Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai yetkili servisi sorun çözümü için yardım.

'Sohbet' forumunda emin_yasin tarafından 30 Haziran 2015 tarihinde açılan konu

1. emin_yasin

emin_yasin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    emin yasin yıldız
    Arkadaşlar Hyundai yetkili servilerinde problemi halledilebilen varsa lütfen beni aydınlatabilir mi? servis elemanlarına nasıl davranmamız gerekiyor.
    problemimizi nasıl anlatmamız gerkiyor. bana birisi yol gösterebilir mi
    2012 model i20 aracım 60000 km ye geldi. servise dünyalar kadar para bayıldım ama bir türlü aracımın problemini çözmüyorlar. en az 5 farklı servise gittim. bugünden sonra
    kabahatı servislerde değilde kendimde aRamaya karar verdim.

burada lütfen serviste problemlerin çözümü İLE İLGİLİ OLUMLU DENEYİMLERİNİZİ PAYLAŞABİLİRMİSİNİZ?

2. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Fazla açılan konuları sildim, bununda başlığını düzenledim. Forum kurallarına dikkat edelim. Büyük harf kullanmıyoruz.

Sorununuz nedir ne işlemler yapıldı anlatabilirmisiniz.

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3. Ömer Yiğit

Ömer Yiğit Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    47
    Ad Soyad:
    Ömer Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Aracınızın ne tür problemi var da çözmüyorlar?

4. emin_yasin

emin_yasin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    emin yasin yıldız
    bilgisayardan kaynaklı bi problemden konuyu 3 defa açmışım kusura bakmayın.
    aracım dizel i20 2012 model 60000 km de.
    aracımdaki problemin pek bi önemi kalmadı artık da. sadece merakımdan sormak istedim. serviste çözülen problemlerinizi nasıl hallettirebiliyosunuz servis elemanlarına.
    yani servis elemanlarına yaklaşımınız nasıl oluyor. problemi çözmemek için kılı kırk yarıp deveye hendek mi atlatıyolar. yoksa bende mi bi sorun var onu anlamaya çalışıyorum.aracıma bakım harici hiç bir işlem yaptıramıyorum maalesef. bakım bittikten sonra ne yapıp edip paramı alıp postalıyolar.

ccomen bunu beğendi.
  5. sismo

sismo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    59
    Ad Soyad:
    M. Yücel KAZAN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 (2007-2012) FD
    Aracımın hafif sola yatık olması nedeniyle Ankara'da 3 yetkili servisi ziyaret edip amortisör, takoz kontrolü istedim. Bir tanesine bile söktüremedim.. Gideceksin yetkili servise yağını, hava filtreni, polen filtresi değiştireceksin o kadar. Sadece bunu istiyorlar....

HM NOTE 1W cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

MSC bunu beğendi.
  6. emin_yasin

emin_yasin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    emin yasin yıldız
    hah işte aynen bende de öyle oluyor. kardeşim belki sende benim gibi problemlisindir. ben problemi kendimde aramaya başladım. büyük ihtimalle de sorun benim servis elemanlarıyla olan ilişkilerimde.

7. ismailgulce

ismailgulce Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    468
    Ad Soyad:
    ismail gülce
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Özel servisleri deneyin sizde

8. emin_yasin

emin_yasin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    emin yasin yıldız
    zaten bundan sonra özel servise gidecem. hem para verip hem tırtıklanmak zoruma gidiyo.
    yani merak ettiğim konu başka.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  9. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,120
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Bu yetkili servislerin ilgisizliği aklıma yatmıyor bir türlü , adamlar para kazanmak için oradalar peki müşteriyi baştan savma girişimi ne ? Ayrıca daha çok zorluğu garanti konusunda çıkarıyorlar biliyordum , ona da '' kullanıcı hatası '' diyorlar genelinde. Bu durumda özel servislere gitmek daha avantajlı olabilir , hiç olmazsa çatır çatır derdini anlatır yapılacak işlemi bilir , sonuçtan tatmin olmazsan hakkını ararsın , yetkili servise fazla diklenemiyorsun malum.

10. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Başka bir yetkili hyundai servisine gidebilir Assan müşteri hizmetlerini telefonla arayabilir oraya şikayet ve taleplerinizi bildirebilirsiniz şikayetçi olduğunuz servisten geri arayıp özür bile dilerler:), servislerin hepsi problemlere aynı nitelikte yaklaşmıyor. Biz yani biz derken bende getz var ilk bakım harici hiç servise gitmedi yağını filtresini hep ben kendim imkanlarımla değiştirdim babamda i30 var sürekli servis bakımlı, benim garanti kapsamı dışındaki getz in park halindeki kazası sebebiyle serviste tamir ve boya işi vardı adamlar porya bilyası ön sol taşıyıcı ve ön sol amortisör, aks gibi bir sürü ön düzen parçasını değiştirip çamurluğu boyamakla kalmamışlar motor yıkama ve iç dış yıkamayıda yaptılar küçük çizik olan çizik jant kapağına kadar boyamışlar boyası soyulan birkaç ufak parçayıda boyamak istediler ben elletmedim zaten tamirat kaskodan karşı taraftan olduğu için hiçbirine para vermedik tamirat sonrası sağa sola çekme gibi mekanik bir problem olursa tekrar geri getirip ücretsiz düzeltme içinde söz almıştık ama sonrasında sorun falan olmadı. Öte yandan babamın i30 un arka küçük kelebek cam altı krom çıtası yerinden kopup düştü ücretsiz garantiden yenisini ve düşmeyecek güncellenmiş olan parçayı serviste taktılar, direksiyon simidi kılıfı soyuldu yine serviste ücretsiz değiştirildi, en son elektrik destekli direksiyon modülündeki bir problemden dolayı iki kez servise gittik birkaç kez ücretsiz olarak EPS yazılımını güncellettik ama servisin bu problemi çözmeye tecrübesinin yetmemesi durumu oldu araba sağa sola kendi kendine kaçıyordu bunu çözemediler ve bu sebeple en son olarak bu forumdan da destek alarak yine servise gittik ve EPS modülü ücretsiz olarak değiştirildi hayli pahalı bir parça ve sağa sola kaçma problemi de düzeldi. Forumda yağ kaçıran bir i10 için komple manuel şanzımanı komple olarak serviste ücretsiz değiştirten var. Hatta ben her sene bakımda servise uğrayıp yedek parça bölümünden yağ filtresi hava filtesi kayış kasnak gibi malzemeleri perakende olarak alıp servisten çıkar dışarıda bakım yapar taktırırım bu güne kadar da niye buraya bakım yaptırmıyorsun diye birşey demediler yedek parçalarıda vermemezlik etmediler.

Ford ve Renault un servislerinin bir parça daha müşteriyle ilgili olduklarını duydum ancak o markalarında başka problemleri var kronik problem riski taşıyabilen parçaları sizin araçta o sorundan olsun olmasın ne var ne yok garantiden değiştirebiliyorlar kurcalıyabiliyorlar değiştirilen parça yenide olsa her zaman istenilen sonucu veremeyebilir, 5 yıl garanti vermiyorlar 3 yıl garanti veriyorlar ve hyundai ye göre daha fazladan mekanik bazlı kronik problemlerle uğraşıyorlar, yedek parçaları genellikle hyundai den pahalı ve stokları daha sınırlı daha çok bekletiyorlar, bir clio 4 ün alev kırmızı rengini yetkili servis boya uzmanlığında bile asla tutturamıyorlarmış, geçen işyerinden bir arkadaşın sw clio sunu ön çeki demiri kapağı düşmüş 3cm ebatında ufak bir plastik parça servis buna telefonda 130 lira fiyat çekmiş?? neden o kadar şişirmişse

Yada Mercedes alıp her periyodik bakımda Koluman a minimum 3500 euro verebilirisiniz:) gerek yok:) onda bile ufak problemler oluyordur biz bilemiyoruz.

Çözülemeyen hyundai servis sorunları ile ilgili detaya girerseniz yol gösterilebilir. Hyundai yetkili servislerinden verim alamayan epey bir kişi var, bazen zor olabiliyor.

11. ccomen

ccomen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    cemal
    Yaşadığınız Şehir:
    64-UŞAK
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    aynen bende bu sorunları yaşıyorum. Ustalara diyorum şöyle birşey var yok diyorlar. bir iki örnek vereyim benim tamponda sararma vardı servis müdürü foto çekti hyundai müşteri memnuniyeti için boyansın demiş bu defa biz boyarsak da rengi tutturamayabiliriz diye yokuş yaptılar. bir defasında aracın ön tarafından tıkırtı geliyor diye götürdüm oldu diye teslim ettiler ancak hiç bir şekilde geçmemiş tıkırtı hemen geri döndüm servise bu defa usta ses hava yastığının ordan geliyor sökmem lazım sökersem ses daha da artabilir diye yokuş yaptı. kapı kolları ve ayna kapaklarını boyatmak için 2 defa fiyat aldım.ama okul işleri nedeniyle gidemedim en son okullar tatile girince yaptırmak için gittiğimde bu defa verdikleri ilk 2 fiyatın tam iki katı fiyat çıkardılar. dedim bana öyle dememiştiniz. birde yalancı duruma düşürdüler. neyse söz verdik boyayalım ancak boya atabilir diye yokuş yaptılar. dediğiniz gibi hiç bir şekilde iş yapmak istemiyorlar. en az 10 defa tıkırtılar yüzünden servise gittim ama hiç bir şekilde çözemediler. sıfır araçta böyle tıkırtı olurmu dediğimde verdikleri cevap bu tıkırtılar normal. ama tek bir sesi dahi kesemediler artık ümidi kestim resmen.

