Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai Starex Hararet ve Su Kaynatma

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda muhammet_cetinn tarafından 31 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu

1. muhammet_cetinn

muhammet_cetinn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Mrh Arkadaşlar.
    Benim arabam 2005 Hyundai starex sv.Arabamın önceden böyle bir problemi yoktu ama bu ağustos ayında 2-3 kez su kaynattı.Ancak Su kaynatmasına rağmen yolda giderken hararet ibresi hiçartmıyor.Anca bi yerde durunca su kaynamasını hissedebiliyorsunuz.Ayrıca Ağustosun başında klima bakımını yaptırdım.Bu olayın klima bakımıyla bi alakası var mıdır?Yoksa starexlerin yaz mevsimlerindeki genel problemi mi budur?Birgün de tam 7.5 lt su alıyor.Ya da starexlerin hergün suyu mu tamamlanması gerkiyor.Arabamı alalı 10 ay oldu hiç yaz döneminde kullanmadım.Bilgi verirseniz sevinirim.
    Saygılarımla...

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,971
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Aramıza hoşgeldiniz. Bu bölüm sorunlarınız için değil aracınızı tanıtmanız için açılmıştır.

Öncelikle kendinizi "tanışma" bölümünde tanıtırsanız memnun oluruz, ayrıca yazdığınız mesaj sayısı 10 adet olunca "teknik sorunlar ve çözümleri" başlığında yine sorununuzla ilgili başlık açabilirsiniz.

3. muhammet_cetinn

Alınan Beğeniler:
    0
    Mrh ben daha yeniyim arabam 2005 hyundaı stareks sv uzun şasedir.Aracımdan memmunum.Staraks kullanmayanlar çamur atıyor genelde ama stareks bir başka...

4. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Su Kaynatıp Hararet İbresi Artmıyorsa Müşür Arızalıdır İbre Arızalıdır...CRDİ Modellerinde Hararet Sorunu Yaşayan Yoktu Ama TCİ Yada Düz Motorlu Olanlarında Hararet Sorunu Yaşayanlar Oldu...Bir Yandan Bakıyorum Araçta 3 Tane Pervane Var Motorun Kendi Kayışla Çevirdiği +2 Tane Elektrikli Pervane Normal Şartlarda Hararet Yapması Çok Zor(Bir Sorunu Olmadığı Sürece)

5. asalet61

asalet61 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşım benimde öyle bir problemim oldu 2005 hundai starex ctwan benim devirdaim bozuktu az az su ewksiltiyordu kendim tamirciyim kontrol ettim aynı dediğin gibi gösterge hiç yükselmiyor pervanenin dibine dikkat et yani devirdaimin dibinden su açağı varmı varsa hiç bekletmeden devirdaimini değistir yoksa silindir kapak contasını yakarsın haa unutmadan birde termostatı da kontrol ettir geçmiş olsun ama dediğin gibi su eksiltmesi mevsimden kaynaklanan bişey değil motordaki su kaçağındandır su eksilince hararet yükselip kaynatma başlar.

6. muhammet_cetinn

Alınan Beğeniler:
    0
    Çözdüm Problemi Arkadaşlar Saolun Sadece Radyötür Kapağındaymış Problem Verdiğini bilgiler için teşekkürler:)

7. powergenc

powergenc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    motorun önündeki fan göbeğini de bi kontrol ettir sen yine .termal fandır.yani ısıya duyarlı .ısınınca kavrar ve motor devrine orantılı devire kalkar radyatör sıcaklığını düşürünce yine avare kalır ,görevden düşer .eğer motor sıcak iken arada bir kavrama yapmazsa, bozuk demektir.değiştir

8. ademakdeniz

ademakdeniz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    adem akdeniz
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Starex TCI (1997-2008)
    Arkadaşlar benimde 2006 starex im var araç surekli su kaynatıyordu aklıma ilk gelen ya termostat yada devirdaym pompası ama bunlarla hiç alakası yokmuş aracın fan pervanesinin içinde termik var arkadaş lar çokta basit sokuluyor önce pervaneyi sökün sonrada termigi ikiye ayirin ve içine alabildiği kadar ROM koyun kalın olsun koyu motor koruyucu sonrada yerine monte edin hararet sorunu ortadan kalkacaktır .... Bu termigin içinde civa varmis motor isisina gore kavrama yapip pervaneyi hizlandiriyormus pervane normalde de dönüyor ama motor isindigi zaman bu termik sayesinde çok hizlaniyor ve araç su kaynatmiyor

9. salih_karali

salih_karali Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    563
    Ad Soyad:
    salih karali
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

Bu Sayfayı Paylaş