Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai yi gün geçtikçe sevdiren bir anım ....

'Sohbet' forumunda karlos258 tarafından 21 Ağustos 2015 tarihinde açılan konu

1. karlos258

karlos258 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    talha günal
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Arkadaşlar her ne kadar forumda aktif olmasamda mesajları hep okuyorum. Bugün yumurta kasa 1.5 accenti daha fazla sevdiren bir şey geçti başımdan onu anlatmak istedim.Arabayı bi yere park ettim kavaklı sahilinde yürüdüm başından sonuna kadar sonra eve dönerken bu arada gölcükdeyim gölcük izmit yolu iskele yolu deniyor, ışıkta bekliyom bmw e36 kasa motoru nedir bilmem gaz verdi baya filan yeşil yandımı uçtu bi deneyim dedim nasıl gidecek yenide segman atıldı bizim yumurtaya yağ eksiltiyodu. Neyse 2 de dibinden kovalıyom gaz daha versem geçecem yol yok 3 de dedi öyle sağ şerit dolu 4 de sağ boşaldı bmw yapıştırdı belli ama gidemedi 4 de 150 160 gibiydi geçtim yani bu arabalar hondaya toyota gerek yok o kadar para vermeye az paraya cok iş öyle.Ha unutmadan söyleyim segman atarkende usta dedi bunlarda dedi gömlek çelik oluyor bak gömleğe hic çizik yok ayna gibi segman bitiyor işte segman atıldımı tamam reno fiat ..... oluyor dedi :D japon kore grubu çelik gömlek ondan iyi hayırlı olsun dedi hesapta 750 lira tuttu işcilik parça dahil böyle bişey işte, anlatmak istedim.

2. Rockco

Rockco Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    78
    Ad Soyad:
    Mehmet Yaşar
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Dikkatli olun babamin bir lafi var trafikte artislik olmaz diye nemelazım sehir icinde hersey olabilir genede yavas gidin siZ :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

3. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Yumurta yüksek hızların arabası değil dikkatli olmak gerek

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

beyaz güvercin bunu beğendi.
  4. cenker_baba

cenker_baba Guest

dikkatli olun yumurtayı çatlatmayın sakın

Murat ve Hakan G. bunu beğendi.
  5. 35Ugur35

35Ugur35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    103
    Ad Soyad:
    Uğur Ak
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Hiç bir araç 80 km hıza geçti mi güven vermez... bu bilinç ile hareket etmek gerek. Bmw nin o motor ve egzoz kombinaasyon sesi adamı tahrik etse bile.... :D

6. Sadettin

Sadettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,300
    Ad Soyad:
    Sadettin E.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Fiat
    Bu araçların kıymetini bilmek lazım. Tamamen sorunsuzluk ve yakıt ekonomisi üzerine tasarlanmış bir yumurtaya sakinlik daha çok yakışıyor. :)

beyaz güvercin bunu beğendi.
  7. karlos258

karlos258 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    talha günal
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Doğru işte orası, bi günde bişey olursa bi işe yaramaz :)

8. amarulas

amarulas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    doğan ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Abi şehir içinde yavaş gitmek lazım yinede gömlekleri çelik olabilir ama arabanın kasası neyden ? kazasız belasız sürüşler abi

9. A.L.P.E.R

A.L.P.E.R Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    374
    Ad Soyad:
    Alper ERDOĞAN
    Yaşadığınız Şehir:
    25-ERZURUM
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Eski bir bmw düşkünü olarak o bmw 97 modellerde basılmış muhtemelen motorun başından geçmeyen kalmamış belkide çok başka bir motor abartı egzozda vardır durunca şekil yaparlar az gidince vidalar dökülmeye başlar bırakın gitsin hevesini alsın iyi bir lada sürende tozunu alır arada bir dikkatli gazlamak gerekiyor ama boşverin
    Segman atılışsa motor taş gibi olmuştur 300 bin daha götürmesi gerek toklaşmış sürüne güven verir hale gelmiştir

10. JoeDalton

JoeDalton Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    45
    Ad Soyad:
    Taner ÇOLAKER
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Araç Modeli:
    şehir içi hız sınırı 50 (+10) lütfen dikkat edelim

