Yeni accentle ilgili olduğu için paylaşmak istedim arkadaşlar.Yeni accent % 100 gelecek ama ithal edilecek burda üretilmeyecek...Yol testleri bile türkiyede yapılmış...birde tarihini söyleseler süper olurdu .....Yakın tarihteyse bekleyeceğim ama 1 yıldan fazlaysa era alıcam... TÜRK <Z id=z26>otomotiv</Z> sektörü, üretim ve iç pazardaki performasının dışında hükümet nezdinde gerçekleşen etkili temaslarla da, yeni yatırımları çekmeye başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kore'de gerçekleşen G-20 zirvesi sırasında Hyundai Başkanı ile yaptığı özel görüşme Türkiye'ye yeni yatırım <Z id=z17><NOBR target="blank" YVKIw="zHighlighted_4316">fırsatları</NOBR></Z> yarattı. Kore'nin Türkiye'deki en büyük yatırımı olan Hyundai Assan'ın <Z id=z25><NOBR target="blank" YVKIw="zHighlighted_4263">kurucu</NOBR></Z> ortağı ve Yönetim <Z id=z21>Kurulu</Z> Başkanı Ali Kibar, "Sayın Erdoğan ile Hyundai Başkanı Mong-Koo Chung'un görüşmesi çok olumlu geçti. Bu görüşmenin de etkisiyle Türkiye'ye ilişkin yeni planlar yapıyorlar. 2011 yılının ilk çeyreğinde bunları açıklayacaklar" dedi. Kibar, Hyundai'nin açıklayacağı önemli kararlar arasında kapasite artışına bağlı olarak yeni bir fabrika ve yepyeni bir <Z id=z14><NOBR target="blank" YVKIw="zHighlighted_4326">modelin</NOBR></Z> üretiminin olacağı ipuçlarını verdi. Tüm dünya için i20 üretimi Mayıs ayında 100 milyon dolarlık yatırımla Hindistan'dan sonra Türkiye'de de üretimine başlayıp başarılı sonuçlar aldıkları i20 <Z id=z16>modeliyle</Z> ilgili kapasite artırım kararının da ocak-şubat gibi verileceğini ifade eden Kibar, şunları söyledi: "Hem Türk tüketicilerinin ürünlerimize gösterdiği ilgi hem de ihracattaki başarı i20'nün üretim kapasitesinin artmasını gündeme getirdi. i20'yi tüm dünyaya üretmek istiyoruz. ilk etapta 80 bin adet planlanan i20 üretiminin verilecek kararla artması öngörülüyor." Yeni model için çalışıyoruz Kibar, kasım ayı başında Kore'de gerçekleşen Erdoğan-Chung görüşmesinin, Hyundai'nin Türkiye'ye daha olumlu bakmasına yol açtığını belirterek, zaten Türkiye'de büyümeyi planlayan Hyundai'nin bu görüşme sonrasında bunu hızlandırdığını kaydetti. Kibar, "Hyundai, Türkiye'de artık hızlı büyümek için yeni planlar yapıyor. i20'nin üretimini artırmanın dışında Türkiye'ye yeni bir <Z id=z12>modelin</Z> daha üretimini verecekler" dedi. Bu <Z id=z11>modelle</Z> ilgili hem kendilerinin hem Korelilerin çalışmalara başladığını kaydeden Kibar, şöyle konuştu: Yeni Accent'i üretmeyeceğiz "Bu