Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai Tucson 1,6 177 Hp 5000 Km Incelemem.

'Otomobil Testleri / Karşılaştırmalar' forumunda bir_vatansever tarafından 28 Şubat 2016 tarihinde açılan konu

1. bir_vatansever

bir_vatansever Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    F.FERİDUN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2004-2009)
    Merhaba dostlarım,

Ekim ayı gibi Hyundai tucson Türkiye pazarına yeni giriş yaptığı zaman, daha önce arkadaşımın kızına hyundai i20 aldığımız bayiye giderek inceleme fırsatı buldum. peugeot abc'de kavga edip sonra aa yeni açılıyor galiba diyerek girdiğimiz bayide mükemmel bir satış danışmanı ile karşılaşmıştık. İnanılmaz ilgili, bilgili ve sıcak kanlı bir danışmandı.
    Açıkçası Hyundai son 6 yıldır kendini oldukça geliştirdi, yada daha önceleri pek ilgilenmediğimden son 6 yıl bana öyle geldi. Ancak ix35 bence çok berbat bir araçtı. Kaliteli bulduğum hiç bir tarafı yoktu. İ20 aldığımız zaman st bize tucson çok güzel olduğunu, ix35 yanından bile geçemeyeceğini onlarda beğenmediğini söylediler. Ekim ayında tucsonun geldiğini duyar duymaz bayiye geçtik inceledik.

Kasım ayında , kardeşim ve kızım seyir halinde giderken, önlerinde giden araç 4 şeritli yolda birden duruyor, kardeşimde biraz hızlı mobese kayıtında, kaptırmış geliyor. oda frene basıyor şerit değiştirip duruyor. Tabi arkadan gelen kamyon, ( hyundai'n hd 75 modeli) duramıyor, kamyonda oldukça yüklüymüş, yükler yatınca kamyonda yatıyor ve kardeşime sol arkadan vuruyor. Araç tüm hava yastıklarını açıyor, şükür kimseye bir şey olmuyor. Kazadan sonra bir kaç hafta araba kullanamadı, ancak ben tekrar 308 alalım dedim, hayır ben golf almak istiyorum dedi, . Ben istemesem de, doğuşun ne kadar iğrenç bir distiribütör olduğunu bilsem de karışmayacağım dedim karışmadım. Aralık ayında sipariş verildi.

Ocak ayında eşimle beraber doğuş oto'ya ziyaret etmişler ve st'ler ile tartışmışlar st, küstah küstah tavırlar, bayide bulunan gençlere karşı sanki araba alacaklar, buraya gelip vakit öldürüyorlar, hava atıyorlar demelerinden sonra tartışma oldukça sertleşmiş ve kardeşim de siparişini iptal ettirmişti. Biliyordum böyle olacağını çünkü doğuş; ''biz müşteriye değil, müşteri bize muhtaç'' satış politakası izlediği için normal.

O haftanın sonunda bende bilerek bayiye gittim, bakalım bana tavırları nasıl olacak, yanlış bir hareketlerini bekledim. Passat 4 motion test talep ettim ve teste çıktım. Şaşırtıcı çünkü randevu istemediler ve teste çıkardılar, araca oturdum çalıştırdım, yanımdakine güzergah bilgisini sordum, carafur kavşağından dönüp geleceğiz dedi, (toplam 2 km) 240 bin liralık bir araç alacağım kusura bakmayın 2 km'den nasıl anlayabilirim dedim? O'da; efendim şirketimizin prosedürü bu dedi, bende madem prosedur o herkese eşit olmalı dedim, adam buraya gelip buradan hipodrom kavşağına kadar gidiyorsa ki kendi blogunda yayın amaçlı test yapıyor ben almak için test yapıyorsam 20 km kullanırım dedim ve arabayı park yerinden hafif çıkartmıştım aynen o şekilde stop edip, kapısına da yandaki golfe vurup indim.

Sinirle hemen bunların müşteri sikayet birimini aradım, bayinin önünde bağıra çağıra konusuyorum kızım gülüyor. [​IMG] Telefon görüşmem bitti içeriden iki tane danışman yanıma geldi, sorun ne diyerek sordular, ben durumu anlattım ama ne kadar sinirliyim, adamlar bir şey dese de girsem diye bekliyorum, elini kaldırıyor indir o elini müşteriyle böyle konuşamazsın diyorum bende tahrik ediyorum.

