Başımdan geçen hikayeyi bu forumda eski postlarda bulurum diye umuyordum ama o zamanki ne kullanıcı adım ne de postlarımı bulamadım. Onun için bu konuyu hem buraya, hem şikayet teşekkür kısmına ekleyeceğim sevgili adminler bilginize. Neyse başlayayım hikayeye. 2011 Şubat-Mart ayları idi yanlış hatırlamıyor isem. 2010 Model Benzinli Getz'im ile İstanbuldan Konyaya doğru hareket ettim. Eskişehirde bir mola verdikten sonra gelen geçen araba sellektör yapmaya başladı, dedim yaw araba daha 6500'de ne olabilirki. Sallamadım yoluma devam ettim, Akşehir civarlarına geldiğimde arabanın motordan bir ses gelmeye başladı, dersin ki motoru çekiçle dövüyorlar. Neyse durdum çektim kenara, baktım görünürde birşey yok. Neyse arkadaşlar velhasıl kelam konyaya varana kadar o sesi duydum ama o yolu bilenler bilir, dedim durmayayım sabah servise giderim. Cumartesi sabahı konyada servise gittim, bu arada sabah kalktığımda motordan gelen ses kesildi. Servise gittim arabayı bağladılar pc ye, yağına suyuna baktılar. Dediler saat gibi çalışıyor boşu boşuna "SERVİS FİŞİ YAZMAYALIM" dediler. Bunu özellikle belirtiyorum arkadaşlar siz siz olun servise genel bi kontrole gittiğinizde bile servis fişinizi alıp torpidoya atın. Neyse ger idönüş yoluna çıktım, Konyadan çıkana kadar arabada bir ses yok, tam çıktım yine şakırtı başladı. Sesi duymamak için müziğin sesini o kadar açtım ki artık sinirlerim bozuldu Neyse yine akşehir civarlarında, dedim yaw arabanın garantisine başlarım, gidip şurda bir ustaya baktırayım dedim. Akşehirde bir benzin istasyonuna girdim. Dedim bana bir motor ustası lazım. Pazar günü olduğundan filan filan var diyip telefonunu verdiler, aradım adamı dedi dükkanım şurda oraya gel. Pekala dedim bindim arabaya, arabayı çalıştırdım, bir baktım arabanın yağ ışığı bir yandı söndü. Bu arada o şangırtı başladı başlayalı ne hararet ne yağ ışığı yanmış idi. Dedim arakdaş bunun yağı eksik sanırım bu ustaya hiç gitmeyeyim, şurdan yağ alıp doldurayım. Gittim abi 2 litre 10/40 yağ aldım doldurdum motora, ne ses kaldıı ne birşey. Tekrar yola çıktım geliyorum istanbula... Dedim biraz basayım, iyice yağalsın motoru, mühendisiz ya, bilgisayar mantığıyla yaklaşıyoruz arabaya, CTRL+alt+del yani Şaka bir yana araya anektot düşeyim, ben bu sıkıntı çıkmadan 2 hafta önce arabayı altunizade uçar'ın servisine götürmüş idim. Ordaki servis şefi ki ismini vermek istemiyorum, sen çok pimpiriklisin, bu araba subap ayarı yapıyor ondan oluyor bu ses demişti araba çalıştığında. Bende demiştim ki ulan benzinli araba 6 dakika kadar mı subap ayarı yapıyor. Beni bişey yok diye bir form yazıp göndermişler idi. Neyse arkadaşlar ben biraz basınca 123 ile radara düştüm, 130 lira cezayı yazdılar. Polise diyorum amirim idare et böyle böyle oldu, yağlama iyi olsun diye bastım. Elime verdi cezayı bak bakalım iyi yağlamış mı dedi. Dedim evet güzel yağlamış İşin geyik kısmı bu tabi, arabaya bir baktım önden, motor kaputu sağ taraftan, sağ çamurluk sağ ön-arka kapılara kadar yağ içinde. Dedim araba öküzü değilim de bu yağ nerden çıktı, herkes bilir araba fazla yağı yanma odasına kaçırır, mavi duman verir yakıp atar. bende yağ bildiğiniz motordan çıkmış. neyse ilerde bir yerde arabanın dışını yıkattım, motoru da sildim bir güzel. Yola devam etmeye başladım, ses yok halen bu arada. Sabiha gökçenin ordaki opeti bilirsiniz, oraya yaklaştım, ses başladı yine şangır şangır. Dedim yağ alayım yine, aldım 4 litre doldurdum bir güzel. Bu arada yağ çubuğuna baktım motor bildiğiniz boş. Kız diyor ki 4 litre fazla gelmesin, dedim sıkıntı etme konyada buraya 2 litre + içindekini bitirdik Neyse arkadaşlar yapğı koyduk sesi kestik, eve geldim gece 2 de, sabah kalktım saat 8 de direk servise. Ama arabayı sabah çalıştırana kadar göbeğim çatladı. Çalıştı bu sefer gitmeye kalkıyorum stop ediyor felan, zor bela götürdüm uçara bıraktım arabayı anlattım mevzuyu işe gittim. Öğlen bir geldim