bu da benim ilk hyundaim 2004 model, 0t0matik vites, 285.000 km'de... alalı 1 sene olmak üzere, 2009 yılından kalma bir ağır hasar kaydı var, önemli noktalarında oynama ve hasar olmadığı için, bütçem de buna uygun olduğu için hep içimde ukde olan sonata ef kasaya bu şekilde kavuşabildim... alalı yaklaşık 10.000 km yaptım çoğu uzun yol, şimdiye dek beni çok üzmedi... aldığımda sensörler, takozlar, lpg sistemi vb. şeyleri çok bakımsızdı, yaklaşık 5.000 tl harcayarak sadece hassas binicileri rahatsız edecek şeyleri de düzelttim ve yol arkadaşlığımız devam ediyor... parça sıkıntısı ve orijinal parça seçmesi haricinde hiçbir sıkıntı yaşatacak araba değilmiş gerçekten... daha iyileri sizlerin olsun... fotoğraflar:
hocam öncelikle hayırlı olsun. aynı araçtan bende de var km'si de aynı. dik yokuşlarda veya çok sıkışık trafikte hararetinde oynama var mı aracın? her yerine baktırdım ancak yokuşlarda harareti yükseliyor aracımın. son olarak termostatını değiştireceğim.
neredeyse 1. senemi dolduracağım arabayla hiç böyle bir sorun yaşamadım, sadece ilk aldığımda hararet hep en dipte kalıyordu, termostat açık kalmış, değiştirdim ve o gün bugündür sabit 80-90 arası duruyor... çok uzun yola da giderim, şehir içi sıkışık da kullanırım... hararet müşürüne de baktırmanızı tavsiye ederim.
Merhaba bende de 2004 Sonata EF var. Vites topuzunu değiştirmek istiyorum aşındığı için bilginiz var mıdır ?
Bu birazda kişinin kendisi ile ilgili... eğer terinde asit oranı fazlaysa sıkıntı çabuk oluyor, eğer asit oranı azsa uzun süre sıkıntı olmuyor...