Merhabalar. 2 Aydır aşırı derecede tüm yetkili satıcıların 2. el sitelerine, 2. el arac satımı yapılan sitelere bakınıyordum. Kendime uygun olarak Hyundai Tuna'da buldum. Gitmeden önce 2. el müdürü bayanla konuşarak bilgi aldım ve aldığım bilgiler bana uygun geldi. Arabada sadece sağ ön çamurluk ve kapıda boya olduğu belirtildi. Özelikle arabada derin çizik ve iç kısmında sigara yanıkları v.s. varmı diye sordum, bayanın bana verdiği cevab ise hayır yok tu. Arkadaşlar arabayı gördüm, incelemeye başladım. İç aksamında el freninden kokpit altına kadar uzanan plastik muhafaza kırıktı. Sağ arka çamurluk boyalı ( Çok kötü boyanmış ). Bagaj kapağı ya değişmiş yada boyanmış sadece dediler. Bir teker yanaktan balon yapmıştı. Diğer bir husus ise 27915 km aracın lastikleri neredeyse dümdüzdü. Araba için beklerken Galerinin sahibi Turan beyle sohbet ettik, gayet iyi ve sıcak kanlı bir kişilikteydi. Fakat böyle iyi ve sıcak kişilikte bir kişinin kurmuş olduğu yeri, kötü düşünülmesine iten 2. el satış Müdürü Bayana birşey demek istemiyorum, zati yazımı okuyanlar ne demek ve neyi anlatmak istediğim gayet iyi anlamıştırlar. Teşekkürler. Düzenleyen : GRAFTT
Aracın kmsinden şüpheniz varsa en kesin çözüm bilgisayara bağlatmaktır.Gerçi vites topuzu direksiyon simiti gibi zamanla aşınacak ve yıpranacak şeylerdende anlaşılabilir.Bu arada aradığınız getz nekadar kadar olmalı?benim aracım satılıkta eğer düşünürseniz irtibata geçelim.
Araba zaten yetkili satıcısındaydı. Ki kendileri ekspert yapmışlar. Ama durumu tam ve net iletmeyen 2. el müdürü bayana birşey demiycem. Arabamı bugün aldım, 2006 model getz yeni göğüs ve en full olanını...
Hayırlısı olsn inş. Servislerde dışarıdaki satıcıda aynı şeyi yapıyor arkadaşım.Bndan önceki aracım 98 accentti.adama 3 parça boya var dedim.Boyacı ustasına götürdü 2 parça boya çıktı.1 tanesini anlıyamadı...Bu tip işlerde herşey net ve şeffaf olmalı.Sen şmdi o arabayı aldğını düşün. KUL HAKKI ÖDENEMEZ.Her işi bu mantkla yapmak gerekir.Şuanki aracımdan örnek veriyim.Bi arkadaşım bmwci bu 3üncü arabam hepsini ona göstedim o oke verdiyse aldım.bu aracımı servise götürdüğümde sadece sürücü kapısının altında boya buldular.Arkadaşıma götürdüğümde ise sürücü kapısında çıta altında sol arka kapıda 1 karış lokal boya buldu.Tekrar bşka bi servise gittm onlarda bulamadılar snra kafam karışmıştı gittim galerici tanıdığıma boya ölçme makinasıyla ölçtü harbiden 1 karış boya çıktı.Önemsemedim ve aldım aracımı.Bu tarz alışverişlere çok dikkat edip içimize sininceye kadar 2-3 yere göstermekte fayda var.Kmse ksra bkmasn çoğu hyundai servisindekiler usta değil.
2. el'deki bayana saygılarımı sunarım...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
Bende arabamı almadan hunkoya gitmiştim.Orada Ayhan diye bir yetkili vardı.Dışarda 3 tane getz vardı birini sordum 2004 model dedi.Araç kaç km dedim.60-70.000 km arası dedi değişen boya var mı dedi.3-4 parça boya dedi. Bnede bu ne biçim cvplar dedim aracın kmsi 60 mı 70.000 mi dedim 3 parça boya mı var yoksa dörtmü dedim.Biraz böyle konuşunca bozuldu.Bende potansiyal bir alıcıyım bana sağlıklı bilgi vermek zorundasın dedim.Fiatımı..? 15.250 yazıyordu ön tamponu vida ile tutturmuşlar ön cam çatlak.Alıcağımdan değildi sadece fikir için sormuştum.Demek istediğim.Servislerden araba alırsanız gidin diğer servisearabayı kontrol ettirin derim ben.Çünkü samimi oldukjlarına inanmıyorum..(Her servis için konuşmuyorum)
tuna plazada tanıdık var hyundaı genel müdürlerini iyi tanıyan yani orda işçi olarak arkası sağlam olan bi abim almadan söyleseydiniz bi görüşürdük ordakilerle de...
Çağlar Bey, Tuna bayisinin Sahibi ile Bekleme yerinde oturduk sohbet ettik, ve diğer çalışanlarıyla, sıcak kanlı ve ılımlı kişiler. Ben avrupa yakasından işimi gücümü bırakıp Anadolu yakasına gidiyorum ki, Eğer araç istediğim gibi çıkar diye hazırlıklı gidiyorum. Tek sorun arabayla alakalı bilgi veren bayanda. O kişiyi kınıyorum, Ve İyi niyetli bir kuruluşu kötüye dönüştürüyor. Arabaya bakmaya gittiğimde foruma üye değildim. Şans eseri siteyi nette buldum.
bugün gittim aracımın eksoz pulunu aldım ve kış check up ına girdim gidecekler Sinan KURT u bulup beni söyleyebilirler yardımcı olur... araç kiralama+ garanti uzmanı +servis danışmanı...
anlayamadım abi..erkan abiye yazmıştım ben amahttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifkarıştı heralde