arkadaşlar, aracın başında 3 tane usta + usta başı, bütün işi bırakmışlar inceliyorlar. Dedim vaziyet ne, dediler arabanın herşey sağlam bu yağ nerden çıkıyor. Motoru yıkamışlar felan, dedim siz devam edin. Akşam tekrar gittim, adamlar kaputu çıkarıp teste gitmişler. Yağı filtreleri felan sıfırlayıp, sonuç şu. Araba 3000 deviri geçince yağ çubuğunu fırlatıyor yerinden, motorun tüm yağını basıyor ordan dışarıya dedim napıcaz, motoru sökücez içine bakıcaz dediler dedim iyi bakın. Neyse arkadaşlar motoru söktüler üst kapağı felan, dediler sorun şu. Fabrika hatası üst kapak yağ kanalları tıkalı. Motoru rektefiye ettiricez. Dedim kardeşim ben sıfır araba aldım, rektefiye felan istemiyorum, bu motoru değiştireceksiniz. Bu vatandaşlar inat ediyorlar rektefiye, ben diyorum motor değişimi. Neyse dostlar araba orda 1 hafta yattı, rektefiye kabul etmiyorum diye. Diyorum beni bölge müdürlüğü ile görüştürün ona da yanaşmıyorlar. Lan diyorum araba yatıyor ikame araç verin onu da vermiyorlar. Servis olan sıkıntıyı çıkardı özetle. 15 gün gidip gidip geldim. Kavgalar tartışmalar iyice yüzgöz olduk adamlar geri adım atmıyorlar, çözüm de yok. En son tesadüf eseri bu siteye girdim ve yazdım başımdan geçenleri.... Şu anda adını hatırlamadığım ancak bu sitenin sahibi olan arkadaşlardan birisi bir sonraki gün beni aradı. Dedi senin aracın bilgilerini ver, bölge müdürüne biz direk bildireceğiz. Vallahi ne yalan söyleyeyim umutsuz bir şekilde verdim bilgileri Bir sonraki gün aynı arkadaş aradı, bölge müdürü yurt dışındaymış 2 gün sonra gelecek ancak konuyla bizzati ilgileneceğini söyledi dedi. Ben dedim benle kafa buluyorlar herhalde neyse araç serviste yatmaya devam ederken 2 gün sonra o zamanki bölge müdürü Sedat Bey (çok teşekkür ediyorum kendisine tekrar tekrar) beni bizzati aradı. Servisten dosyayı istetti, ve direk dediği şey yarım motoru onaylıyorum, söksünler, alttada bişey çıkarsa tam onaylayacağım. Servisi de aramış sağolsun beni çağırdılar dediler al sana ikame araç. İkame aracı da aldım. Alt motorda da krank mili felan sanırım onlarda da sorun çıkmış, sedat bey tekrar aradı, tam motor onaylıyorum sen sıkıntı etme bu işi bu hafta tertemiz bitiriyoruz dedi ve o hafta içinde benim motor tamamen sıfır olarak değiştirildi. o gün araba 7000 deydi şu anda 88000 km'de. 2 hafta servisin sallapatisi, 1 hafta bu sitedeki arkadaşların ve sedat beyin ilgisi ile aracı 3 haftada servisten alabildim. Bu arada DOHC motorda böyle bir sorun dünyada ilk benim başıma gelmiş Kore Hyundai'e kadar sorgulattık Bu sitedeki arkadaşlardan, özellikle şu anda ismini hatırlamadığım o kardeşimden allah razı olsun. Sedat beye de tekrar burdan teşekkür ederim. Özetle, Hyundai iyi bir firma ama servislerindekiler halden anlayan tipler değiller. Benim anladığım şu oldu, müşteri talebi servis tarafından bölge müdürlüğüne hiç iletilmemiş Ayrıca istanbuldaki hyundai servislerinin hemen hemen hepsini bilirim ama uçar kadar da kötüsünü görmedim. Ne zaman gitsem bişey yok diyorlar, bende başka servise gidiyorum yok dedikler şeyde kesin birşey çıkıyor Uzun uzadıya anlatmak istememin sebebi de böyle birşey başınıza gelirse bu site size çok yardımcı olacaktır. Servisin üstüne gitmeyi de ihmal etmeyin Saygı ve sevgilerimle.... Bir Getz sahabı...
geçmiş olsun öncelikle. sizin yaşadıgınız sorun belki dünyada tek olabilir ama sizin servis ile yasadıgınız sorun hemen her serviste her markada biraz var. sanki garanti kapsamında değişen parçanın parasını servis müdürü cebinden veriyor. sizin özellikle bir servisten şikayetçi olmanızdan yola çıkarak. bende eskişehirdeki servisin tek olmasından şikayetçiyim servisteki satış bölümündeki arkadaşlar samimi fakat fiyat ve servis politikası garip geldi bana. kütahya servisine hiç gitmedim ama fiyat aldıgımda geçtiğimiz hafta 2000 tl düşük fiyat verdiler. neden bilmem eskişehirden aradıgımı söylediğimde adamlar daha da bir ilgi gösterdi telefonda