Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

İ 30 FABRİKASYON HATASI YASAYAN VARMI?

'İ30 Forum - Club (FD; 2007–2012)' forumunda yemrek tarafından 20 Mart 2011 tarihinde açılan konu

1. yemrek

yemrek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Slm arkadaslar benim i 30 daa bi kaç fabrikasyon hatası yasadım sizinde hiç oldumu?

2. t_meyveci

t_meyveci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    mesela neler yasadiniz yazsaydiniz bilgimiz olurdu

3. yemrek

yemrek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    mesela 15.000 kmdeki arabamın baskı balata ve bilyası değişti yani şansuzaman sökülde bi müddet sonrada eps değiştihttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif

4. yemrek

yemrek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    haklısınız yanlış yazmışım aranızda fabrikasyon hatası yasayanız oldumu?

5. omerbarisk

omerbarisk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla ben i30'u aldıktan sadece birkaç ay sonra debriyajdan ses gelmeye başladı. basınca değil de ayağını debriyajdan çekince sanki lastik bir parça eziliyormuş gibi ses geliyordu... götürdüm körük vari bir lastik parçanın değiştiğini söylediler... ben de nasıl olur daha araç 1000 km'de bile değil, nasıl bu kadar çabuk eskir dedim... çok da üstelemedim... şimdi araç 6000 km'de, böyle bir sorun çıkmadı... sanırım fabrikasyon hatasıydı, ses etmeden değiştirdiler... bunun dışında el freni iyi kavramıyordu, aracı kaçırıyordu, onu da hallettiler, yine sorun yaşamadım, bu da fabrikasyon hatasıdır diye düşünüyorum... vites geçişlerinde (bizce) sıkıntı vardı, çok sesli geçiyordu, ve bazen 1-2-3 viteslere atarken geri vites mandalı takılıyor gibiydi... cumartesi 5 saat kaldı serviste, hallettik dediler... eskisi gibi, çok az bir iyileşme var sanki... buna fabrikasyon hatası diyemiyorum, sanırım i30'un vites geçişleri kemikli... ama benim karşılaştığım sorunlar o kadar da büyük sorunlar gibi gelmedi bana

6. yemrek

yemrek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ewet sizinki yine büyük sorun değil benimkinin yaanındahttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley13.gif

7. omerbarisk

omerbarisk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bazen böyle seyler oluyor hocam... sizin sansınıza artık
    ben 0 aldığım skoda fabia ile kaza yaptıktan sene 1 yaşında 30 bin km'de bir fabia almıstım. Arabanın bir süre sonra ilk çalıştırmada, hareket etmek için gaza bastığımda direksiyonu ağırlaşıp kilitlenmeye başladı. birkaç defa yetkili servise götürdüm, bulamadı. Sonra güvendiğim bir özel servise götürdüm. Uğraştı, araştırdı, sonunda sorunu direksiyon kutusunda buldu. Çıkma bir direksiyon kutusu ile değiştirdi. 30 senelik ustayım böyle bir şeyi 2. defa görüyorum demişti hiç unutmuyorum. Direksiyon kutusunda sanki tçok büyük bir çizik vardı. Böyle bir şey ya fabrikasyon hatasıdır yada önceki sahibi ciddi bir tümseğe çok hızlı girmiş derdi. Moralim bozulmuştu ama onu yaptırdıktan sonra arabayı 4 sene 70bin km sorunsuz kullandık. Annemler hala kullanıyor. Diyeceğim o ki; her ne kadar moralinizi bozsa da bundan sonra sorun yasamayacağınızı düsünerek binin arabanıza. Soğumayın arabanızdan. Bunlar parayla alınan, istediğimiz an değiştirebileceğimiz eşyalardan biri :)

8. yemrek

yemrek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    haklısın ama sıfır arabada böle sorunlar yasanması çok üzdü ve arızalarda ufak tefek şeyler değil inş. bundan sonra çıkarmaz ne diyeyim

9. omerbarisk

omerbarisk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kesinlikle can sıkıcı
    benim kuzen sıfır aldığı ford focus'un 6 ayı dolmadan motorunu değiştimek zorunda kalmıştı... bir daha asla ne ford'a ne de koç grubunun sattığı arabaya binerim diyordu... milyon kişiyi çevirip sorsanız ford motoru için çok iyidir der... ama oldu mu oluyor işte bu tür şeyler... sizin şansınıza :(
    yine de soğursanız aracınızdan ilerleyen zamanda3-5 bin koyupüzerine sıfır ile değiştirmeye çalışın... en azından içiniz rahat eder...

10. yemrek

yemrek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    haklısınız bakalım şimdi sanki yeni almış gibi unuttum yasadıklarımı umarım bi daha karşılaşmamhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

11. badvolfram

badvolfram Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bendede boya fabrikasyon hatası var...servise başvurdum 3 ay önce fakat hala bana dönen olmadı boya garantim bitecek ama hala beni ne arayan var nede soran.... ne yapmam gerekiyor ? seul'e faks çekmeyi düşünüyorum... fax yada mail adresini bilen var mı ?

12. yemrek

yemrek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben olsam servisi sıkıştırırım arada bi sölerim kafalarını şişir bi sonuç alamazsam şikayette bulıunacam dedinmi yola gelirler herhalde

13. ne1122

ne1122 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    hyundai assan fabrikasını ara kesinlikle dönüyorlar aynı sorunu bende yaşadım mail ve tel ettim döndüler.

14. badvolfram

badvolfram Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam servis yapmam demiyor zaten hemen motor kaputunu değiştirelim diyor.. yenisini takalım diyor 3 günde biter diyor...sorun o değil...sorun arabanın değeri düşecek araba boyalı olacak hemde en tehlikeli yerden kaportadan...bunun bi tazminatı olmalı bence...hyundai assan ı aradım size dönecekler dedi aradılar size gün verecez dediler tam 3 ay geçti bişe yok...

15. i30 delisi

i30 delisi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba arkadaşlar ben mehmet bende i30 da baskı balata hatası yaşadım ama değiştirdiler şimdi hiç sıkıntı yok

16. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Bir EPS sorununu çözemediler illaki her modelinde direksiyon sorunu çıkartıyor.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gif

17. omerbarisk

omerbarisk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sizin direksiyondaki sorun nedir?
    benimkinden arada bir plastik sürtmesi ve arada bir de vuruntu sesi geliyor
    almadan önce okuduğum tüm yorum sitelerinde "süper, muhteşem, kusursuz,vs vs direksiyonu" diyordu
    şimdi direksiyondan sıkıntı yaşayınca canım sıkılıyor açıkcası

18. i30 delisi

i30 delisi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar bişey sorcam sizin i30 larda kırmızı ışıkta kalkarken veya yokuşta kalkarken yada yokuşta sağa sola dönerken titreme yaşayan ve motoru boğulan varmı

19. gentleman38

gentleman38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    BENCE EN BÜYÜK SORUN BENİM ARAÇTA.... İÇ DİKİZ AYNASI 2 DEFA DEİŞTİ, KONTAK YUVASI DEİŞTİ, KAPI KOLLARI SOYULDU, ÖN LASTİKLER BİLYA DAĞITTI, ARKA BAGAJDAN SES HİÇ EKSİK OLMUYOR, VE ŞUAN EN BÜYÜK SORUNUM ÖN GÖĞÜS TAMAMEN SOLDU..

Bu Sayfayı Paylaş