242.000 km dizel i 20 aracımın fren diskleri değişmesi gerekiyor. 1.si disk marka model hakkında önerisi olan varmı. 2.si arka disklerin torna ile kurtarıla bileceğini söyledi tamircim ( benim gözlemlediğim kadarı ile arka diskler ön disklere nazaran daha az aşınmış) arkaları değişmeyip sadece önleri değişsem sıkıntı olurmu 3.sü yaz ayı yada kış ayında değişim yapmamın bir farkı olurmu (kışın malum su .soguk gibi etkenler fazla disk e bi ekstra zararı olurmu alışma süreci gibi bi durum varmı)
1- Orijinal,TRW,Hella Pagid veya Bosch tercih edebilirsiniz.Mutlaka disklerle beraber balataları da değiştirin. 2-Torna bazen çözüm olsa da bitmiş disk bitmiştir,bence imkan varsa değişirken hepsini değiştirin garanti işlem olmuş olur. 3-Hayır ancak her halükarda siz yine sık frenleme yaptığınız zamanlarda sudan kaçınmaya bakın,sıcak disklere asla birden soğuk su tutmayın.Kaliteli bir disk birkaç damla suyla asla yamulmaz.Yeni disk ve balatalarınızı taktırdıktan sonra ilk 500 km alışma sürecinde olacağı için frenleriniz zayıf olacaktır,bu süre boyunca ani frenler yapmaktan kaçının.
@By.yazıcı diskle ilgili orjinal olması gerektigi, yan sanayilerin çabuk yamulduğuyla ilgili tavsiye üzerine orjinal aldım. Tavsiyem yetkili servis yerine parça kodundan piyasadaki satıcıları araştırın (kia olanlar da uyumlu olabiliyor). Yetkili serviste 1800 ken piyasadan orjinal kia kutuluyu 800 gibi bir rakama bulmuştum. Balata olarak orjinal olmayacaksa trw ya da feredo tavsiye ederim. Kendim de trw kullaniyorum.
Disk tornası mümkündür. devir ekonomi devri. diskin üzerindeki aşınma kademesine gelene kadar tornayla kullanılabilir. arkalar daha iyi durumdaysa onlar kullanılır. alacaksanız mutlaka orjinal ya da çok kaliteli disk alın. tornayla bir süre daha kullanılabilecek bir diski kötüsüyle değiştirmeyin.