2014 model 3 silindir 1.0 motorlu i10 aracım için ateşleme bobini kablosu arıyorum. Ancak parça koduna ulaşamadığım için emin olamıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
merhaba, siz bobin soruyorsunuz sanırım. 27301-04000 orjinal kia : https://www.n11.com/urun/mobis-2730104000-mobis-hyundai-i20-12-kia-picanto-atesleme-bobini-37903526?magaza=otomarmara
Yok hocam bobin ve bujilerimi değiştirdim ancak aux bağlıyken gaza basınca gelen bir çıt çıt çıt elektrik atlama sesi var. Bence bobine elektrik taşıyan kablolardan geliyor şaseye kaçak yapıyor. O yüzden o kablo demetini arıyorum.
Araç sadece yüke bindiğinde yani mesela 3. Viteste hızlanıp 4e geçeceğim zaman sonra yine 5e geçmek için hızlanmak için gaza bastığımda bahsettiğim çıt çıt çıt şeklinde aux bağlıyken ses açıkken fark edilebiliyor bunun başka hir sebebi olabilir mi? Radyo açıkken olmuyor örneğin sadece aux bağlı ve ses açıkken alıyorum bu sesi
muhtemelen ses başka bir yerden geliyordur. siz 3000 devirde giderken saniyede 15 ateşleme oluyor, bunu çıt çıt olarak duymanız pek mümkün değil.
aux girişinde parazit olabilir, aux girişine araçtan elektrik alan bluetooth cihaz vs bağlıyorsanız beslemesinde yeterli kapasitör yoktur ondan parazit yapar.
Abi benim için 2014 i10 orijinal mobil ateşleme bobini linki verebilir misin? Bu linklerdekiler silinmiş de.