mrb arkadaşlar 1 hafta sıfır i 30 dizel 90 ps team modeli araç aldım.bi kaç sorum olacaktı araç hareket halindeyken elimi vitesin üstüne koyupgaza bazarsam cızırtı sesi geliyo.iyice hızlandıktan sonra kesiliyo ses ve bunu sadece elim vites üzerinde kalınca yapıyo.servisine gidip sorduğumda normal olduğunu bi dişli ismi demişlerdi hatılayamıyorum şu an,ona elin baskı yapmasıyla sesin oluştuğunu ve normal olduğunusöylemişlerdi.bide sol ön konsoldon çok hafif tıkırtı sesi geliyo şöför koltuğunun yanındaki kalorifer peteğinin oralardan geliyogibi bu tip sorunları yaşayan arkadaşlar varmı?şimdiden teşekkür ederim
selam, benimde gaz verme anında ön konsoldan gıcırtı gibi sesler geliyor. servise henüz gitmedim ama genel bir sorun anladıım kadarıyla
valla ben önceki arabamdan bu seslerden dolayı soğumuştum ve en sonunda satmıştım.aldığımız sıfır arabadada aynı sorun çıktı valla şaşırdım daha beter olmasa bari.
kitapcıkta yazan bilgi: "elinizi vites topuzu üzerinde tutmayın ileride vitesle ilgili sorun yaşayabilirsiniz.." gibi bişey hatırlıyorum.
Benim 14.000'de jantlar malum 17" ve kullandığım yollar hiç düzgün değil ve çukurlarda da hiç yavaşlamam, kaymak asfaltta yaptığımız testte hiç bir tıkırtı duymadık arabada yanımda Hyundai'dan sevis müdürü de vardı. Çok bozuk yollarda bile öyle aşırı rahatsız ses yok, olması gerekn plastik aksam sesleri dışında.
evet normal yolda tık yok arabada.stapilize yolda ses duyabiliyırum ancak.o da sol kapıdan geliyo buldum.çok rahatsız edici bi ses değil ama insan yinede kafaya takıyo.plastik aksam sizinkindede var sanırım.çatur çutur ses geliyo o da normal diye düşünüyorum.
Kuzenimde E250 coupe var 2010 model o arabadan bile tıkırtı geliyor, tıkırtı mutlaka gelecektir çok rahatsız edici olmadığı sürece kafaya takmamak gerek. Çünk bunun bir çözümü yok. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif
Bir de dizel sizdeki az yakıtla çok yol, keyfini çıkarın.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif
öncelikle selamlar ; Bende de i 30 1,6 crdi var aracı sıfır aldım aracımdaki sorun tam olarak vites üzerine elimi koyunca belli devir aralıklarında zırıltı sesi vardı bugün bayraktar otomotive giderek sorunu anlattım oldukça yardımcı oldular ve vites spirallerini yeniden izole ettilerses sorunu çözüldü ve araç artık çok rahat vites geçışlerine sahip. Buna benzer şikayetleri olan arkadaşlara duyurulur