19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundaiye Karşı On Yargılar

'Sohbet' forumunda Umut28 tarafından 20 Şubat 2016 tarihinde açılan konu

1. Umut28

Umut28 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,373
    Ad Soyad:
    umut sonmez usta
    Yaşadığınız Şehir:
    28-GİRESUN
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arkadaşlar hepimiz biloyorizki Hyundai marka araçlara karşı bi önyargı var Hyundai marka araç sahipleri bu önyargılara nasıl bakıyorsunuz fikrinizi paylasirsaniz sevinirim

BAGKUR ve Duygu bunu beğendi.
  2. Sabahattin

Sabahattin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    Sabahattin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Doğuru'ya doğuru ben arabamı almadan önce bende'de çok yanlış ön yargı vardı, ama Elantra Tune OV beni cazbetti ve gerçekten C sınıfı ve F/P çok iyi olan bir araç. Şahsen ben aracımdan çok memnunum 2,5 yıl 31 000 km oldu, çok şükür hiç bir sorun çıkartmadı.

BAGKUR ve Umut28 bunu beğendi.
  3. Umut28

Umut28 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,373
    Ad Soyad:
    umut sonmez usta
    Yaşadığınız Şehir:
    28-GİRESUN
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bizde aynı duyguları yaşadık starexide almadan önce yok çok yakar motor arza verir gibi şeyler söylediler şimdi iyiki almisiz diyorum çok memnunum

BAGKUR ve Sabahattin bunu beğendi.
  4. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Bende Pejo'dan sonra 2 3 ay önce getz'i ilk aldığımda çevremden ' teneke bunlar , tekerlekli tabut , uçan teneke ' gibisinden yorumlar aldım ilk başlarda morelim bozuldu ama sonradan kulak arkası yapmaya başladım . Sonuçta parayı harcayan siz oldunuz mu akıl veren çok olur . . .
    20 - 22 milyar arası 2. el , 2007 model , dizel , 4 kapılı dizel , 4 cam otomatik , klima , yol bilgisayarı vb özellikleri mevcut olan başka araç varda benim mi gözümden kaçtı anlamadım :) Hata ettiğimi düşünmüyorum.
    Şu yönden bakalım , eskiden hyundai gerçekten yapamıyordu 2005 2006 senesinden sonra en çok satmaya ve değişime era ile başladı ve herkes hyundai bu araçla tatmaya başladı diyebilirim . Tahmini olarak önceki araçları vasattı çoğunluk yumurta kasa accent vb araçlar ve kaporta yönünden zayıftı fakat şuan hyundai bunu aşmış durumda . Milletin farkında olamadığı , markanın bunu aşmış olması . Kabullenemiyorlar ve genelde hiç hyundai almamış kullanmamış kişiler ise kötülemeye devam ediyor :) Çok koyu reno'cu arkadaşlarım Ford'cu arkadaşlarım aracımı bir test ettiğinde kendi 1.5 dci araçlarından soğudular . Ben 3. viteste şehir içi 1500 devire düşüp dip gaz yapınca koltuğa çekiyor ama onlarda gaz bile yemiyor o devirlerde renolar vs :)
    Getz bir aralar sıfır en boş 21 22 milyardı şimdi 2. elleri o paralarda piyasada yüksek .

Başka aracı örnek vericek olursam ben küçüklüğümden hatırlarım az çok büyük abilerim daha iyi bilir şuan lüks sınıf içerisinde yer alan AUDİ markası 2000li yıllardan sonra adam akıllı arabalar üretmeye başladı 95 96 98 model audiler felan traktör gibi çalışırdı mahalledeki abilerimizde dalga konusuydu şimdi hayal konusu oldu lüks sınıfları :)

BAGKUR, MehmetHan, Murat ve 3 kişi daha bunu beğendi.
  5. Sadistic

Sadistic Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    44
    Ad Soyad:
    Emre Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    51-NİĞDE
    Araç Modeli:
    50 bine 2102 elantra aldim. O arabaya 50 bin verilir mj diyorlar. Hic bindiniz mi diyorum susuyorlar. Ben de susuyorum :) aracimdan da cok memnunum iyi ki elantra almisim. Kimin ne dedigi umrumda degil.