12. sismo

sismo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    59
    Ad Soyad:
    M. Yücel KAZAN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 (2007-2012) FD
    Garantiden ben de zamanında z-rot değiştirdim, eyvallah. Fakat aracında bir sorun varsa servis incelemeli.... Maalesef teşhis koymaktan acizler..

HM NOTE 1W cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

13. Hasan110

Hasan110 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    411
    Ad Soyad:
    Hasan URAL
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    bizim burası biraz daha küçük şehir olması sebebi ile genelde servisler öyle ahım şahım kalabalık olmuyor,,başka bir konu içindede yazmıştım,servisle olan ilişkilerimizi,,,
    önce getz sonra İ30 u olupta yaklaşık servisle 10 yılı aşkın samimiyeti olan bir abimizin gölgesinde serviste çözülemeyecek problemimiz olmuyor YÖNTEMİ ŞÖYLE,,, :) 10 yılda tüm usta ve teknik personelle arkadaş gibi olmuş.
    Hepsinin telefon numaraları kayıtlı,,,serviste herkeze isimleri ile hitap ediyor,,çarşıda yayan gezerken bile aklına geldikçe ustaları arayıp hal hatır soruyor,,Paket siğara alıyor,,,sabahtan serviste işi olup giderken bir büyük poşet pogoça alıyor,,,
    neticede çözülemeyecek sorun da kalmıyor,,

14. Network

Network Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    119
    Ad Soyad:
    Uğur
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    genel merkezde detay veya tanımlanamayan mevzuların çözülmesi için yurtdışı ile bağlantılı çalışan bir ekip var diye biliyorum?
    konuyu oralara taşımak lazım,

servisin fonksiyonu seri imalat gibi araba gelsin en kısa sürede ne kadar çok araba bakım yaptırırsa o kadar çok kazanç
    yoksa bir arabayı kurcala dur bunlar zaman alan ama az para kazandıran işler o yüzden mesafeli duruyor olabilirler...

15. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    çok yakın tanıdığım hyundai bayi , gidip bağırıp çağırmak gerekiyor anca ki yani kim olduğumu iyi biliyorlar

eksikleri soyluyorum , teslime geliyorum hoppala gene doğru duzgun yapılmamış, firmalar artık düzgün eleman bulmakta zorlanıyor ben bunu çok iyi anladım artık

şimdilerde musait zamanı oğrenip gidiyorum sokturuyorum taktırıyorum başında duruyorum :D dün mesela daha servisteydim servis muduru halletti işimi başka turlu yapılmıcak oda biliyor :D

16. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aslında bu yetkili servis sıkıntıları hyundai yada başka marka üzerinde tek değil. Mesela bizim belediye araçları fiat, servise ilk bakımına götürüp bıraktım. Akşam aldım adam değiştirdiği, filtre, bir kaç kablo vs. almış ön koltuğa koymuş... Afedersiniz ama nereme sokacamda bana pis şeyleri koltuğuma koyup gönderiyon. Al at çöpe... Gene babamın eski arabası Nissan qashqai 'de yaşadık, babam bir iki kere adamlarla kavga etti, uyuz uyuz hal hareketlerinden ötürü... Yani genelde olabiliyor... Ama hakkını teslim edelim, işini dört dötlük yapan servisde vardır...

Şükür ki Hyundai hem forum aracılığıyla hem çağrı merkezi aracılığıyla müşterisinin sesini dinliyor. Bence güzel bir şey. Bu tarz aksaklıklarda başvurulabilir.

17. emin_yasin

emin_yasin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    emin yasin yıldız
    vallaha ben 2 buçuk yıldır serviste tırtıklanıyorum bakım parası adı altında. en son olayda pes ettim artık. aracımın arkasında bas kabini var diye arka taraftan gelen sese bakamayız dediler bende pes dedim verdiğim 570 tl içime oturdu ki sormayın. bi sürü şeyden kısıp gidiyorum servise sırf garantisi bozulmasın diye.

18. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    @emin_yasin , üzüldüm kardeşim, haklısın para kolay kazanılmıyor. İnşallah birde iyi bir özel servis bularak onları deneyin bakalım.

19. emin_yasin

emin_yasin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    emin yasin yıldız
    öyle yapıcam artık hiç olmazsa adam hesabına alınırız.

Tilki bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş