Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

I10 Boğaz Kelebeği Temizleme

'İ10 Forum - Club' forumunda kutsayulu tarafından 25 Haziran 2023 tarihinde açılan konu

1. kutsayulu

kutsayulu Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    167
    Ad Soyad:
    Kutsay ulu
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Arkadaşlar merhaba. 2014 model 1.0 cvvt jump paket i10 sahibiyim. Aracım LPG’li. LPG markası atiker. Son haftalarda yolda giderken gaza basınca tekleme ve klima açılınca rölantiye dalgalanması yaşıyorum. Aracın lpg enjektörleri değişti ve tüm ayarları yapıldı. Ateşleme olabilir dendi bir bobinim değişti bujiler iyi dendi ancak sorun hala devam ediyor. Sorun gaz kelebeği olabilir mi kurumu temizlesem geçer mi dedim ancak bu aletin kalibrasyonu var dediler bozulur girme o işe falan dediler. Yaptıran ya da nasıl yapıldığını bilen var mıdır acaba?

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    merhaba, hyundai'de ben daha kelebek adaptasyonu diye bir şey görmedim.
    sorununuz kötü lpg ayarı olabilir, akü kutup başını 10dk sökülü bırakıp takın, sonra benzinde kullanarak durumu kontrol edebilirsiniz.

umutd07 bunu beğendi.
  3. kutsayulu

Alınan Beğeniler:
    167
    Ad Soyad:
    Kutsay ulu
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Bugün balata spreyi alıp arabayı yarım kontakta biri gaza basarken kelebeğe sıka sıka temizledim. Diş fırçası ile güzelce detay girdim ve sonuç tertemiz oldu. Ancak klima açıkken araç LPG’de ise inanılmaz bir rölanti dalgalanması oluyor o sorun çözülmedi.

MSC bunu beğendi.
  4. kutsayulu

Alınan Beğeniler:
    167
    Ad Soyad:
    Kutsay ulu
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Rölanti dalgalanması bujilerden kaynaklıymış. Ömrü dolmuş ve yenileri ile değiştirdim. Gaz kelebeğini temizleyip bir de evde kendi çabamla yaptığım lpg kablosu ile güzelce ayar çektim. Sonuç 6.1 lt olan yakıt ortalamam 5.3’e düştü. Ateşleme, doğru yakıt ayarı ve hava emişi ile böylesine güzel bir ortalama düşüşü olması çok sevindirdi beni. Katalizör tıkalı arızası alıyorum bunun için de bir yakıt katkısı siparişi verdim sonucunda performans farklı oluşursa güncelleyeceğim.

MSC bunu beğendi.
  5. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    lpg ile kullanılan aracın kat'ı tıkanmaz, yakıt ayarınız kötüyse de bu arızayı alabilirsiniz.

6. kutsayulu

Alınan Beğeniler:
    167
    Ad Soyad:
    Kutsay ulu
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Aracın evveliyatını bilmiyorum hocam ne kadar hangi yakıtta kullanıldığını. 172 binde aldım 6 ay önce. Muayeneye girdiğimde egzoz emisyon değeri 0.30 ile sınırdan geçti diye özellikle belirttiler bu nedenle bir denemek istedim. Uyarınızı da dikkate alacağım bir süre saha gözlemleyip arızaya düşüp düşmemesine göre karar vereyim. 2 ayda bir kat arızasına düşüyor çünkü.

Bu Sayfayı Paylaş