MERHABALAR ARKADAŞLAR. İ30 DİZEL OTOMATİK ARAÇ ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM. BU ARACIN YAKIT TÜKETİMİ HAKKINDA, KULLANAN ARKADAŞLARDAN BİLGİ ALMAK İSTİYORUM. GÜNDE 150-200 KM YOL YAPIYORUM.YAKIT TÜKETİMİ BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ. VERECEĞİNİZ BİLGİLER İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.
Topic İ30 bölümüne taşınmıştır, ayrıca büyük harf kullanmıyoruz, forumda 350.000 km cıvarında yapmış bir arkadaşımız vardı, sanırım çok memnun... https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=11385
Fab. verisi Ş.içi ort=5.5lt Ş.dışı=4.1 lt gibi çok düşük rakamlar tabi bu otm olunca bunlara 1.5 lt ekleyebilirsiniz bu bile çok uygun rakamlara tekabul eder hadi şimdiden hayırlı olsun.
kolay kolay tutmuyor fabrika verileri.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif
Bu sitede de olduğu gibi gerçek hayatta da o verileri yakalayan var bu sana bağlı sağ ayağına olan hakimiyetin o rakamları ya doğrular nadirende olsa onlardan az da çıkar ya da artırır bu üç seçeneğin varlığını kullandıkça anlarsın ama aslaa çok yakan bir araç değil.
Merhaba, Benim arabam 130 dizel prime otomatik. yani agırlıgı 1480 kilo. ve arabayı genelde yanlız sürüyorum. aracım daha650 km de. istanbul şehir içi.bunları belirtmem lazım. daha bugun opetten eurodizel aldım. 1 kmde 24 kuruş yakmış. Biraz fazla gibi mi?
litre hesabıyla ne oluyor o önemli??? 24 kuruş (pompa fiyatı da önemli)bana kalırsa bir dizel araba için (otm olsa bile) fazla
tekrar merhaba, litre tüketimi 100 km de ortalama 8 litre civarı. 9 a çıktığıda oluyor kısa ve yogun mesafelerde. Aracın yeni olmasınında bunda etkisi var.Istanbul sehir içi her seferde8 km ile 35 km arası mesafeler gidiyorum. Aracta anlık tuketim miktarını veren bir yol bilgisayarı yok, bunu belirtmek istiyorum. Bence önemli bir eksiklik. sebebi ne olabilir hiç fikrim yok?
şimdi baktım fabrika verisi 7.6..8 yakmanız bence bir sorun değil..fakat 9 düşündürebilir...yine de daha iyi bilen bir kullanıcının yanıtlaması daha doğru olur..
Vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim. İ 30 Otomatik vites için şehir dışında yakıt tüketimi kakkında tecrübesi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.(Teknik veriler hakkında bilgim var)
Benim araba select otomatik dizel. Şahsen arabayla şehirlerarası uzun yola çıkmadım hiç. Ama akşam boş saatlerde TEM'de falan gidip geliyorum. Otobandan çıkınca yine trafik ışıklarına vs. takılıyorsunuz. Otoban haliyle boş oluyor ve otobandan çıkınca her ne kadar dur kalk yapsanız ve arada sırada viraja, dar yollara girseniz de hızınız genellikle 30 veya 40 km/'dan aşağı düşmüyor (Toplamı en fazla 55 km bu yolculukların). Diğer yandan gündüz vakitleri kısa mesafe de olsa arabayı çıkarıyorum (en fazla 7km). Tüm bu yolculuklarda arabanın tüketimi 7,5 litre (ağzına kadar doldurarak ölçtüm) Yani uzun lafın kısası bir nevi yarı şehiriçi - yarı şehirdışı. Fakat bir keresinde inatla yoğun şehir içini denedim ve ağzına kadar doldurduktan sonra tüketim tam tamına 9 litre çıktı (hep dur kalk maksimum hız 20 km). Buarada şehiriçi tüketimi için bir husus dikkatimi çekti. Şöyle ki başka zaman 20 dakikada gideceğiniz mesafeyi 1 saatte gittiğiniz oluyor. Ve bu süre boyunca arabanın motoru devamlı çalışıyor. Bu da tüketimi arttıran faktör benim görüşüme göre.
Son cümlelerine katılıyorum ben de bu sebeple hızı sevgiyorum zamandan kazanıyoruz bazen de yakıttan.
benim araç select otomatik benzinli gaz taktırdım 20 000 km de 150 ile 200 arası değerler oluştu tüketimde 140 kadar düştüğü oldu dizel yerine benzin+gaz tavsiye edeim