Konu başlıktaki gibi ustanın söylediğine göre birşey olmaz.Arabayı temmuzun başlarında almışdık 250000 km gitmiş araç henüz 1000 km gitmemiştik. 2 hafta önce motorda sıkıntı çıktı yağ sensörünün ışığı yandı. Yağ pompasıda sorun olduğunu düşündük. Servise götürdük. Servis motoru indirdi. Motoru açmışlar her şeyi göz boyamalık şekilde doldurmuşlar oraya. Yağ pompasıda durmuş yağ pompalamıyor. Bizde 2.4 motor bulamadık 2.0 ustayla konuştuk uygundur dedi. Şimdi sizce 2.4L Hyundai Sonata'ya 2.0L Benzin motor koyulur mu?
Servis işi yapmamış yani . Şikayet etmelisin her şey kayıtlı . Değişiklik yapmadan önce assan 'ı ara . Exper bile gönderiyordu .
2.4 motor mu bulunamıyor parçaları mı bulunamıyor yoksa? parçalarının bulunamaması düşük ihtimaldir diye düşünüyorum
Bulunuyor ancak servisin dediği tüm parçalar sıfır alınacak öyle motoru sıfırdan yeniden yapıcaklar. Bu da çok pahalı iş oluyor. Neyse ki, usta yaptı motor çalıştı.
Öyle değil önceki araç sahibi motoru yaptırmış. Servis motoru açtı motorda herşey sıkıntılı çıktı. Araç sahibinin yaptırdığı motorda parçalar orjinal parçalar değilmiş.
Teşekkürler. En azından 2 4 motoru yeniden yaptırmaktan ucuz geldi. Maliyetden çok 2.4 ün yağ pompası sıkıntılı dediler onun için böyle bir şey yaptık
İyi araç ancak yağ pompalarında sorun oluyor 2.4 lerin çoğunlukla 200000 km sonra bizde de motoru yanlış yaptırdıkları için bu sorun çıktı. Ama genel olarak 2.4 de 2 de ikiside iyi araçlar
2.4 ile 2.0 arasında sadece piston kolu ve krank farkı var. yağ pompası vs aynı. size çok hatalı bilgiler veriliyor anlaşılan.
Olabilir çünkü etrafımdaki neredeyse herkes ve ustaların öyle diyor. Kime sorduysam yağ pompasında sorun oluyor onlarda dediler. Bilgi için teşekkürler.
Ben Azerbaycanda olduğum için tahmini 0 dan toplamaya 8000 manat dediler. tahminen 155000 tl ye tekabül ediyor. Yeni motor ise 2400 manat yani neredeyse 4 kat ucuz
Getirile bilir fikrimce. Ancak vergisi kaça patlar orasını bilmiyorum. Eski motorla diklere çok geç kalkıyordu araç kayıyodu. Şimdi freni bıraktığım gibi araç sorunsuz kalkıyor. Yani arada büyük fark var.