Selamlar; Aranıza geçenlerde katıldım kısa süre içerisinde de 2012 model i20 sense model aracımı aldım aldıktan sonra garanti kapsamında kalması için (5 yıllık garantisinin olduğunu daha sonra öğrendim) 45000 bakımını yaptirdim ancak bakım sırasında ön disk ve balataların bitmek üzere olduklarını değişmesi gerektiğini söylediler fiyat olarakta 200 tl gibi bir rakam çıkarttılar. Şimdi asıl sorum diskler yetkili servis haricinde 35/40 tl gibi bir ücreti var 50 tl de işcilik olsa 100 tl gibi bir rakama dışarıda sağlam ustalarda yaptırabilirim ancak bu işlemden sonra garanti durumu ne olur? diğer 60000 bakımı veya bir yıl sonraki bakımında ne derler farkedilirmi ? Sonuçta yarı yarıya fiyat farkı var kalanıylada benzin koyar gezerim.... cevaplar için şimdiden çok teşekkürler.....
illaki dışarda yaptırdığınız işlemler anlaşılır. Anlaşılırsa da garanti kapsamı dışında bile kalabilir zaten servisler bu konuda çok sıkıntılılar. Bir de bu bakımlar garanti bakımları bence ne yaptıracaksanız serviste yaptırın.
100 tl ye benzin koyup gezemeyeceğiz demekki neyse cevap için çok teşekkürler.... (Ama servislerde bizi çok seviyolar bee aabi)
valla araban garantili olsun sıkıntısız süreyim dersen sevis şart. servise de gidince onların bizleri sevmesi o da şart. Aman boşver garantiyi dersen bir sürü usta vardır bu işleri yapan. Daha ucuza yaptırıp benzin koyup gezersin.Allah kazasız belasız sürüşler nasip etsin.
dışarıdan 40-50 liraya alınan fren diski ile fren balataları servisteki orjinal yedek parça olarak satılan veya takılan parçalar ile aynı fren performansını vermez. Orjinal parça kadar güvenilir değildir kısa süre içinde frenleme esnasında ses, fazla miktarda balata tozuyla kapkaraya bulanan jantlar, fazla ısınmadan dolayı fren kaliperi silindiri ve pistonunda arızalar ve yan sanayi dandik fren balatasının kaliper yuvasına iyi oturamaması sebebiyle kaliperin bozulması frenleme kuvvetinin kötü olması disk yüzeyinin balatadan daha çabuk erimesi bozulması gibi olaylar yaşayabilirsiniz. İşte bu sık yaşanabilen ihtimaller dahilinde servis bu durumda pahalı olmuyor kolaylık oluyor. Kullanıcı tarafından hatalı bir işlem yada hatalı bakım sonucunda fren kaliperi bozulsa o kadar ucuza kapatamazsınız benim kullandığım getz in kaliperinin tanesi 700 lira civarı olduğu söyleniyordu ve bir arabanın piyasaya ilk çıktığı yıllarda piyasada yan sanayi ucuz her parçası da bulunmuyor böyle bir durumda frenlerde bir problem olsa mecbur servise gidersiniz ister servisten perakende olarak parçayı alıp dışarıda taktırırsınız yada orada işlem yaptırırsınız ve her türlü şekilde garanti kapsamı dışında kalır. Oysa ki servis bakımlarında kullanılan hyundai onaylı orjinal herhangi bir parçada problem çıksa kullanıcı hatası ve normal aşınmadan dolayı olmadığı sürece ücretsiz değiştirebilirsiniz. Ucuz yol ancak şu şekilde olabilir kullanılacak yedek parça servisten perakende olarak alınabilir bunu sürekli yapanlar var servis balatayı size satar ancak işçilik ödemek istemezseniz yada serviste arabayı yatıracak vaktiniz yok ise servisten aldığınız güvenilir orjinal parçayı dışarıda kendi tamircinize yada direk kendiniz arabanıza takabilirsiniz, yine garanti kapsamı dışında kalır sadece değişen parçadaki olası bir problemin riski azalacaktır. Şimdi servisleri savunuyor gibi olmayayım çünki şunu belirtmek isterim ki ben ilk bakım haricinde servise bakıma hiç gitmedim ama kendi arabamı kullanım şeklim ve imkanlarım doğrultusunda problemlerimin olmayacağını tahmin edebildiğim için 5 yıl içinde sıkıntı yaşamadım dışarıda kendi bakımımı kendim yaptım ve filtre kayış mekanik aksam gibi bütün bakım ihtiyacı malzemelerini servisten temin ettim. Ama problem yaşayabilirdimde.
100.000 km de aracımın ön disklerini serviste değiştirdim. Sebebi üzerindeki orjinal diskleri çok aşınmıştı ve frene basınca araç kafa sallıyordu. Tanıdık bir tornacıya gittim. " Artık tornada düzeltmeyi kurtarmaz, değiştir dedi. Parçacıdan alsam olurmu olur mu? dedim. Yan sanayi olmasın 3-5 ay sonra tekrar düzelttirmeye gelirsin dedi. Bende serviste orjinaliyle değiştirmiştim. Yanlış hatırlamıyorsam ön disklerin çifti serviste 100 TL idi. Bence orjinal alın. Fren önemli!!!!!
Cevaplar için çok teşekkürler..... Kısa zamanda servise gitmem gerekiyor.....(servis 2000/3000 km idare eder demişti)
abi balata-diski servisten aldıktan sonra işçilik çok az. ben geçen yıl garanti bittiği halde 4disk+balatayı serviste değiştirdim 1.500tl tuttu bunun sadece 52tl si işçilik. yan sanayi parçalarla 800-900tl gibi bir şey tutuyordu. parçayı servisten aldıktan sonra hiç dışarıda gidip usta aramam
Hocam servisten indirim isteyin Blue Card vs ile belki daha ucuza gelecektir ama yetkili serviste yaptırmanızı öneririm. Aradaki fark kredi kartında 1 ay belki fazladan taksit ödemeniz olur ama içiniz rahat olur
Kusura bakmayın yollar dersler sınavlar derken yeni bakabildim konuya artık önümüzdeki ay problem çıkmazsa serviste balataları değiştiricem blue card meselesinide soracam yıllık bakımında indirim yapmamışlardı belki biraz daha ağlarsam yaparlar