Evet arkadaşlar her fırsatta ve sürekli orjinal yağ filtresi kullanın kullanmazsanız lifter sesi duyarsınız muhabbeti dolaşır gider forumda yok öyle birşey lifterin ömrü ve kullandığınız yağın inceliği ile alakalı yazın Hyundai servisinden aldığım yağ filtresinin üreticisi asas filtre idi şimdiki aldığım ise fil filtre sonuç neymiş zaten bunların kendi markaları yağ satan yerlerde kendi isimleriyle her araca göre var daha da orjinal deyip durmayın lütfen
Hocam dediklerinizde haklısınız lakin era'nın filtresi serviste (L2630035500) kodlu parça olarak 10,20 TL ancak sanayiden alırsanız minimum 10 tl isterler Bosch filtre olarak ise (0986tf0059) parça kodu olarak 15 TL istiyorlar, siz de takdir edersiniz ki 20 kuruş için riske girmeye gerek yok eğer servisten alma imkanı varsa.
Önce kullandığım FİL filter di , şimdi kullandığım Orjinal ASAS filter, seste falan bir farklılık yok. ne idüğü belirsiz bir marka olmadıktan sonra sıkıntı olacağını sanmıyorum. serviste de 10 Tl sanayide de 10 TL .
Servisten aldığın filtre arıza çıkartırsa söker gö(z) üne sokarsın malzemeyi servisin. Ama sanayiden aldığında sonuç belli. Ben 1000 km farklı filtre kullandım xd2 de lifter sesi neymiş öğrendim. Yetkili servis de sonuçta bu filtreyi birileri yaptırıp satıyor ama belirli standartlar ile. Yağ filtresinin dışı pres baskı üstü boya. Birine fil yazarsın diğerine orjinal parça. Ama içerik? D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
valla son 10 bin bakımda adam yağı her zamankinden farklı olarak mobil kullandı sanırsam yağ filtresini de farklı taktı. şimdi ise her sabah kuş misali ötüyor cik cik cik diye. 5 dk sonra kapıyor çenesini.
evet samsundayım. sahil oto da yaptırdım sanayide. her zaman petrol ofisi koyuyorduk sorun olmamıştı.ses falan yoktu. ma bu sefer mobil1 koydu yağ filtresi ni valla bilmiyorum ama pek gözüm tutmadı. ustanın tecrübesine bilgisine güvendim. hatta telefonla aradım bu lifter sesini sıkıntı yok devam et dedi.bende de bi araba küfür yedi.
Mobil1 oldukça iyi bir yağ aslında sorun yağdan kaynaklı olmayabilir. Bi araba kufur ettirdiğine gore sonraki bakıma başka yere gideceksin sanırım
ehehe aslında ustamla aram iyidir. sayesinde yolda kalmadım ne dediyse de çıktı bu zaman a kadar. dediğim gibi onun tecrübesine güveniyorum.. kamer otomotiv çıkışlı usta..başka ustaya gitmek gibi bir düşüncem yok çünkü ondan daha iyisini ben görmedim samsun da. Kendisi de demişti zaten gel bu sefer mobi1 koyalım daha iyidir dedi. tamam dedi ama işte yağ filtresini gözüm pek tutmadı. Ustaya ben arada saydırırım severim kendisini espri amaçlı dedim aslında Ama bi dahaki 10 bin bakımda yetkili servis e gideceğim. kampanya yapmışlar kampanya için gideceğim bir seferlik. siz hangi servise gdiyorsunuz. ?
bakıma daha 1000 km falan var beniö. haziran ayında 10 bin bakımına sokmuştum. hazirandan bu yana çok yol yaptım. benim araç 2006 model 140 bin i devirdim.
Filtreyi servisten alsanuz 10 lira yag icinde parcacudan yag alsanuz 10w40 50yada 60 lira tam sentetik yag alsaniz en fazla 100 lira 20 de iscilik en fazla 130 lira tutar 10w40 yag ile en fazla 90 lira tutar