Arkadaslar merhaba 15 aydir i 20 jump sahibiyim ilk arabam arabalar konusunda cok fazla bilgim yok fakat son zamanlarda forum sayesinde merakim cok artti son zamanlar frene hafif dokundugumda ses gelmeye basladi celik jantlarimsa balata tozu gözle görülecek sekilde artti fren pedali bastigimda yarinin biraz üstünde tam tutuyor fren balatalar onceki sahibi tarafinda serviste 2 yil once degisti ve ustune 20 21bin km yapildi sizce balatalari degistirme vakti gelmis midir
benim araç ın 27 binde balataları değiş misti.Yaklaşmış olabilir.Kontrol ettirmeden kesin karar verilmez.Balata tozları normal.
Pistte falan kullanmıyorsanız 20binde balata bitmemesi gerek. Toz olması normal. Balata spreyi alıp kaliperlere balatalara diske sıkın ses kalmaz büyük ihtimal.
Tam bitmeye yakın ses çıkarmaya başlar blatalarınız bitmemişdir büyük ihtimalle. Ben 78 binde aldım erayı şuanda 125 bini geçti hala aynı balata gerçi kullanımı kişiden kişiye değişir Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Nev Oto Servisindeki arkadaşlar İstanbul kullanımında 25.000 km civarında değiştiriyoruz demişlerdi. Ben ikinci bakıma gittiğimde değişime gerek yok dediler. Benim aracım 37000 km de henüz problem yaşamadım.
Yaşadığınız yerin düzlük olması yokuş iniş çıkışlarının az olması, şehir içi veya şehir dışı kullanım, Araç kullanım alışkanlıkları fren balatalarınızın aşınma süresini km sini degistirir. Ben aynı aracı 60 bin km sonra balata değişimi yaptırırken diger arkadaşım 40 bin olmadan balatayı bitirdi. Ben şehirler arası mesafeye gittigim için daha çok km yaptım. Bir de son yıllarda balata yapımında kullanılan kimyasal maddelerin kullanım kısıtlamaları üretici firmalar tarafından balatayı daha sert yapmalarına sebep oluyor bence. Eskiden 20 binde biten balata şimdi sert olduğu için 40 bin gidiyor ama diskler 60 bin gitmiyor.
Eğer arka fren sisteminiz kampana ise ve sesin kaynağı arka fren ise, fren ayarı ve temizlikle 20 tl'ye 10 dk. da sanayide frenciye hallettirdim. İlgili konu linki: https://www.hyundaiclubtr.com/konu/kampana-arka-frenlerden-gelen-gicirti-sesi.43178/ İyi bayramlar...
Arac 37 binde ve hala yarida balatalar, kullanim kisiden kisiye degisir motor freni cok kullanan kisiler 50 bini deviriyor ben dahil SM-C9000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Serviste ,o zamanlar 51 yaşındayım benim rahvan sürüşümle,, 27 binde balata bitermi diye sormuştum,,,kullanılan balataların asbestsiz olduğu ve çok yumuşak olduğu belirtilmişti.Yine servisteki ustaların belirttiğine göre i20 lerin ,özelliklede otomatik viteslilerin çok çabuk balata larının bittiğini söylediler. Arkalar kampana,,,abi bunlar 120 bin yapar demişlerdi.