11. kemal27

kemal27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    Mustafa Kemal Bükülmez
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    forumdakilerin hepsi sakin araba kullanıyor heralde bana göre yol müsaitse motoru zorlamadan gücünü kullanmak gerikir 80 , 90 kmh yol bitmez

MehmetHan bunu beğendi.
  12. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,089
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    E36 kasa bmw yi 74 model vosvos ile 100 km hıza kadar arkada bırakıyordum :) 100 den sonra zaten daha gaza basmam

13. karlos258

karlos258 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    talha günal
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Şimdi araç güven vermesi mesele mesela önceden 2005 kango 1.5 vardı onda en fazla 120 125 civarı sonrası direksiyon his kalmıyor bıraksan bi yere girecen :D bide cok yakıyodu 100 geçtimi tasarruf denen bişey yok de ben araçta alt takıma bakarım bunların arka ön süspansiyon bağımsız ve sert süspansiyon var dolaysıyla yol tutuş tatmin ediyor, lastikler yeni vede yüksek hızda direksiyonda titreme sağ sol sapma görmedim o güveni verdiğinden tabi fren mesafesi iyi değil onu ele almak gerek. Hadi 100 km mesafe 100 110 sabrettin gidersin ama 1000 km yolun var gelde 100 sabitle git inan o yol bitmiyor ondan 125 130 gidiliyor, brodway olsa onda diyebilirm yükseh hız tehlike cünkü o hızlarda yolda tutmak marifet:D

14. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Şimdi mevsim Yaz, havalarda sıcak, zemin asfalt oldukça kolay şartlarda durum bu olunca zaten sürücülük namına yapacak pek bir şey yok, demek istediğim şu ki bu şartlarda hızlı sürmek marifet değil:) bu şartlarda yaşanan aksiyonun yüzde 90 ını otomobilin kendisi yapar durum böyle olunca, yani bu şartlarda araba kullanmak kolay olunca, insanlar bakıyor araba yolda ne güzel kolay gidiyor, yol tutuşu şartları olabileceğinin en iyi düzeyinde ve çekiş iyi, hava sıcak, zemin sıcak, iyi güzel diyorlar ki madem bu kadar kolay sürülüyor bu şartlarda araba o zaman basayım gaza hızlı gideyim sonra kazalar tavan yapıyor çünki yollar kalabalık ve bu durumdayken bunun üzerine alınan risk fazla, özellikle yaz aylarındaki kazaların sebebi aşırı hızdan ve agresif sürüşten kaynaklı oluyor, kışın araba kullanırken acaba gizli buzlanma olmuş mudur? acaba soğuk asfaltta lastiklerim kayar mı? diyerek sürmüyormuyuz eee o zaman yazın sürerken de yol tutuş ve frenleme limitleri zorlanmazsa zaten kaza olması çok çok zor, hani bir laf vardır arabanın kendisini bıraksak yolda kendi kendine gider diye işte deyim yerindeyse yazın mevzu budur ama şartlar iyileştikçe sürücüler basıyor gaza basıyor gaza:) ne diyeyim valla:D kimseyi eleştirmek haddime değil :) çünki bende hepimiz gibi trafikte böyle durumlara mevcut olmaya zorlanıyorum çünki trafik demek bireysel birşey değildir bir topluluktur bir umumi aksiyondur umumi aksiyonda her birey birbirine uyumlu olmalıdır şimdi ben herkesin 80km hızla gittiği yolda 50km ile gidemem değil mi? mecbur onlara ayak uydurmak lazım ama bu olay abartıldığında sıkıntılar doğuyor işte demek istediğim yavaş gitsen sıkıştırırlar hızlı gitsen sen sıkıştırırsın seni sıkıştırmaları yada senin başkalarını sıkıştırman sıkıntıdır işte sabreden evliya sabretmeyen eşkiya oluyor:), yazın trafikte otobanda e-5 te yada şehir içi yollarında ortalarda pek göremediğimiz asıl sürüş marifetleri kışın buzun üzerinde ilerlemek isteyince ortaya çıkacak, yaz mevsimi biterken toz toprak örtüsü, mazot ve motor yağı birikintileriyle kaplanmış asfaltın üzerine ilk yağmur düştüğünde ortaya çıkacak,