BAGKUR, Umut28, SaMeTT ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  6. Umut28

Umut28 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,373
    Ad Soyad:
    umut sonmez usta
    Yaşadığınız Şehir:
    28-GİRESUN
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    İşte benimde en gıcık olduğum konu hakkında bilgisizce sallama

BAGKUR ve Sadistic bunu beğendi.
  7. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,089
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Bir dönem için haklılık payları var diyebilirim. Ancak son yillarda en hızlı gelişim gösteren markalardan biri oldu bence. Artık tasarim konusunda da bir çok markadan daha önde. Hatta Amerika pazarında avrupalı bir çok rakibinden daha fazla müşteri buluyor kendine diye biliyorum.

8. Sabahattin

Sabahattin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    Sabahattin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Ben arcı alırken, şöyle bir çevreme baktım, komşumda 1994-96 tam senesini bilmiyorum Hyundai Execel var araçta kaporta hiç çürük yok, hiç arıza yok.
    Dedim ki bu marka okadar kötüyse bu araba şimdiye kadar dökülmesi gerekirdi, birde abim'de çiftlik işlerinde kullandımız 1998 golf var, her yeri çürüdü
    araba resmen dökülüyor.

BAGKUR, Umut28 ve sonatım51 bunu beğendi.
  9. Umut28

Umut28 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,373
    Ad Soyad:
    umut sonmez usta
    Yaşadığınız Şehir:
    28-GİRESUN
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bizim akrabada t4 vardı 2000 model 2.5 tdi masrafları ağır gelmeye başlayınca sattı bizde ozaman vazgeçtik transporter almaktan

BAGKUR ve Sabahattin bunu beğendi.
  10. micomico

micomico Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    112
    Ad Soyad:
    ahmet
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Tucson (2004-2009)
    yaklaşık 1 senedir Hyundai kullanıyorum (2009 tucson 2.0 crdi - style pack-150 hp manuel) ama 99 dan beri japon kullanan birisi olarak diyebilirim ki hyundai çok plastik. sadece kötü malzeme ve işcilik yüzden satıp tekrar Suziki vitaraya dönme kararı aldım . Mekanık olarak hiç bir sıkıntım yok. Diğer akranlarındaki tüm özellikler var ve hiçbirisi arıza yapmadı . tüketiciyi kesin mutlu edecek bir marka ama benim beklentimi karşılamadığı için yazdan sonra satacağım.

11. Umut28

Umut28 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,373
    Ad Soyad:
    umut sonmez usta
    Yaşadığınız Şehir:
    28-GİRESUN
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    evet tuscon o konuda biraz eksik kia sportage ve suzuki vitara daha başarılı

BAGKUR bunu beğendi.
  12. Samuera

Samuera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,284
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Fiyat / Performans ilişkisinde Accent era rakiplerinin açık ara önünde ancak ön yargıyı şuna bağlayabilirim.Eranın mesela iç plastikleri çok kalitesiz ve bizim halkımızda en ucuzu olsun ama en iyisi olsun mantığı olduğu için verdiği paraya bakmadan arabadan üstünde bir şey bekliyor.Bunun dışında (şuan yazacağım şey tamamen forumdaki gözlemlerime dayalı) genel olarak süspansiyon ve yol tutuşu hakkında bir çok konu var.Bu ikilinin iyi olmaması Erada Getzde i10da hadi i20de de kaldırılabilir ama i30 da elantrada bu tip şikayetlerin biraz daha az olması gerektiğini düşünüyorum bilenler bilir elantranın yol tutuşu hakkında 36 sayfalık bir konumuz var :) Velhasılı kelam yukarıda bir abim çok doğru bir noktaya değinmiş hiç bindiniz mi diye soruyorum diyerek.Ben de hiç hareket halindeyken bu araçlara binmedim o nedenle bu konuda kesinlikle haklıyım diyemiyorum :) Ama benim açımdan gözüken bu.

13. micomico

micomico Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    112
    Ad Soyad:
    ahmet
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Tucson (2004-2009)
    1996 yılında 1994 model excel gls miz vardı. Çok keyifli bir araçtı. Üstelik o zamanlar 4 cam otomatik , power direksiyon , spoiler filan acaip fiyakalıydı. En cok süspansiyon sistemini beğenirdim.

14. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai değişiyor ve gelişiyor. Bunu kimse inkar etmiyor zaten. Tüm donanımları araçlarına koyarken, malzeme kalitesinden düşürerek, arkada tek torsiyon çubuğu kullanarak maliyeti dengelemeye çalışıyor. Yol şartları ve asfalt kalitesi yüksek olan ülkelerde fish tail denilen arka salınımın problemi ve plastik trim sesleri çok az duyulurken bizim gibi yol kalitesi gelişmekte olan ülkelerde bu tür problemler hemen kendini belli ediyor. Yeni Elantralarin z-rotlarindan gelen takırtı seslerinin duyulması, suspansiyonlardan lokurtu gelmesi, direksiyon milinden ses geliyormuş gibi ses yapan eps modülü hep bu yol kalitesinden kaynaklı. Bu ekipmanların da maliyeti düşürmek adına üst düzeyde uretilmemesi de Hyundaiye bakış açısını değiştiriyor. Hyundai'nin Genesis modelinde bu problemlerin hiçbirini yasamazsiniz. Çünkü malzeme ve ekipmanların kullaniminda maliyet faktörü ele alinmaz. Çünkü bu araç zaten parası olana yöneliktir. Dolayısıyla Hyundai teknolojisi zayıf bir marka değil. Pazara yönelik göreceli ucuz araç üretimi yapan bir marka. Hyundai'nin maalesef Türkiye'deki kayıbı Assan firması ile olan anlaşması. Tüketicinin arkasında durmayan, servis kalitesi çok yetersiz ve denetim konusunda problemleri olan bir firma Assan. Bu nedenle de motor kalitesi ve uzun ömürlülükleri bakımından bu sinifta cok az rakibi olan Hyundai firmasi maalesef Türkiye'de taksicilerin motor kapağını acmadan, lpgli 500.000 km gidebilen maraton liderleri olarak kalmaya devam ediyor.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

BAGKUR, Umut28, SaMeTT ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  15. cenker_baba

cenker_baba Guest

Bir araç düşünün kış kar zamanı zincirlemeye giriyor sağ taraf komple değişecek bir haftada servisten çıkıyor ekspertiz gelmesi onaylamasi iki gün parçanın gelip boyanmasi takılması teslimi araya hafta sonu girmesi ve teslim alınması 7 gün du yanlış hatırlamıyorsam bir reno düşünün suan bantta üretilen cliodan otoparkta vuruyorlar far gidiyor birde ufak çizik göçük iki kazada aynı gün oluyor Clio 15 günde çıktı servisten ben 7 günde daha niye sevmiyim ki

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

BAGKUR, Tilki ve Umut28 bunu beğendi.
  16. Hakan G.

Hakan G. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    491
    Ad Soyad:
    Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Ben aracımdan memnunum. Kim ne derse desin. Zaten ben kolay kolay kimsenin dediğini umursamam. Aracım hakkında kötü yorum yapanların yarısının arabası daha kötü bi marka genelde. Sizin arabanız daha güzeldir kesin derim uzatmam. Çünkü Einstein bile " Önyargıları yok etmek, atom çekirdeğini parçalamaktan daha zordur" demiş. Eskiden belki biraz sıkıntılı bi araçmış galiba. Ama şimdi bence eskisi gibi degil. Millet ne derse desin :D ben biniyorum ve memnunum gerisi boş :D zaten piyasada bilenler biliyo gerisi bişey bilmeden kulaktan ne duyarsa satan kitle...

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

BAGKUR, Cpt.Price, Sadistic ve 3 kişi daha bunu beğendi.
  17. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    İyi ki ön yargılar var. Olmasa bu fiyatlara bu araçlara binilmez. birde insanlar hyundaiyi sadece yumurta kasadan ibaret sayıyor .

Cpt.Price, BAGKUR, sonatım51 ve 5 kişi daha bunu beğendi.
  18. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bu önyargılar olmasa 2010 da erayı 16bin liraya alıp 2015 te 24 bin liraya satamazdık :)
    sorunsuzlukta stabil çalışmada hyundainin üzerine tek bir marka tanımam toyota moyota fıs:)
    hyundai hakkında kötü yorumda bulunan herkes hyundaiyi yumurta kasa accentten ibaret görenlerdir..

