Arkadaslar oncelikle iyi bayramlar. Astra h kasa 2005 easytronik aracim var. Aracimdan genel itibariyle memnunum. Ancak bu sene Kars a tayin oldum. Burada yollar kotu. Astra ninda suspansiyonlari sert. Kutur kutur gidiyor araba ve haliyle rahatsiz ediyor. Ayrica sanayisi iyi degil. Opel servisi yok. Bu nedenle aracimi satip 27-29 milyar araliginda i30 almayi dusunuyorum. i30 u biraz arastirdir. Arka diz mesafesi astradan iyi. Suspansiyonlarinin yumusak oldugu soyleniyor ama yeni kasami eski kasami bilmiyorum. Hem burada hyundai serviste var. Bu nedenlw i30 a yoneldim. Sorularim ise sunlar eger yardimci olursaniz. 1. Suspansiyonlari nasil. Darbe emisi vs. 2. Yalitimi nasil. Yol, ruzgar ve lastik sesi olarak. 3. Kronik sorunu varmi. 4. 1.4 motoru cokmu hantaldir. 1.4 olmasina karsin 109 hp yanilmiyosam. 5. Bakim maliyetleri nasil. Arkadaslar yardimci olan herkese simdiden tesekkurler...
MErhaba 1- Eskiler orta şeker, yeniler çok iyi. 2- Segmentine göre başarılı. 3- Kullanıcılarının bir kısmını saymazsak kronik sorunu yok. 4- 1.6 öneririm. 5- Her uzakdoğu aracı gibi motor/mekanik/yürür uygun yedek parçaları. Yağ su harici bişey istemiyor. Sadece orjinal yağ filtresi ve kaliteli yağ kullanmaya özen gösterin, hiç başınızı ağrıtmaz.
Hocam teşekkürler bilgiler için. Orta şeker derken benim astra çok sert süspansiyonlu. Ha yol tutuşu iyi ama Kars için çok konforsuz.Acaba astra tecrübesi olan biri varsa karşılaştırma yapabilecek biri varmı acaba?
Astra kadar sert değil ama astra kadar sessizde değil süspansiyonları, yeni kasalar hem yumuşak hem sessiz.
yol sesi lastiklede çok alakalı. i30 ilk aldığımda lastilerim pirelli eagle serisi idi yol da çok uğultu yapıyordu. gerçi lastikler vasat durumdaydı. bende tercihimi yine nokian line seri ile yaptım ve lastikleri değiştirdim. değişim öncesi android telefonuma db (ses ölçüm) programı indiridim . 100 km ile giderken araçı boşa aldım yokuş aşağı sesi ölçtüm yol boş iken. sonra nokianları taktırdım bir süre sonra yine aynı yolda ( zemin aynı orta şeritte) yokuş aşağı boşta ses ölçümü yaptım tam 11 db düşüş oldu. zaten lastikler takıldığında araç çok daha sessiz ve yumuşak oldu bozuk yollarda bile takır tukur sesler azaldı sarsıntı gitti. yani lastikte çok önemli. iyiki i30 almışım. astra dan bence çok çok daha iyi bir araç. alman kalitesi tartışılmaz ama hyundai bu i30 uçok güzel yapmış. astradan çok ferah konforlu ve şık bir araç ve astra gibi sıkıntıları yok artı hyundai ekonomik bir araç genel anlamda.
eskiler için bir şey diyemem ama yeni kasalar gerçekten çok iyi accent blue alırken çok araştırdım hatta i30 konusunda çok öneri aldım ama seda istediğim için i30 almadım.. Dilerseniz test sürüşü yapıp en iyi şekilde sizler de farkı göreceksiniz..
1.4ü için konuşuyorum. Şehiriçi ortalaması 8.4 arkadaşımın, yumuşak kullanır aracını. Altına düşmüyor ama üstünde olduğu zamanlar oluyor. Şehir istanbul olunca.
Bizde 2011 i30 aldık team modeli. 90ps Ama 88 lik getz gibi seri. Kullanması çok zevkli. Daha çok yeni bi yamuğunu görmedim yakıtda iyi. gidişte iyi frende çok iyi