Şöyle yaptım böyle yaptım diyerek övünen sürücüler var eyvallah bazı olaylar hoş bazıları biraz nahoş olsada neyse:) sözüm meclisten dışarı elbette çünki çalıştığım işyerimde arkadaş çevremde görüp duyuyorum böyle övünenleri yani eleştiriyor isem sadece forum dahilindekiler değil elbette benim çevremdeki arkadaşlarım ve dostlarım mesela bazen yolda otomobilleriyle yaptıkları övünüyorlar ama otomobilinde performans namına ufak bir aksilik yaşadıklarında hemen arabaya çamur atıyorlar :D mesela şöyle sürdüm böyle yaptım ettim kullandım arabayı diyenler var yada orada kimse öyle yaptığım gibi makas atamaz diyenler var benden hızlısı mezarda diyen bir arkadaşım var:) bunları diyen sevgili dostlarım otomobillerinde ufak bir yol tutuş kaybı olduğu zaman hemen lastiklere süspansiyona bahane koyabiliyorlar yada sollama yapmayı sağlayacak gücü tutturamadıklarında çekiş gücüne ve yine arabalarına bahane koyuyorlar işte bunu iyi sürücülükle bağdaştırmak benim açımdan uygun gelmiyor:) o viraja o kadar hızlı girmeye gerek olmayabilirdi yada o araba önündekini geçmeye müsait şartlarda olmayabilirdi yüklü olur rampa olur sollama yasağı olur neyse işte sorsam o arkadaşa bu arabayı ne için satın aldın diye ? bana diyecekki işte seyahat etmek için işe gidip gelmek için? o zaman beklentilerini bu yönde tutsana mübarek insan:). Her virajın altımızdaki otomobile göre bir limiti var her otomobilin geçebileceği sollayabileceği şartlar var doğrusunu tutturunca yapılabiliyor, altımızdaki otomobiller binek yolcu taşıma araçları hiçbiri yarış otomobili değil:) yani sanayiye tamirciye yada servise gidip ustaya; abi carrefour un oradaki dördüncü virajda biraz arkadan kayma var nasıl bir setup yapalım acaba? demiyoruz ki:) diyemeyiz:) yağı değiştirtip eve dönüyoruz genelde:)

neler var yollarda ne mübarek sürücüler:) bir arkadaşım 51 lik düz boru takmış son susturucuyu warex ile değiştirmiş pejo 306 sıyla yolda bir tane chevrolet corvette görüyor eksozunu öttüre öttüre sıkıştırmış corvette i sonra diyorki corvette in sürücüsü kötüydü süremiyordu adamı geçtik gazladık yanında şöyle böyle ettik:) ya dedim nasıl kötüymüş ki sürücüsü? o arabayı öyle herkese vermezler 300-350 horsepower motor var o corvette denen arabada hani hiçbir chevrolet corvette sahibi arkadaşına git benim arabayla şu bakkaldan bana sigara al demez yada al biraz dolaş demez sanmıyorum yani, kullanan adam arabayı mutlaka tanıyordur emanet edecekse bile bildiği adama verir yolda gördüğün corvette in sürücüsü sizi geçmek istememiştir zorlamak istememiştir belki kafası karışıktır belki sevgilisinden ayrılmıştır? o araba gaza ani basılırsa 50-60km hızla giderken 3. vitesle patinaja girer spin atar yolda dedim bu arkadaşa 0-100 ü 5 saniye falan sen 306 ile sanmıyorum yani dedim öyle sol çekebileceğini :) hemen bozuldu bana :) şimdi bu arkadaşa dediklerim doğru mu ? yanlış mı? gerçekleri söyledim söylemez olaydım:)

