi hava da sürüyosanız tamam artık aracı yol da tutmak cambazlık işi..

Bu Sayfayı Paylaş