Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

HYUNDAI’NİN YENİ NESİL HİDROJENLİSİ: INTRADO

'Hyundai'den Haberler / Yenilikler / Tarihçe' forumunda HyundaiClubTR tarafından 20 Aralık 2013 tarihinde açılan konu

  1. HyundaiClubTR

    HyundaiClubTR Kayıtlı Üye Yeni Üye

    Yaş:
    17
    Katılım:
    17 Ağustos 2007
    Mesaj:
    13
    Alınan Beğeniler:
    75
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    [​IMG]


    Son yılların en hızlı gelişen otomobil markası Hyundai, herkese hitap eden model yelpazesinin yanı sıra hazırladığı yeni konseptlerle de dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Geleceğin tasarımları hakkında ipuçları veren ve yeni nesil teknolojilerle birlikte hidrojenle çalışan yakıt hücrelerine sahip olan Intrado konsepti, Hyundai’nin 2014 Cenevre Otomobil Fuarı’ndaki en önemli yeniliği olacak.

    İkonik konsept Intrado, Hyundai’nin yeni çizgilerini gözler önüne sererken aynı zamanda inovasyon anlamında da markaya pozitif bir enerji katıyor. Hyundai’nin ultra hafif otomobiller projesine göre şekillendirilen Intrado, en son teknoloji ışığı altında geliştirilmiş malzemeler kullanılarak üretildi. Yeni konsept, markanın gelişmiş tasarım dilinden esintiler sunarken aynı zamanda gelecekteki hidrojenle çalışan yakıt hücreli otomobillere de farklı bir bakış açısı getiriyor. Intrado’da kullanılacak olan yeni nesil sistemler, ayrıca seri üretim yakıt hücreli ix35 Fuel Cell’in geliştirilmesine de katkı sağlayacak. Bu konseptle birlikte gelecekte daha hafif ve daha gelişmiş platformlar kullanacağını vurgulayan Hyundai, araçların içerisindeki bazı donanım ağırlıklarının azaltılarak daha ekonomik yakıt tüketimleri elde edilebileceğinin de altını çizmiş oluyor.

    Hyundai’nin Almanya Rüsselsheim’daki Ar-Ge Merkezi’nde tasarlanarak geliştirilen 9’uncu konsept olan Intrado, HED-9 (Hyundai Europe Design) kod ismiyle anılıyor. Intrado adını bir uçağın kanadının altındaki lift mekanizmasından alan konsept otomobil, aynı zamanda yine uçakların üstün teknolojisi ilham alınarak geliştirilmiş. Yüksek verimli bir güç aktarımıyla stil sahibi bir tasarımı birleştiren Hyundai mühendisleri, Intrado’da ikinci nesil “Akıcı Tasarım Felsefesi”ni de uygulamış oluyorlar.

    Hyundai Motor Grubu Tasarım Başkanı Peter Schreyer yeni konseptle ilgili olarak yaptığı açıklamalarda, “Intrado, gelecek nesil Hyundai otomobillerinin verimliliklerini en iyi şekilde gözler önüne seriyor. Otomobiller, hem duygusal hem de fiziksel bağlantıları en güçlü şekilde anlatan araçlar. Bu konseptimiz, bizlere yeni şeyleri keşfetmenin sevincini yaşatırken ayrıca gelecekteki otomobillerimizin daha heyecan verici olabileceğinin bir simgesi olarak öne çıkıyor” dedi.

    http://www.hyundaiclubtr.net/hyundainin-yeni-nesil-hidrojenlisi-intrado/
     
  2. Murat

    Murat Vip Üye

    Yaş:
    40
    Katılım:
    21 Ocak 2013
    Mesaj:
    8,300
    Alınan Beğeniler:
    5,911
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    TÜRKİYE
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Peter el arabasi tasarlasa o bile tutar :D

    HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
     

Bu Sayfayı Paylaş