Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai'de LPG var mı? yokmu ? anlayan beri gelsin

'LPG Sistemleri' forumunda kelordekyavrusu tarafından 6 Eylül 2010 tarihinde açılan konu

1. kelordekyavrusu

kelordekyavrusu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Arkadaşlar ;
    Konya Öntur'a bir kaç kez gittim "Hyundai artık LPG taktırmıyor abi,bıktık şikayetten" dediler.
    Foruma bakıyorum; bisürü BRC ( veya Atiker vesaire ) kitli Hyundai sıfır araç alanlar var.Yada habire sonradan ne bulursa taktıranlar var.
    bu nasıl iş anlamadım.
    Hyundainin web sitesindede hala LPG reklamları devam ediyor.
    Bu Hyundai'yi anlayamadım valla.
    Adam gibi bilgi almıyorum bi türlü.
    Malum bu şirket hiç kimsenin ne şikayetini nede bilgi talebini ipleyip doğru dürüst bir bilgi vermiyor.
    Nedir durum ??
    Hyundaide sıfır satılan araçlarda BRC ( veya herhangi bir kit montaj edilmiş LPG'li araç satımıvarmı yokmu? Kalktı ise ne zaman kalktı ? Kalktı ise neden web sitesi yenilenmiyor ? Yoksa LPG'li araç sattıkları müşterilerinden mi korkuyolar ???
    Bir yaşında ve 11. 000 km'deki arabama Hyundainin resmi garantisi altındaLPG kiti montajı yapacak bir babayiğit varmı??

Hyundai ikinci el araçlara LPG montajına izin ve garantiveriyor mu??

Yardımlarınız çok makbule geçecektir.

2. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yaptıkları montaj kötüyse tabiik şikayet alacaktır.Montaj çok önemli.Düzgün yapılan bir montaj uzun sürede çok sıkıntı yaratmayacaktır

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,955
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    bu kadar sorun yapacağınıza forumdaki arama butonunu kullansaydınız;

* Hyundai BRC montajlı sıfır km araç satışına devam ediyor
    * Fabrika çıkışı takılmayan hiç bir sistem (BRC Dahi olsa) hyundai firmasını ilgilendirmiyor
    * Hyundai araçları LPG ile çok uyumlu, adam gibi montaj yapılırsa hiç problem çıkarmıyor
    * Eğer kendiniz taktırmak isterseniz yakıt sistemi ile alakalı bütün garantiniz bitiyor

gibi bir çok sorunun cevabını bulabilirdiniz.

Düzenleyen : MSC

4. kelordekyavrusu

Alınan Beğeniler:
    5
    E tabii bi LPG uzmanı olarak ve sıkı bir forum izleyicisi ( ve belkide moderatör vs. ) olarak konuya bu şekilde tepki vermenizi anlayabiliyorum...
    Ama bunu sizin gibi sade bir vatandaştan değilde 20.000 TL ödediğim bir arabayı satan firmadan resmi bir formatta almak ve duymak isteriz...
    Ayrıca Öntur Hyundainin Konyadaki yetkili ve etkili satıcı ve servisi deil mi ?? E ozaman ne die bizi doğru düzgün bilgilendirmiyor ??
    Adam gibi 50 kere sorduk, yok abi bitti bu işler dediler.. Yalan mı söylüolar yani ? ( İsterseniz tel ile sizde Öntur'u arayabilirsiniz 0 332 236 66 66 - ve-0 332 236 55 55)
    Sizede aynı cevabi verirler eminim.Tecrübe ile defalarca kez sabittir...
    Ayrıca hiç te öle " sadece yakıt sistemi garanti dışı kalır" felanda demiolar direkt " motor ile ilgili tüm garantiniz biter,biz karışmayız ne haliniz varsa görürsünüz" diolar.
    Hyundai Assan firma deil ki...
    Önüne gelen servisi ve satış bayiisi aklına geleni konuşuyor...
    Kendiside tenezzül edip müşterilerin maillerini ve fakslarını cevaplamıyor...
    E gün gelir devran döner,,, keser döner sap döner !!!

