Bugün aracımın radyatör suyunu kontrol maksatlı kapağını gevşettiğimde (henüz açmamıştım)sıvı dışarı taştı. bende hemen kapattım kapağı. taşan sıvı motorun muhtelif yerlerini kirletti. bende silmek için elime bir bez alıp (sıvının rengi yeşil olduğundan) silmek istedim. aşağıda fotoğraflarını gördüğünüz kola elim dokunda ve hareket etti. bende biraz endişelenipeski poziyonuna aldım. sonra motoru çalıştırdım ve herhangi bir sıkıntı görmedim. gerçi yol katetmedim, ama yine de endişeliyim. görev yaptığım yerde servis yok. yolda kalırım diye korkuyorum. bu kol nedir, ne işe yarar? fotoğrafta görüldüğünün dışında başka bir pozisyonda olsa ne olur?
Motoru çok iyi bilmem ama vites kolu ile ilgil bir durum olduğunu sanmıyorum. çünkü o kol hareket ettiğinde araç viteste idi.
o körüklerin olduğu ve kabine giden iki tel vites robotuna bağlı. daha önce görmedim ama konulmasında bir mantık vardır, belkide direkt serviste yapılacak bir işlemle ilgilidir.
Teşekkür ederim serdar bey. sanırım dediğiniz gibi vites robotu ile ilgili bir durum. fotoğraflarda görülen kolu oynadığım zaman vites kolunun oynadığını gördüm, merakımdan biraz kurcaladım daha sonra.