Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai'nin otomatiği 4 ileri..

'Sohbet' forumunda Misafir tarafından 22 Haziran 2010 tarihinde açılan konu

1. Misafir

Misafir Guest

2. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

3. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    toyota hep 4 ileri kullandıki bunca zaman ;)

97 otomatik corolla vardı bizde odaçok kaliteliydi

ayrıca hyundainin otomatik şanzımanı bende kırılmadıysa kimsede kıramaz çok sağlam ;)
    Düzenleyen : onursumer

4. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    gerçek şu ki bu mesajın muhattaplarından biri de benim...hep şu gelmiştir aklıma...5 ileri 6 ileri 7 ileri kullanılıyor hatta şu günlerde 8 ileri kullanılıyor...hyundai niye hala 4 ileri kullanıyor ?? vardır muhakkak bir bildikleri ama yine de antipatik geliyor bana..diğer özelliklerini bilmiyorum ancak yakıt tüketiminde bir hayli fark var..aynı sistemi toyota kullanıyor diye onu sevecek değilim https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

5. Misafir

Misafir Guest

Sevmek açısından demedim, Toyota bile 4 ileri kullandığına göre vardır bi hikmeti demek istedim, hani hep küçümsenir ya Hyundai otomatiği bile 4 ileri felan diye, o açıdan..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

6. kentaur

kentaur Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    otomatik 4 ileri şanzıman'ı artık çoğu kimse klasik olarak görüyor.
    hyundai gibi aynı zamanda opel, toyota, kia, chevrolet v.s 4 ileri otomatik şanzımanı kullanıyor.

7. karizmaxenon

karizmaxenon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    bilal aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Starex CRDI(1997-2008)
    megane da da aynı durum mevzu bahıs hala 4 ılerı otmatıc uretılmeye devam edılıyor. ama benım bi şey dıkkatımı çekıyor.benım aracım tiptronıc.manuel modda olsun otomatık modda olsun 2. vites in içinde de bi vites değişimi oluyo gibi bi şeyler var?2. ye alıyorum mesela o bellı bi devirde kut ındırıyo bi vites daha,yada otomatıkte aynı olay oluyor bu durum nedır anlayamadım bı turlu,çoşkun hocam sen bılırsın bunu,aydınlatırsan bızı memnun oluruz...?

8. Misafir

Misafir Guest

Ah be dostum, hiç kullanmadım'ki tiptronic vites...sallamıyayım şimdi, kullanmadan yorum yapmak doğru olmaz, bu arada dip gaz yapıyorsan eğer seçtiğin vites yeterli gelmezse bi alt vitese düşer, ancak bunu söyliyebilirim....https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

9. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    abi ix35 e 6 ileri koymuşlar 10 numara olmuş..

10. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Getzlerde 3 ile 4 vites arasında bi ara dişli var onu biliyorum megandada 2 vitesde olabilir.Bu konuyuda bizzat test ettim otobanda yokuş çıkarken gaza asıldım vites düşürdü sonrasında O/D tuşunuda kapadım bidaha vites düşürdü.

Düzenleyen : getz2007

11. karizmaxenon

karizmaxenon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    bilal aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Starex CRDI(1997-2008)
    hocam alt vitese ındırme olayı normal clasık otomatık vites mantiği dip gazda toplayamadı mı ındırıyor alt vitese, onda sıkıntı yok.
    bu dediğim 2. viteste iken mesela 2 500 devire geldi hemen bi vites buyutuyo gibi bi hareketle devir düşürüp devam edıyor bu otomatıkte de manuelde de böyle.yanı normalde 4 ileri vites denıyor ama bence 5 ıleri vites yanı 2. vitesin içinde sankı bi vites daha gizlemışler ama sölemıyolar https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

12. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:

onun başka bi ismi var onno usta açıklamıştı şimdi hatırlamıyorum

vitesle ilgili değilde kavrama vs ile ilgli aracı rahatlatmak için şanzımanın yaptığı birşey :)

13. Misafir

Misafir Guest

Eğer gaza yüklenmeye devam etmezsen bi üst vitese geçer tabi'ki, bu gayet doğal, 2500 - 2600 devirler bi üst vitese geçer, geçmesini istemiyorsan gaza yüklenmeye devam ediceksin...

14. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Coşkun hocam ben kendi açımdan yorum yapmak istiyorum.