Ufak ucuz arabayla hız yapmayı sevenlere Allah daha güzel ve güçlü otomobiller nasip etsin diyorum, bunu neden diyorum çünki daha önce kullandıklarından çok daha iyi bir arabaya geçiş yaptıkları zaman limitleri zorlamaktan belli bir süre sonra bıkıp vazgeçerler hıza doyarlar yani ve yaptıklarının dahada ilerisini yapacak yol bulamazlar sonunda ama ufukları çok daha genişler vizyonları artar teknolojiye ve mühendisliğe karşı bakış açıları çok daha farklı olur bu güne kadar eski arabamla hiçbirşey yapamamışım meğer derler, hepsi arabamın performansından kaynaklıymış derler, eskiden eski arabamla yolda yaptıklarımı da meğer herkes yapabilirmişti derler ve sonunda altlarındaki iyi arabayı gönüllerince bol keseden yollarda harcamaya heba etmeye kıyamazlar bence:) Mühendisler tasarımcılar hayatı, yolları ve sürücülüğü daha güzel hale getirmek için güzel şahane otomobiller üretmek için gece gündüz çalışırken bizim onların tasarladığı o şahane otomobilleri alıp hunharca kullanıp Allah korusun kazaya belaya karışmamız çok ters bir durum işte, yani diyorum ki otomobillerdeki güvenlik olsun sağlamlık olsun her geçen gün gelişiyor ama kazalar hep artıyor dikkat ederseniz burada bir tezat var niye acaba:) son 5-10 yılın trafik kaza istatistiğine bakabilirsiniz

Murat ve micomico bunu beğendi.
  15. karlos258

karlos258 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    talha günal
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Doğrudur abi hepsi, bazen gaza gelince öyle oluyor :D aynen katıldım yazılanlara zahmet edip baya yazmışsınız kusura bakmayın sizide mesgul ettim abi iyi geceler :)

16. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Geçen sene eylülün 2. haftasında ben de arkadaşlarla Erikli Enez taraflarına gittim baktım sol şerit müsait sağ şerit katar misali gidiyor, baya bir meşgul ettim solu 170-180 yaptım ama fazla sürdürmedim hoş arkadan gelmeye de niyetli yokmuş belki de bu aracın bu kadar yapacağına şaşmışlardır içimdeki hız canavarını körelttim :).

17. D@rk34

D@rk34 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,260
    Ad Soyad:
    Tansu Tansu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Uzun yolda sıkılınca hız yapacağıma vitesteki tespihlerden bir tanesini alıyorum çekiyorum. Zaman geçiyor en azından :) bu durup trafikte de aynı İstanbul trafiği adama sabır çektirir diyorum ben o zaman :)

Sent from my iPad using Tapatalk

18. getz34

getz34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    ferhat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
  19. oguzcalik

oguzcalik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    229
    Ad Soyad:
    oğuzhan çalık
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Size katilmiyorum. Gecen sene kurban bayraminda 10.5 saat fiilen arac surerek 1000 km den fazla yol aldim. Hicbir km de 120 km hizi gecmedim diyebilirim. Ortalama hizim yaklasik 100 km/h idi. Kisacasi hiz yapmadan da yol bitiyor. Istikrarli sekilde surmek hem insani yormuyor hem yakit tasarufu yaptırıyor hem de daha guvenli. Ustelik eminim hizli gittigini sanan suruculerin cogundan da daha hizli gitmisimdir.

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  20. Çaloğlu

Çaloğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2,583
    Ad Soyad:
    İsmail Ç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Gençken hız yapmak çekici geliyor.
    Kendim olunca belki yaparım ara sıra ama eşim yanımda sürekli onun hayatını ve başkalarınınkini kesinlikle riske atmam.
    Bi taksi söförü abimiz şahinine bakarak "bunları 13 gaz tenekesinden yapıyorlar. Şeytan yan koltuğa geçer bas gaza bas gaza der sana. 80 olunca camı açar hadi eyvallah der atlar" demişti. Haklı. O hızdan sonra hiçbir araç güvenli değil. Kaza testleri maksimum 80 km hızla yapılıyor. Ordan pay biçmek lazım.
    Bu videoda gecenizi şenlendirsin hadi

Asel Kaan Efe bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş