İ10 2011 aracım marş basmıyor. Eve dönerken sorunsuz parkettim ama tekrar çalıştırdığımda tık yok.zaman zaman bu hatayı veriyor ve defalarca bu yüzden servise götürdüm yapıldı fakat hala aynı sorunla karşılaşıyorum.neden oluyor ne yapsam geçer bu sorun artık bıktım. Bıraktığım yerde kalıyor
Biraz ayrıntı verebilir misiniz servis ne tanı koydu ne işlem yaptı marş basmıyor mu yoksa marş mı almıyor yani motor çeviriyor fakat çalışmıyor mu
semiha hanım, anahtarı çevirdiğinizde motor hiç dönmüyorsa tamamen elektronik bir hata vardır. en büyük şüpheli immobilizer sistemidir. immobilizer anteni denen bir parça var, bu parçanın soketi paslanmış olabilir veya tamamen bozulmuş olabilir. pahalı değildir, kolay çözülür. mümkünse yedek anahtarla çalıştırmayı deneyin. belki çalışır. ama arızanın ne olduğunu bilmek için aracın serviste cihaza bağlanması lazım. servisin size ne dediğini, servis kağıdında arıza olarak ne yazdığını aktarabilirseniz daha doğru sonuca ulaşırız.
araçta elektrik var ve marş sesi geldiği halde çalışmıyorsa krank sensörü yada immodan olabilir. elektrik var ama marş basamıyor, tık tık ses geliyorsa aküden olabilir.
Anahtarı tanıyan parça ( antenna assy ) sorunu olabilir. Eğer aracı çalıştırmaya çalıştığınızda, ANAHTAR IŞIĞI SÖNMÜYOR ve aracınız, anahtar çevirme sesi harici tepki vermiyor ise bu parçadan olabilir.Bu parça immobilizer okuyucu, bazen hiç sorun çıkartmıyor ama bazen anahtarı görmediği için ne yaparsanız yapın araç çalışmıyor.Ben Hyundai Coupe aracımda değiştirmiştim. Yetkili Hyundai servisine götürün ve cihaza bağlasınlar eğer '' ANTENNA ASSY '' uyarısı verirse önce bu parçanın soketlerini temizletin olmadı parçayı değiştirin. https://www.hyundaiclubtr.com/konu/immobilizer-sorunu.19274/page-4#post-759854