Arabama bindim sinirle yan taraftaki hyundai geçtim. Daha önce 2 kez araç aldığım için on numara bir satış danışmanım vardı. Bende bayiye girer girmez yanına geçtim, yandaki zibidiler elim de kalacak yahu, hazırda tucson var mı diye sordum oda var dedi, alıyorum dedim. Kardeşinize değil mi, ancak red pack de siyah var beğenmeyebilir dedi. Olsun dedim. 5 dk sonra kardeşimi aradım gelmesini istedim. Önce siyah daha sonra kum bejine geçtik. İki gün içinde teslim almanın mutluluğu ile ayrıldım.

5000 km geride bıraktım ve inceleme yapayım dedim.

Dış görünüşünde beğenmediğim nokta yok. Oturaklı bir araç olduğunu hissediyorsunuz. Pardon fardaki mercekler biraz daha güzel olabilirdi.

İç tarafta red packin ayrı bir havası var, deri kalitesi olarak aynı sadece renk farkı ama o renk farkıda bence oldukça güzel duruyor. Eski aracım 4 serisinde de dakota kırmızı deri vardı bunda da böyle olsun dedim.

Ancak eksik birşeylerin olduğunu fark etmem zor olmadı, ve ön konsolun da kırmızı renkte olması lazım işte o zaman tam olurdu ancak maliyet artardı herhalde [​IMG]

[​IMG]bu

böyle olmalıydı.

Aracın bazı yerleri sert plastik ancak, her sert plastik kalitesiz, yumuşak plastikte kaliteli anlamına gelmez, bundaki orta kalite cam düğmeleri gibi, veya ust taraftaki bazı yerler.

Arka koltuklar ısıtmalı, ve oldukça iyi diz ve baş mesafesi var.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Yazmadığım yada merak ettiğiniz sorular varsa cevaplayabilirim. Şimdi motor, şanzıman ve sürüşe geçeyim.

1,6 turbo motor ve 177 hp güce sahip. 4 tekerden çekiş sistemine sahip. 0-100 değeri bir suv için normal ancak verdiği his bir sedandan daha güzel.

Buda ilk aldığımızda çektiğim resimlerden biri.

Bir kere sanzıman mercedesteki gibi bekleme yada geç tepki vermiyor o konuda hyundai motor uyumunda iyi iş çıkarmış.

Gaza bastığım da verdiği keyif bambaşka. Hızlanma konusunda da bugün öğlen havalimanı yolunda deneme yaptım, pursaklardan sonra bastım, kızım videoyaya çekiyor sandım, 140 olduk 160 olduk 180 olduk 200 oldu. 220 oldu dedim yol bitti. Motor çok canlı ve istekli.

Resim çekmiş kızım, ama yüksek hızda yol tutuşu çok çok iyi. Ben bu kadarını beklemiyordum.

Araçta 245 genişliğinde lastikler var. Kışlık lastik olarak serviste olanı aldım hankook. Oldukça iyi olduklarını da söyleyebilirim. [​IMG]

Çok sık uzun yol yapan biriyim, Kırşehir - Ankara arasında mekik dokuyorum ve bu araçta sunulan güvenlik sistemlerini yazmasam olmaz.

Burada drive mod, sürüş modları, auto hold, park sensörleri sessize alma, eğim de otomatik fren difaransiyel kilidi, 40 km h altında sürekli 4 çeker oluyor, bunun bir faydasıda ilk kalkışta araç patiye düşmüyor ve otomatik park hiç kullanmadım.

Onun haricinde benim bilmediğim bir sürü özellik ile karşılaştım, işim sebebiyle az uyuyorum ve bazen yolda dalıp kaldırıma çıktığım oldu. Geçen akşam Kırşehir'den dönüyorum, uykuluyum. Gözlerim kapanıyor, ekranda kahve içelim uyarısı çıktı, onu geçtim radyonun sesi arttı ne oluyoruz dedim. Bu da birşey mi araç hız bile kesiyor. İyi araç almışım dedim.

Buda yakıt tüketimleri

Birde deri kalitesi bana pek iyi gelmedi.

Aklıma gelenler bunlar, varsa sorunuz seve seve cevaplayabilirim.

İYİ FORUMLAR.

Torkır17, Halil, Uğur K ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  2. bir_vatansever

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    F.FERİDUN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2004-2009)
    Eklemeyi unuttum, çoğu markada sadece ışıklı olan kör nokta sistemi bunda sesli. Olması gerekende bence bu.

3. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Oldukça detaylı açıklama için teşekkürler. Ayrıca tüketim değerlerinden sonra ayrıca araca ısındım. Şimdiki aracım 2.0 dizel ve sıfır almış olsam muazzam vergi farkı olacak 1.6 ile arasında senede yaptıgım 15.000 km de her türlü yine daha ucuza geliyor benzinli.