Ayrıca forumun LPG ile ilgili kısımlarını çok uzun süredir izliorum..Hiç bir yerdede bahsettiğiniz cümlelerin herhangi bir Hyundai yetkilisi tarafından sarfedildiini ve araçlara LPG takımının devam ettiğini, şu şu konuların garanti kapsamında olduğunu ve motor garantisinin ---yakıt sistemi hariç --beyan ettiklerini duymadım...Yardımcı olursanız memnun olurum...

5. nacibaspinar

nacibaspinar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben aracıma 20000de taktırdım brc kiti taktırmadan önce servise gittim garanti durumunu sordum. onlarda eyer yetkili brc servisinde taktırırsam 2 yıl garantisi olduğunu söylediler. bende gittim yetkili brc servisine taktırdım. şu anda araç 33000 de 30 bine kadar hiçbir sorun yaşamadım şu anda ki sorunumda malum zaten her yerde yazıyor stop etme sorunu onuda 2 gün sonra aydına gidip serdar beyin anlattığı şekilde servise iletip halledebileceğimi düşünüyorum.

6. holiday40

holiday40 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    0 km de taksaydınız bu kadar soru işareti yaşamazdınız

7. nacibaspinar

nacibaspinar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    doğru söylüyosunuz da ben aldığım zaman bu anlaşma yoktu yada bana iletilmedi 2008 in ilk çeyreğinde almıştım aracımı.

8. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,955
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    * Konya'da2 yetkili satıcı ve servis görünüyor
    * Forumda dediğim bilgiler var, önce iyi bir araştırın. Bu sitede hiç bir hyundai yetkilisinin yazısı olmadığını sizde biliyorsunuz, laf çarpıtmayın. Burada kullanıcı deneyimlerinden garanti durumu açıkca belli. Kaldıki kendi kardeşime aldığım ve LPG taktırdığım aracın sonradan garantiden değişen parçasınıda örnek vermiştim.
    * Aracı veya firmayı beğenmiyorsanız tavsiyem satmanız yönünde, ben beğenmesem satardım. Herkes beğenecek diye bir kaide'de yok.

9. huyndaimurat

huyndaimurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    doğru söze ne hacet. satsın arkadaş tüm tanıdıklarınada kötülesin hyundaiyi hatta bayilere gidip müşteri kaçırsın. ama iyi niyetl; sıkıntılarının giderilmesiamacıyla olumlu olumsuz paylaşımiçin forumun kullanıldığından emin olabilir ise foruma yazsın...

10. kelordekyavrusu

Alınan Beğeniler:
    5
    Alla alla yaa. satarım satmam benim sorunum... Arabadan memnun olmasam satarım zaten... kimseye sormam... Belkide çöpe atarım. Bi ihtiyacı olana veririm... Ama mesele araba meselesi deil ki.. Arabamı seviorum ben arkadaşlar... Sadece bu arabadan mevcut garanti vb...şartlarda daha ekonomik ve uzun süreli nasıl fayda sağlarım onu arıyorummm...

11. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,955
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  12. ErgnGRKN

ErgnGRKN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Güncel bir konu bulamadım o yüzden bu konuyu aktifleştirmek durumunda kaldım.
    Şu anda bayilerde orijinal fabrika çıkışılpg'li araç satılıyor mu? LPG'li alırsam fiyatta ne kadar fark oluyor? Ayrıca takılyorsa BRC mi takılıyor fabrikada?

13. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    fabrika çıkışı lpgli olmuyor lpg her halükarda sonradan takılıyor. bayiden sıfır lpgli alacaksanız sanırım 2000 liraya yakın bir maliyet söz konusu servisin anlaşmalı olduğu brc servisinde lpg takılıyor. garantiniz devam ediyor.