BAGKUR, Umut28, MehmetHan ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  19. Sabahattin

Sabahattin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    Sabahattin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Elantranın 36 sayfalık yol tutuşu şikayeti olanları sayısına bak, şikayet edenler hep aynı kişiler, sadece yol tutşunu değil daha bir sürü şikayetleri var o kişilerin, ama nedense arabalarını hiç değiştirmeye niyetleri yok.
    Ben o kadar şikayetçi olacam şimdiye kadar arabayı 100 kere değiştirirdim. Anlaşılan o kişiler arabadan o kadar memnun ki, başka birisinde aynı arabadan olmasını istemediklerinden dolayı, elantrayı o kadar çok kötülüyorlar :)

BAGKUR, alper4159, Sadistic ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  20. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    2007 yılına kadar reno 12 9 19 21 megane , tofaş, suzuki cary, samara, mazda e2200 , mitsubishi L300 , Tansporter wan , toyata corolla, toyata camry kullandım.

2007 de kendime bir 97 accent 1.5 gls aldım.
    Yukarıdaki araçlar ile acccet i kıyaslamak gerekirse.
    bineklerde 94 de başlayan acentlerde 1.5 GLS çakılı gelen 2 cam otomatik merkzi klit otomatik anten , Enjeksiyon 12v motor.depo bagaj içeriden açılır.
    yatar arka koltuk.
    Abs, airback, klima sisfarları bazıalrında opsiyoneldi.

90 hp lik mitsubishi teknolojisi motor.
    paranın alababileceği en iyi donanımdı.

En çok satan tofaş fiat gurubunda dahi hepsi opsiyoneldi.

Yol sürüşü ve konfora yakıta bakıldığında ADAMLAR yapmış dedirtiyordu.
    Dezavantak. Zayıf fren , zayıf kaporta sacı,
    Tofasışn pas tutan saçlarına bakıldığında galvanizli olan acccent kaportada çığır açmıştı.

Çok ama çok memnun kalmıştım aracımdan .
    Sonra 2003 milenyum 15 GLS aldığında bu HYUNDAI nın kendi ürettiği benzinli motoru idi.
    ERA larında ATA motorudur.
    Dehşet bir araç motoru idiç KASA hafif kalıyordu. Admireler çıkınca kasa ağırlaştı.
    Patlamayı 2000 de üretilen benzinli be dizel araçları ile bineklerde patlattılar
    Hele Elantra 2003 1.6 GLS çığır açtı..Alan satmak istemiyordu.

Ama dışarıdan bakanlar "bune ya arabamı gaz tenekesi" muhabbeti yaparken
    içine binerek yolculuk yapanlar" vvoooovvv" demekten kendini alamıyordu.

Dizel patlamasını ERAlarda üretilen 4 piston kendi üretimleri olan 1.5 ve 1.6 CRDI lar ile BOMBAYI PATLATTILAR.
    Aynı CRDI motor küçük farklar ile KIA da da kullanılmakta. Kendine has bir çalışması ve dayanıklılığı var.

Kısaca KORE bu işi becerdi. HYUNDAI/KIA kardeş firmalar. Kıa forda satılacak iken Milli birlik ve beraberlik örneği ile Hyundai KIA yı satın aldı.

Dunyada Kendi markaları ile ABD dahil araç satıyorlar.

ÇOK tutan Renault abd de SM ( samsung ) ile satış yapabildiğini biliyormusunuz.

Sonata aracın Renault latudi (SM5 ) ve Honda ACORD u Slalomda yatırım kaldırım üstüne 2 don diktiğini youtube da çok izledim.

Doslar, Adamlar bu işi becermiş. kendilerini kamıtlamış.
    i10-i20-i30-i40 ncap tan 4 ve 5 yıldızla çıkıyor.

450 000 km de anahtar vurulmamış sadece standart bakımları yapılmış 2.5 CRDI sorento motoru gördüm.
    SERVİS bir Sapıtmıştı. ( Şirket aracı)

Kulaklarınızı tıkayın Aracınızı sevin.
    Yeni düşünceler ,
    Yeni ihtimaller,
    Sen Yolunu Sür.....

BAGKUR, Cpt.Price, joy_ride ve 5 kişi daha bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş