Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

İ10 erkenden balata bitmesi 7000km 5 ay

'İ10 Forum - Club' forumunda i10i10k tarafından 25 Ekim 2015 tarihinde açılan konu

1. i10i10k

i10i10k Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Arkadaşlar merhaba yaklaşık 5 ay önce ankarada ismini bile söylemek istemedigim yetkili serviste garantisi bitmiş i10 aracınızın sırf orjinal olsun sağlam olsun diyerekten yaklaşık 300 tl vererek on balatalarını değiştirttim.

(Fiyatı tam hatırlamıyorum ancak o civarlardı)

Neyse aradan beş ay geçti ve başka bir yetki le servise aracın altından gelen ses için gittim ve ücretsiz check up ta yapalım dediler tamam dedim.

Check up sonucu sok oldun on ve arka balatalarını bitmiş değişmesi gerek dediler.
    Tamam arka bitmiş olabilir ancak ön balata henüz 7000 im ve 5 ay oldu.

İlk basta içimden servisin art niyetli olabileceği aklıma geldi ancak tekrar sordun on balataların bittiğine eminmisiniz diye ustaya gitti sordu tekrardan evet bitmiş dedi

Dedim sistemden bakın balata nezaman değişmiş dedim.ve baktı 7000 km ve 5 ay olmuş

Çalışanda tuhaf sesle yani olabailir tarzında bisey dedi ama şaşırdığı asikardi ben bu durunun üstüne ustaya sordun evet abi bitmiş dedi tekrardan

Simdi sorum su sizlere 7000 km 5 ayda nasıl oluyorda orjinal balatalar bitiyor
    Araç en az o geçen 7000 im nin yarışı uzun yoldu

Yani açıkçası şuan kafamda ya o bayi art niyetiydi para kazanmak için balata bitmiş dediler yada balatalarda sorun car

Diğer husus i ankaradaki bir daha gitmek istemedigim servis acaba yanlış balata veyahut yan sanayi parca falanmı takti.

Bu durumda ne yapmalıyım

Lütfen kimse sürekli şehiriçi frene basılmıştır tarzında bisey demesin çünkü cevabını vereyim şimdiden aracı yüzde 95 ben kullandım ve en az yarışı uzun yoldu kalanları şehir içidir
    7000 km 5 ayda orijinal yetkili serviste takılan balataların bitmesi sizcede ilginç degilmi ?

Mobil den yazıyorum yazım hataları olabilir.

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

2. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    Balata degisimi sonrasi cikan balatalarimizi aldinizmi?

3. i10i10k

i10i10k Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Bu durun olunca değiştirmedim balataları bunu yazmayı unutmusum yani halen daha bu balataların takılı yani 5 ay önce takılan balatalar.

Eğer 5 ay önce araçtan çıkan eski balataları kasdediyorsaniz onları alıp almadığımi hatırlamıyorum ama galiba almadım

4. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Ben her zaman tüm hyundai araçlarımda (3) ve abimin (1) babamın (1) aracında her zaman değişen parçaları aldık.

Frende sıkıntı olup balata sıkmış olabilir yada balata yumuşaltır

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  5. i10i10k

i10i10k Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Frende sıkıntı olmuş olabilir demezsiniz bunu tam.anlamadım açarmisiniz biraz.

Mobilden gönderiyorum yazım hataları için kusura bakmayın.

6. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Frenden ayagınızı çektiğinizde balatalar hala sıkıyor olabilir buda erken bitmesine neden olur.bunu kontrol ettirmeden bilemeSiniz Birde yeni balatalar doğa dostu oldugu için çok daha erken bitiyor.

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Normal şartlar altında yada sizin bahsettiğiniz kullanımla balataların asla bitmemesi gerekir. Bugün en kötü yan sanayi balata takılsa dahi bahsettiğiniz biçimdeki kullanımla bitmez. Fakat ön kaliperlerde herhangi aksaklık var ise ki benim başıma geldi Getzte 2 mm kalana kadar balata bitebilir.

Bu durum karşısında yapılacak şey ya taktırdığınız servise gideceksiniz, yada dışarıda kaliteli balata alıp değişimi yaptırmalısınız. Bu arada kaliperlerin çalışma düzenini kontrol ettirin ne olur ne olmaz.

8. i10i10k

i10i10k Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Cevaplarınız için teşekkürler

Açıkçası balataların değiştirilirken veyahut check up. Yapılırken bunlar görülmezmiydiki ?

Yarin lastikleri sokup fotolari atsam fotardan anlayabilirmisiniz acaba ?

9. Hasan110

Hasan110 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    411
    Ad Soyad:
    Hasan URAL
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Her garanti bakımında faturada frenler bakımı yapıldı,temizlendi denilip sprey ücreti faturaya eklenir.25 binde önler değişti (umarım) Aracım şu an 38 bin de .Akrabamın servisinde bakım yaptırıyorum (ihtiyac oldukça) .Geçen şu arka kampanalı frenleri bi kontrpol edin dedim.Her garanti bakımında sökülüp ayarlanıp temizlendi denilen arka kampananın hiç sökülmediği,,,Fabrika çıkışından sonra ilk defa söküldüğü tespit edildi. :)
    sizin de önler sistemde değişti görülüp değişmemiş olabilirmi ???

10. i10i10k

i10i10k Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Valla.bilmiyorum olabilir belki.

11. Hasan110

Hasan110 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    411
    Ad Soyad:
    Hasan URAL
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Bazı arkadaşları yukarıda yazdıkları ,,çıkan parçaları aldınızmı,,veya gördünüzmü demelerinin sebebi budur.Bunları takip etmiş olsaydınız değişimin yapıldığından kesin emin olurdunuz.Bazı arkadaşların yazdığı gibi(çabuk bitmesininsebebi olarak) değişimden sonra frenlerde sorun olup sıkı kaldıysa da arabanın çekişinden ,,gidişinden fark ederdiniz sıkılığı.

12. i10i10k

i10i10k Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Valla simdi iyice kafam karıştı yetkili servis gerçi yetkili servisle.sonradan baya problem yaşadım boyle.biseye cesaret edicek olabilirmi?

Birde şöyle bisi var frenlerden ses geliyordu baya onun için gitmiştik servise ve servis demişti bLatalar bitmiş ondan dolayı diye ve sonra balatayı değiştirdiler artik o ses yoktu

Dolayısıyla mantıken değiştirmişlerdir heralde yenisiyle :/

13. ihakkis

ihakkis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    51
    Ad Soyad:
    İ. Hakkı Seçkiner
    Yaşadığınız Şehir:
    43-KÜTAHYA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Yetkili servislerde çıkma balatamı yok herhangi bir parçayı bu sizin aracınızdan çıktı diye verebilirler. Servislerde aracın bakımı yapılırken zaten araç yanına yaklaştırmıyorlar mecburen müşteri bekleme salonunda oturuyosunuz bırak parcayı aracı dahi göremiyorsunuz. Hyundai ye güvenmekten başka çaremiz yok.

14. Hasan110

Hasan110 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    411
    Ad Soyad:
    Hasan URAL
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Kasıtlı bir şey olduğunu sanmam,Başıma gelen polen filtre değiştirme olayını sizinkine uygulayıp yorumlayım:
    uata başı diğer bir ustaya şunları yap değiştir der,elindeki iş emrinde ön balata değişimi yazar,,,aracı lifte kaldıran usta tekerleri söker,,bu arada başka araca çağrılır veya gider,,bir zaman sonra başka usta lif teki aracın durduğunu görünce ne yi vardı diye sorar,,oradan bir başka usta (kulaktan kulaga oyunundaki gibi)temizlenecek ayarlanacak diye bilir.3.usta temizliği yapıp tekerleri takar sıkar.aracı aşağıda gören usta başı tamam ,her şey yapıldımı diye sorar en sonki usta tamam ayarladım der... :)
    Garantideki polen filtre değişimimde aynı bu olay oldu 120 tl lik filtre değişmeden değişti gibi ücret alındı..kapağını da kaybetmişler.1 hafta sonra alttan hava üfleyince baktım kapağı yokçektim alttaki poleni değişmemiş.servise geri gittim.Tabi görüp hatayı düzelltiler.içeride bekliyorum 1 saat oldu.Dışarı çıktım baktım aracım yok.İçeri girip tekrar sordum.USTABAŞINDAN gelen cevap aracınız teste çıktı :) Servis müdürünün yanında açtım ağzımı yumdum gözümü.Nasıl polen filtresi tecrübede iyi filtre ediyormu diye :) :) kısaca ustalardan meydana gelen İT İTİNE İT KUYRUĞUNA misali kasıt yok karışıklık oluyor........

15. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Kadir im bu kadar kısa sürede bitmesi mantıklı değil, servise gidip tekrar sormakta fayda var bu iş nasıl oluyor diye.

16. oguzcalik

oguzcalik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    229
    Ad Soyad:
    oğuzhan çalık
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Ne olursa olsun bu hizda balata bitmez. Fren siksa zaten araba belli eder. Frenler kizar, yanar.

Bence iki ihtimal var. Ya serviste ki eleman art niyetli davranip balatalari caldi. Ya da benden once arkadasin aktardigi gibi is tesliminde ya da vardiyada çalışanlar arasinda bir iletisimsizlik nedeni değiştirilmesi unutuldu.

Bence her iki turlu e servisin aciklama getirmesi gerekir.

Benim ilk bakimimda polen filtrem değiştirildi. Ancak 5000 km sonra kendim yenisini takayin dediğimde cikan polen filtresi hayatımda gördüğüm en kirli filtre idi. Degistirdigim filtreyi Sonraki 5000 km de kontrol ettigimde bariz sekilde onceki filtrenin değiştirilmedigini anladim.

Tabii anlamam 10000 km alinca ses etmedim. Ben de cikan parcalari almamistim. Sindiki bakimda servistekilere kok sokturecegim.

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

17. i10i10k

i10i10k Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Anlaşılan servisle goruscem.ancak derlerse bu başlayanın daha ..... in si.var bitmemiş diye o.servis size yanlış bilgi.vermiş tarzında diye ilimler.
    Acaba balataları degistirdim servise kamera kayıtlarına bakabilirmiyiz cidden değistimi.diye

Mobil

18. i10i10k

i10i10k Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Anlaşılan servisle goruscem.ancak derlerse bu başlayanın daha ..... in si.var bitmemiş diye o.servis size yanlış bilgi.vermiş tarzında diye ilimler.
    Acaba balataları degistirdim servise kamera kayıtlarına bakabilirmiyiz cidden değistimi.diye

Mobil

19. 67-i10

67-i10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    38
    Ad Soyad:
    yavuz sukut
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Hyundai servise yada başka bir servise güven benim için zor.
    aracım 14 bin km deyken check up ta balata bitmiş dedi servis. fiyat 300 TL şoke olmuştum. normaldir olu böyle dedi.
    neyse sanayide gösterdim birde.. meğer daha çook zamanı varmış. ayak üstü çarpacak şerefsizler yani.
    Şuan Araç 20 binde halen ses gelmesini bekliyorum.
    Arada birde trafik kazası geçirdik tali yoldan sivil polis vurdu. artık rahatım. şerefsizlere uğramıyorum.
    ama geçen gün genel bakım için onlardan da fiyat aldım. hava ve polen fitre değişimi için 120TL dediler.
    neyse ben kore malı poleni 15 hava filtresi orjinal 30 TL alıyorum. TABİ DEĞİŞİM ÇOK ZOR 75 TL Fartkı o yüzden alıyorlar.

Bu servisler varya bu servisler..... dikkat edin. Mesele sadece servis değil esasında Ülkedeki herkes birbirine takmaya çalıştığı için normall
    ille servisten olsun muhabbetide ne kadar doğru?
    bu konuya dikkat edende var etmeyende. adam 200 bin km deki aracı göz kontrolü ile alıyor.:)
    Ayrıca aracına güvenen sokar kompiteste neyi var yok çıkar.

20. i10i10k

i10i10k Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    arkadaşlar son durum şu, balatayı takan yetkili servise gittik söktüler ve bu balata bitmemiş bakın dediler, özel bir alet ile balatayı ölçtüler ve balata hemen hemen yarı yarı yanlış hatırlamıyorsam 39 mm falan çıktı. şimdi hyundai assan ile görüşücem bana bitmeyen balataya bitmiş diyen servis için.

ya anlarım hadi 1000 km. 2000 km gibi az kalan balataya bitti dersinde daha yarı yarıda olan balataya nasıl bitti değiştirelim abi diyorlar pes bide yetkili servis olcaklar.

Bu Sayfayı Paylaş