Bu durum sadece Hyundai için geçerli değilki, Hyundai nin otomatik vitesi tat vermiyor ne yazıkkı, hantal kalıyor. Hatta Hyundai Uçardan arkada Admire otm. alırken satış görevlisi bile otomatikten haz almak istiyorsan Honda düşün dedi. Ki Hyundai satıcısı bunu dile getirdi. Şu anki Civic lerin SMG F1 şanzumanlı olanları bence harika ötesi birşey. 4 ileri olarak Opel, Peugeot, Vw, Renault markalarında otomatikleri tat vermiyor bana ve çevremdeki kullananlara göre...

Toyota da 4 ileri kullanıyor olabilir ama seriliği vs açısından daha öndedir birçok 4 ileri otomatik şanzumandan.

15. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    erkan abi eskilerinde haklısın hantallık var ama abartılacak kadar değil..yeni nesillerde ix35de çok guzel uyarlamışlar..184hp 6ileri..manuel tadını otomatik konforuyla birleştirmişler..çok hoşuma gitti..

16. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yusufcum, o konuda bende seninle hem fikirim. Konuyu daha ufak çembere almak gerekirse 1.3 ila 1.6 cc motorlu araçlarla mukayese edildiğinde diyelim.

184 ps güctede e araba otomatikta olsa şahlansın dimi.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

Renault, Peugeot, Renault, Opel, Hyunda, Honda, Mazda, gibi arabaların 1.6 cc otomatik viteslileri kullandım en vasat olanları Peugeot, Renault, Hyundai ve Opel'di...

Civic in 1.6 2009 modelini kullandım süper bir otomatik araba. 307 otm. + triptonik 110 ps araba gitmiyor be troptoniğe alsanda işe yaramıyor komut veriyorsun keyfine göre vites atıyor.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

17. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:

hondanın i-shift i var bizde yarı otomatik olmasına rağmen direksiyondan vites atma keyfi başka bide hızlı atsa :D

18. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Coskun Abi, yeni kasa( turkiyede satılmayan) hyundailerin hepsinde 6 ileri otomatik vites secenegi var. eski modeller ise 4 vites. Toyotanın abd de satılan modellerinde 5 ileri otomatik var.

Otomatik vitesde ise honda değil Vw grubunun Dgs sansumanını tek geciyorum. Audi olsun, Vw olsun, Seat olsun Yeni Dgs sansuman 7 vites ve spor moduna alınca Sizi koltuga gömüyor. Sehiriçi normal kullanımda ise 1.4 160bg lik motor lu arac 8litre benzin tuketiyor. Spor modunda ise 11litre yakıyormus. Sehiriçinde 50km hızla giderken ben 3. vitesde oluyorum. o arac 4. vitesde oluyor.

Düzenleyen : qaan88

19. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    "Var bi hikmeti'ki 4 ileri yapmışlar" Coşkun Bey in bu sözüne katılıyorumben 4 ileri h-matic 2.0 crdi Sonata kullanıyorumhiçbir şikayetim yok özellikle son dönremde üretilen bir çok özellikle dsg denen şanzumandan tartışmasız çok kaliteli ve sağlam nitekim dsg sini indiripte 15 bin Tl ye toplayamayanlar var çok aşırı vites adedini küçük motorlara koymak marifet değildir 2.0 bir motor 4 ileri yetiyor serilik konusunda da her türlü teklife açığım motoruna,şanzumanına,direksiyonuna güveneni beklerim bu iş öyle basit değil Hyundai 4 ileri otomatik şanzumanı üretmiş ve satmış 1770 kg lık kasayı da çok rahat çekiyorçekmese zaten koymazdı ben de almazdım internetten çok rahat bu vites adedini anlayabilirsiniz bakın 7 ileri denen şanzumanda 7. vitesin oranı,4 ileri olan şanzumanın 4. vitesi ile hemen hemen aynı,artı ş. içinde bocalamadan rahat rahat kullabilme olanağınız 7 ileride yok.
    Düzenleyen : Davtor

20. brave

brave Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bu konuda geçenlerde bir forumu okumuştum. Forumun konusu değişik modellerdeki otomatik viteslerin kronik arızalarından bahsediyordu. En çok ta Volvo nun ve opelin şansumanlarındaki problemlerle ilgili soru gelmişti. Bir kişi "Hyundailerin otomatik şanzumanları ile ilgili ne düşünüyorsunuz?" diye sormuş, cevap"Hyundailerin otomatik şanzumanları ile ilgili bilinen hiç bir kronik sorun yoktur ve sorunsuzlukları ile tanınmıştır" Sanırım bu yüzden Hyundai otomatik şanzumanı ile ilgili son yıllara kadar bir değişiklik yapmadı. Benim nacizane fikrim.

Bu Sayfayı Paylaş