Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

I 20 2014 1.4 Cvvt Otomatik Aracım Parkdan R Ye Ya Da D Ye Aldığmda Araba Silkelinyor

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda kemal78 tarafından 3 Aralık 2018 tarihinde açılan konu

1. kemal78

kemal78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    kemal
    Yaşadığınız Şehir:
    37-KASTAMONU
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    aracım genelde dikkatimi çekti soğukta yapıyor bunu arabayı çalıştiriyorum motorun ısınmısınıda bekliyorum hatta gaza geçene kadar çalışır halde bekliyorum daha sonra P den R ya da D ye aldığımda arabayı kendini silkeliyor başka deyişle hafif git gel yapıyor. daha sonra kullanmaya başladığımda aracım devrinde vites atmıyor 100 km de 5.000 -4.000 devirde gidiyor . vites atsın diye hafif ayağımı gazdan dahi çeksem araç vites atmıyor. ve motor arıza ışığını yakıyor. bunun için aracı 1 hafta önce servise götürdüm. servis cihaza soktu şanzıman hareket sensörü hatası dedi. şimdi bi sistim kodu söledi ama unuttum neyse. sıkıntı çözüldüğü gibi geldi 2-3 guün kullandım.hatta uzun kilometre yolda yaptım.herhengi bir sıkıntı yapmadı.taki bu sabaha kadar .yine çalıştıradm arabayı ısınmasında bekledim. sonra P den R ye aldığımda aracım yine kendini silkeledi.aynısını D ye aldığmğda da yaptı.biraz hareket ettim hatta sonrasında zorladım arabayı yine devrinde vites atmadı aksine aracım 100 de 2.000-3.000 devirde olması lazımken 4.000-5.000 arasında oluyor.aynı şekil sıkıntıya rastlayan varsa sorunu nasıl halletti yardımcı olabilir mi .ne yapmalalıyım sorun şanzımanda mı değilse de nasıl bı yol izlemeliyim yardımlarınızı bekliyorum..ayrıca aracım lpgli lpgden dolayı bi sıkıntı da olabilir mi

Son düzenleme: 3 Aralık 2018
  2. Mustiweb

Mustiweb Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Mustafa inal
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Çözebildin mi dostum sorunu?

3. kemal78

kemal78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    kemal
    Yaşadığınız Şehir:
    37-KASTAMONU
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    yok çözemedim senin araçda da mı aynı sorun var ben şöle bi çözüm buldum kendimce aracı kışın çalıştırıp rölantisi normale gelene kadar çalışır vaziyette bırakıyorum rölanti normale hareket halinde ki rölantisine gelene kadar bekliyorum ondan sonra hareket ediyorum ama bunda da hafif bi silkeliyor ama motor arıza lambası yakmıyor bu dediği işlem de en az 15 dk araba çalışır vaziyette kalıyor kış böle ama yazın hiç bi sıkıntı tok

4. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Araçtaki lpg, benzin yakıt haritasını bozmuş olabilir. Bunun için lpg yi anahtardan kapatıp, sonra geceden akü kutup başını sökün...

Sabah benzinle çalıştırıp durumu gözlemleyin...

Bu Sayfayı Paylaş