2014 model antifrizsiz kullanılmış aracım var. 1.0 motor 3 silindir LPG’li. Aracı alınca kırmızı Petrol Ofisi marka antifriz aldım koydum. Geçenlerde deviardaim pompası değişti ve kısa süre sonra kaçak yaptı. Gevşediğini düşünerek ustaya geri götürdüm o da kim kırmızı antifriz koydu buna eritir her yeri dedi. Şimdi nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum. Sıvı soğutla sistemini boşaltıp yeniden mavi antifriz mi koymalıyım nasıl yapmalıyım acaba?
Evet hiç antifriz kullanılmamış araca birden çözücü etkisi yüksek kırmızıyı koyunca su koyvermiştir. En azından yeşil veya mavi koysaydınız bu kadar olmazdı. Ama sistem kırmızının etkisiyle zayıf yönlerini göstermiş , kırmızıyı boşalt , suyla bir devir daim yaptır boşalt sonra PO bire bir karışımı var mavi , ben iki yıl önce koydurdum arabama sorun yaşamıyorum. Arabanızda kırmızı nedeniyle kaçak yapan yerleri ortaya çıktıkça çözdüğünüzden emin olun en son dediğim karışımı koyarsınız. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kaçak yapan yerleri özellikle kendim orijinal parça temin ederek tamir ettim, devirdaim haricinde hiçbir kaçak yok bir süredir izliyorum. Dediğiniz gibi su ile temizleyip maviye geçeyim o zaman.