14. DaMdaKi_KeMaNCi

DaMdaKi_KeMaNCi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Arkadaşım, otomotiv sektöründe çalışan biri olarak sana bir önerim olacak. Garantiyi falan salla gitsin. Her yıl o bakım masraflarına vereceğin parayla, ıvır zıvırla git aracının eksiklerini gider, yada gezmediğin yerleri gez. Ben aracı 2009 da aldığımda ilk 3000 km de 1000 tl lik benzin yakınca yemişim garantiyi dedim ve taktırdım atikeri ve şimdi sefasını sürüyorum. Tam 10,000 km yaptım ve hiç bir sıkıntı yok. Şiddetle öneririm. Garanti kapsamında olmak insana kazanç değil zarar getiriyor. Teyibim 3 defa bozuldu ama garanti değiştirmiyor. Ha bire tamir edip gönderiyorlar. Akıllı davranın...

15. blkgtz

blkgtz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    erdal dedeleroğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    İ30 1.4 (2007-2012) FD
    bence siz hatalısınız insanları yalnış yönlendşrmeyin
    pek karışmam bu gibi meselelera ama görünce düzeltmeden olmaz
    bi kere garanti bir haktır neden vazgeçsin
    ikincisi benim aracım sıfırdan lpgli siboplarında imalat hatası çıktı nerdeyse komple üst kapak değişti garantiden eğer bakımını zamaınıda serviste yapmasaydım maliyeti 5000 tl dediler sanayide bile 3000 gibi bi rakam
    üstelik aracım serviste yatarken altıma aracımın aynısını verdiler
    yemişim garantiy derseniz aynı şey size olursa otutr arabayı yersiniz o gezdiğiniz yerleri de bol bol anarsınız keşke gezeceğime o parayı servise verseydim diye
    yine de kazasız arızasız sürüşler dilerim sizede
    ama unutmayın insanlar burayı okuyup karar veriyo bazı konularda

16. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Öncelike aracınıza sıfır kmde serviste lpg taktırsaydınız herhangi bir garanti bozulması yaşanmazdı.

Şu an taktırdığınızda aracınızın motor aksamı garanti dışı kalacaktır.Sadece yakıt aksamı değil....

Lpg konusundaki öntur'un şikayeti oservise bağlı bir durumdur.Her servis aynı şartta ve fikirde olacak değil....

Kendi tercihinize kalmış bir durum fakat ben olsam taktırmazdım.

Damdaki kemancı arkadaşın yazıklarınada pek itibar etmeyin.Blkgtz arkadaşında yazdığı gibi başınıza bir iş geldiğinde zararınızı damdaki kemancı karşılamayacak...Garanti karşılayacak......

Akıllı davranın diye yazmış ama iki senede 10,000 km yol yapmış,akılsızlığın özü budur.Yılda 5,000 km için lpg taktırma parasını bile amorti etmez.Bu arada bakım masrafına para vermiyor galiba,hiç bakım yaptırmadanmı biniyor acaba?Ne diyelim allah akıl fikir versinki en azından kendi çekeceği zararı milleti yanlış yönlendirerek başkalarına çektirmesin....

17. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    arkadaşlar konuyu okumadan yazı yazmayalım lütfen bu konu eylül ayında açılmış. başka bir arkadaşta yeni konu açmayıp bu konu altından sıfır araçlara lpg takılıp takılmadığını sormuş.

18. blkgtz

blkgtz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    erdal dedeleroğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    İ30 1.4 (2007-2012) FD
    biz konuyu okuduk da siz okudunuzmu sayın moderatör
    damdaki kemancının yazısı bu gün 17.11 itibariyle yazılmış
    kapsam dışı bişey yazmadık açıkça yanlış yönlendirme var sizin buna müdahle etmeniz gerekir

19. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    konuya en son mesaj 7 eylülde yazılmış ondan sonrada yukarıdaki mesajla konu yeniden aktif olmuş.

20. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Ayrıca üstünüze alınacak birşey yok. ben direkt olarak size hitap etmedim.

Bu Sayfayı Paylaş