Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

i 30 aldım ancak 1.4

'İ30 Forum - Club (FD; 2007–2012)' forumunda ezom tarafından 28 Eylül 2009 tarihinde açılan konu

1. ezom

ezom Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar aranıza yeni katılıyorum i30 1.4 almak üzereyim ama kasanın çok ağır olması beni korkutuyor ne dersiniz yanlış mı yaptım acaba 1. 6 mı alsaydım

2. sweet_vagabond

sweet_vagabond Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Salih ÖZBAKIR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Aramıza hoşgeldiniz. Keyifli forumlar dilerim. 1.4 motor İ30 için yeterli bence. Bi sıkıntı olucağını zannetmem. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar sorunuzu yanıtlayacaklardır.

3. Misafir

Misafir Guest

Şimdiden hayırlı olsun, aracı motorun hacmi değil gücü taşır, 109hp'lik bir güce sahip olan 1.4L motor performans açısından tatmin edici olacaktır, bu konuda şüpheniz olmasın..

4. djnone

djnone Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben 1.4 motor i30 a az gelecegı ıcın ve donanımın cok dusuk olması sebebıyle i20 style aldım.. ancak kararınızı vermıssınız belli hayırlı ugurlu olsun https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
    Düzenleyen : djnone

5. Misafir

Misafir Guest

Golf GT'de de 1.4L motor var ama 170hp....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Düzenleyen : Coşkun Uçar

6. kurtuluş

kurtuluş Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bence araçları kıyaslamayın aynı sınıf araç olsada alman teknolojisi ve vw kalitesi var en başta. bende 2009 matrix 1,6 var 103 ps ama araç neredeyse 1,5 ton eee tabiki fark eder.bundan önce 2005 golf fsi kullandım kısa bir süre araç i 30 lan nerdeyse aynı ağırlıkta fakat golf 1,6 motor 110 ps di ve deli gibi kaçıyordu, motor farkı. coşkun abimin söylediği doğru tork aracı yürütür bence i 30 iyi bir seçim motor seçimi ise tamamen sana bağlı atik ve seri istiyorsan 1,6 motor ideal golf le kafa kafaya bir seçim olur ama gt le değil.şimdiden hayırlı olsun kazasız günler dilerim.

7. Misafir

Misafir Guest

1.4 İ30 1368kg / 109hp = 12.5kg/hp.......0 - 100 = 12.6sn
    1.6 İ30 1368kg / 122hp = 11.2kg/hp.......0 - 100 = 11.2sn

arada deli bi fark yok.......aradaki fiyat farkına bakıldığında 1.4 çok hesaplı geliyor.

8. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşım konu dışı konuşmuşsun bende aynı şekilde cevap vereyim sen heralde 1.6 i30 u hiç kullanmadın çünkü golf molf hikaye kalıyo yanında hele dizel 1.6i30 un performası ortada yani golf devri eskidendi e sen 1.5 ton kasaya 1.6 matrix motoruyla belki yeterince performans bulamıyorsundur ama 1.6 i30 u kullanmanı tavsiye ederim.Konuyu açan arkadaşıma da burdan tavsiyem eğer performans istiyorsan 1.6 al ama normal olsun yeri geldiğinde veya pek nadir performasn yaparım dersen 1.4 gayet iyi bir tercih olurve aracını kaça alacan paylaşırsan,şimdiden hayırlı olsun.
    Düzenleyen : Davtor

9. motorda performansı etkileyen unsur..

beygir
    tork
    motor litre hacmi
    sıkıştırma
    valf sayısı
    vsvs gibi unsurlar 1.3 arac ama 180 ps güç üretiyor almıyacakmısınız şimdi?????https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

10. SİNAN BARAN

SİNAN BARAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    i30 alanlar ve forma üye olanların sayısı çok belirgin şekilde arttı bu sevindirici bi durum bence. Aracınız hayırlı olsun ben hyundai modellerinin motor hususunda kullanıcısına sorun yaşatacağını zannetmiyorum.

11. Misafir

Misafir Guest

Benim Arabadada 1.4 motor Var 170 hp jetta Köpek gibi çekiyo Valla :) Önemli Olan Gücü Motor Hacmine Takılmayın. Ama Ben 122 Hp Olduğu İçin 1.6 diyorum..

12. hayta38

hayta38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    İsmail HAYTA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    çok doğru

13. ezom

ezom Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yorumlarınız için teşekkür ederim bu gün arabamı bekliyordum ancak gelmediğini öğrenince çok sinirlendim hatta vazgeçeme noktasına kadar geldim ancak hazırda bir tane 1.6 CCW MODE ESP SR vardı bayi ile bi anlaşmaya vardık ve bende 6000 tl fark vererek onu aldım( 1.4 için 29000 ) böylece benimde kafam rahatladi bir arkadaşım da 1. 4 aldı ikisi üzerindeki deneyimlerimi sizinle paylaşacağımteşekkürler

14. ezom

ezom Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu arada plakayı bekliyorum perşembe günü aracımı alrım herhalde

15. djnone

djnone Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    harika seçim yapmıssınız. cw lerde yeni geldi güzel araç hayırlı ugurlu olsun.

16. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ben de böyle düşünüyorum ama silindir hacmi yeri gelir çok faydasını görürsünüz yeri gelir zararını(yüksek vergi yakıtvs)ama ben yine de büyük motordan yanayım meselaaraçla giderken silindir çapının büyük olduğunu hatırlamanız ve motordan alınan yüksek çekim çok önemli 2.0 140 hp motoru mu yoksa 1.6 180 hp motor mu derseniz 2.0 olanını tercih ederim yani herşey küçük hacime olmuyor öyle olsa ferrari 599F1 6000cc motorda 580-620 hp elde etmek yerine koyardı 4000cc yine 600 hp elde ederdi ama şimdi bi arkadaşımız söylemiş 1.4 170 hp hp başına düşen cc sizde daha avantajlı ama hadi bi kalkmayı deneyin bu araçla da değil herhangi bir 2.0 ile140 30 hp fazlanız varama farkı görün.

17. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    çok güzel bir araç almışsınız güzel günlerde kullanırsınız inş.

18. Misafir

Misafir Guest

Katılıyorum, yüksek hacimli motorlarınen büyükavantajı uzun ömürlü olmalarıdır, aynı gücü üreten 1.4L motor 200.000km yaparsa atıyorum 1.6L motor 300.000km yapar, yani yüksek hacimli motorların ömrü daha uzun olur..ayrıca küçük hacimli motorlara nazarangüçlerini daha uzun süre koruyabilirler yani "şöför tabiri"yle "şişmez"ler...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

19. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Tahsin arkadaşım i30 un hayırlı olsun kazsız cezasız sürüşler dilerim 1.6 aldığın iyi olmuş 1.4 de iyi ama ve şu yeni gelen CW lerden mi aldın onların hp si biraz daha yüksekbu sınıfta en iyi tercihi yaptığın için için rahat olsun.Teşekkürler Coşkun Hocamben de aynen öyle düşündüğüm için bunu savunuyorum.
    Düzenleyen : Davtor

20. serdarus

serdarus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    BENİM ARACIM 1.4 CVVT TEAM 1600 KM.'Yİ GEÇTİM. 1 AYDIR ARAÇ BENDE BURSA-İNEGÖL-YALOVA-GEMLİK-KOCAELİ GEZDİM. İSTANBUL ŞEHİR İÇİNDE KULLANDIM HİÇBİR PROBLEM YOK BENCE DELİ GİBİ CEKİYOR VE DAHA MOTOR ACMAMASINA RAGMEN 6.4 LT İLE 7.1 LT ARASINDA GOSTERIYOR 100 KM İÇİN DİJİTAL BİLGİ EKRANINDA BEN MEMNUNUM. HA YOK BEN DELİ SÜRAT SEVİYORUM DERSEN BEN COLUK COCUK YANIMDA KISA BIR SURE ICIN 140 KM'YE CIKTIM. DENEME MAKSATLI BENCE NO PROBLEM....TAVSİYE EDERİM EKONOMİK ACIDAN

Bu Sayfayı Paylaş