Sent from my iPhone using Tapatalk

4. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Kazasiz belasiz... Bir gun bize de nasip olur bi tucson insallah...

5. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hayırlı Olsun , Kazasız belasız kullanın.

F10 dan sonra nasıl hissettiniz :)

6. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  7. Uğur K

Uğur K Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,046
    Ad Soyad:
    Uğur Karagüzel
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Fiat
    Aramıza hoş geldiniz.Aracınız hayırlı olsun.Kazasız,Belasız güle güle kullanın.

bir_vatansever bunu beğendi.
  8. Blue-Tuscani

Blue-Tuscani Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,089
    Ad Soyad:
    Özgür
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Güzel tercih.Güle güle kullanın.

9. Muzzyy

Muzzyy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    104
    Ad Soyad:
    Muzaffer
    Yaşadığınız Şehir:
    22-EDİRNE
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    hayırlı olsun şahane seçim

10. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    sanırım tüm ortalamanız 9.5 litre, bu gerçekten çok iyi bir rakam.
    kazasız belasız kullanın.

birkaç yorumum var, orta konsol kırmızı olsaydı bence güzel olmazdı, doğrudur BMW yapmıştır ama bu tip renkler araba eskidikçe kötü görünüyor. benim fikrim böyle.

o uyku uyarısını nasıl yaptığını bilen var mı?

bir de hızlanması bir SUV için normal, sedandan daha iyi hissettiriyor demişsiniz, bir SUV hızlanması bir sedana göre daha kötü olması gerekmez mi?

11. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    Uyku uyarisi benim seat ibizada da var
    Lakin hic calistiramadim.
    Birkac kere direksiyonu biraktim. Goz kisma vs yaptim ama yemedi ;)

12. eren1977

eren1977 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Erol EREN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kia
    Aracınızdaki koltuklar suni deri diye biliyorum. 2012'de Doğuş Oto Etimesgut bayisinden 0 km jetta aracımızı almadan önce test sürüşü yapmıştım ve dediğiniz gibi Carrefour kavşağından dönmüştük ama o zamani satış temsilcisi emre bey çok beyefendi ve ilgiliydi, satış müdürü Basri bey de fiyat konusunda yardımcı olmuştu. Aynı yıl Borusan Esenboğa şubesinden bmw f30 316i aracımızı almadan önce de test sürüşü yapmıştım ve mesafe anlamında hiçbir sınırlama olmadığı gibi satış temsilcisi Bülent bey aracı zorlamamı istedi. Hatta talebim üzerine asfalt dışına çıkıp köy yoluna dahi girmiştik. Uzunca bir süre test sürüşü yapmıştım. 2 ay önce ise eskişehir teknik otodan makyajlı f30 40. Yıl paket 320ied aracımızı aldık ancak oradaki test sürüş güzergahı şehirlerarası yol üzerinde 2 veya 3 km'lik bir mesafeydi. Gerçi bildiğimiz araç olduğu için test sürüşü yapmamıştık.

13. eren1977

eren1977 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Erol EREN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kia
    Ayrıca birkaç ay önce Şaşmaz kavşağındaki Opal Kia bayisinde Sportage test sürüşü yapmıştım, onların güzergahı da Carrefour kavşağına kadardı.

14. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Hayırlı olsun.
    @yanlayanaccent @hakan84 bildiğim kadarı ile araca verdiğiniz tepkileri ölçuyor, yani genel profiliniz direksiyona müdahale süreniz 10 saniyeyi geçmiyor ise geçtiğinde uyarı veriyor gibi. Bir diğer uyarı sebebi uzun süre araç kullanımı.

15. bir_vatansever

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    F.FERİDUN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2004-2009)
    Kusura bakmayın, 2.5 saatte yazdım ve hanim homurdanmaya başlayınca dikkatim dağıldı, sizin yorumunuzdan önce tekrar okudum orada karistirmisim suv görünüyor ancak Sedana göre çok iyi hissettiriyor.

Tepkilere göre uyarı veriyor.

SM-A700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

16. bir_vatansever

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    F.FERİDUN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2004-2009)
    Eski aracımda 420 de dakota vardı, ancak şuanki aracımda ki sentetic deri ama bunun deri kalitesi bayagi bir suni.

SM-A700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

17. getz34

getz34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    ferhat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    hayırlı olsun tucson çok güzel araç doğru ama ix35 i yerden yere vurmuşsunuz o kadar da berbat denilecek bir araç değil

18. Salvodorcu

Salvodorcu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    148
    Ad Soyad:
    Ata Öz.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Hayırlı Olsun , Kazasız belasız kullanın

Bu Sayfayı Paylaş