Üstadlar merhaba hyundai i20 lpl 2012 60 binde aracım var motor teklemesinden dolayı 3 defa sanayiye gittim ilk işlem 4 nolu bobin değişti ikinci işlem tüm bujiler değişti üçüncüde buji yeni olduğu için bujiyi usta kendisi açtı ama bunu sürekli yapıyor sorun ne olabilir ne yapabiliriz uzun yola çaıkacam korkuyorum
Merhaba. Bobinlere giden elektrik kabloları kontrol edildi mi? NOKIA 3310 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
evet var hocam fakat benzinel kullandığımda da aynı sorunu verdi aslında olayı baştan anlatmam gerekirse; yolda giderken köşeyi tam döndüm araba stop etti arabayı çektirdik usta egzoz dahil tüm heryerine baktı bulamadı yedek anahatarı getirdik çalıştı 2 defa daha aynı sorunu verdi stop etti yedek anahtarla çalıştırdık devam ettik cumartesi yola çıkacağım bana acil yol gösterirseniz sevinirim son stoptan sonra buji kapandığı için teklemeye başaldı ve bujiyi açtırdık sorun yok şimdilik ama 750 km yol gidicem
Motordan anlamam ama yedek anahtar ile çalışmasının batarya hariç mantıklı bir açıklamasını bilmiyorum.
Usta buji tırnak aralığını arttırmış. Kendi kendine azalan veya artan bir şey değil aslında arkadaş ondan bu başlığı seçmiş olabilir.
Kapanma derken, ben bujiye giden akım kesiliyor gibisinden anlamıştım. Tırnak aralığıyla oynamak bence çok gereksiz. Fabrika değerini bozmak, bujinin çalışmasını etkiler. Tapatalk ile gönderildi.
Muhtemelen gec calismanin nedeni lpg sistemi. Araba lpg de calisir vaziyetteyken Depodaki vanadan komple sistemi kapatin, aku kutup basini 20 dakika sokulu birakin, sonra takip calistirin araci. MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
buji kapaması dediğim tırnak aralığı, lpg ile alakası yok benzinlede de aynı ama dediğim gibi ilk sorunun arabanın kendiliğinden stop etmesiyle başladı ve çözümsüz neden çözümsüz derseniz ustaya oraya bakabilirmiyiz diyorum orayla alakası yok buraya bakabilirmiyiz burayla alakası yok yani genel olarka bütün ustaların umrun da değil yarın sabah bostanvı oto sanayiye götürücem 4 nolu bobine giden tüm kabloları değiştirtip immobilizer ni kontrol ettiricem artık gına geldi desem yeridir
yarın bostancı oto sanayiye gidiyorum bir elektrikci birde anahtarcıya gideceğim ama daha önce anahtarcıya anahtarı gösterdim herşey nomal dedi ama çok garip bir durum söz konusu bakalım ne çıkacak
bugün bostancı oto sanayide 1 usta kartal oto sanayide 4 ostaya gittim biris lpg ci hiç bir sorun bulamadılar en sonr açare 1 adet bıji ve buji anahtarı alıp yola çıkıyorum