Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

HYUNDAİ SONATA CHİP TUNİNG

'Sohbet' forumunda japanesepower tarafından 16 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

1. japanesepower

japanesepower Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aracım sonata crdi daha önce sonataya veya herhangi bir crdi a chip tuning yaptıran varmı bir sorunla karşılaştınızmı?

2. japanesepower

Alınan Beğeniler:
    0
    Burası Hyundai forumu diye buraya danışıyorum.Bilgili arkadaşlar yardımcı olabilirlermi?

3. fbacanli

fbacanli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Ferruh BACANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    İ40 1.6 GDİ (2012-201X)
    konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar mutlaka yardımcı olacaktır. sizde forumda arama yaparsanız konuyla ilgili daha önceki mesajlara ulaşıp bilgi alabilirsiniz. yanlış hatırlamıyorsam bu işlemi yapan ve forum üyesi olan bir işyeri de mevcuttu.
    Düzenleyen : fbacanli

4. veydel

veydel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    veysel
    Yaşadığınız Şehir:
    21-DİYARBAKIR
    Araç Modeli:
    PSA
    forum üyelerimizden chiptuner diye bir arkadaş var chip işleriyle ilgileniyor. dilerseniz kendisine özelden mesaj atabilirsiniz. iyi akşamlar...

5. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Yaptıran var mı yok mu bilmiyorum ama hyundai nin 1,5 motorlu dizellerine bile yaptıklarına göre ona da mutlaka yaptırmıslardır. Forumda chiptunnig ile ugrasan arkadaslarda mevcut.

6. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Var daha öncede yaptımsonatadaki dizelmotorlara. Herhangi bir sorun olmuyor kendi araçlarımızda nasılsa bunda da aynı şekilde sorunsuz ve güzel güç artışı alınıyor.. Aracınızın model ve motorunu bildirirseniz güç artışınıda belirtirim..

7. ksswat

ksswat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Chiptuner kardeş ,arkadaşın konuya maydanoz gibi olmasında,size bişey sormak istiyorum
    1.5 CRDI GETZ lerin 110 bg lik olan motorlar88 bg lik olanları ile fiziken aynı özellikte olmasına rağmen galiba, fabrikasyon olarak farklı bir yazılım sebebiyle 22 bg lik bir farkı yakalıyor.
    Peki 110 bg lik GETZ lerde yazılımla ekstra bir güç artışı sağlayabiliyormusunuz.

8. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    öyle değil işte. Fabrikasyon olarak görüntüsü aynı gibi gelsede motorda kullanılan malzemeler farklı. 110 bg olanlar 88bg in programlı modifiye hali değiller.

9. Misafir

Misafir Guest

Uçar'ın ustabaşısından aldığım bilgiler doğrultusunda maalesef doğru, 110hp'ler 88hp'nin yazılımla güçlendirilmiş hali oluyormuş...ayrıca 110 yazılımla 140'lara kadar yükseltiliyor...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

10. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    aynı hacimli motordan daha fazla güç almak için daha çok yakıt gerekmiyormu? 110 hp olan motor 88hp den daha çok yakmaz mı?
    hyundainin sitesinde yakıtı aynı gösteriyor, gerçi ordaki rakamlara pek güvenmiyorum, arada değişiyor

11. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Usta diyorsa doğrudur. Simdi bide hyundainin sitesinden motorun teknik özelliklerinede baktım ordada aynı motor bilgileri var. Bizim General motor temalı üretim planı ve maliyet hesaplama dersinde yaptıgımız hesaplarda her 10bg güç için ekstra maliyet cıkıyordu. Bunun sebebide motorda kullanılan malzemenin de güçle birlikte daha saglam olması gerektigini söyledikleri için. Örneğin General Motor ( ki hyundai nin de motorlarını üreten firmadır) 3500cc bir motor için Alman çeliği kullanırken bizimki gibi düşük cc li araclarda ise daha az dirençli olan yerli ya da ona benzer ucuz celik kullnıyordu. Ben burdan yola cıkarak hyundai nin motorlarında da aynı durumun söz konusu oldugunu düşünmüştüm. Sonucta dizel getz de bu böyle olmasada hummerlarda kullanılan doch motor la getz de ki doch aynı malzemeden yapılmıyorhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

12. Misafir

Misafir Guest

Adaş, bu aracın o andaki güç ihtiyacına göre değişyor, yani küçük hacimli motoru zorlarsan büyük hacimli motordan daha fazla tüketirsin, ben biraderle bunu denedim, 1.4L Punto 1.6L Vectra'dan daha fazla yaktı rampada, düz yolda1.4L daha az yakıyor ama diyelim'ki 80km'den 140km'ye aynı süre içinde çıkmaya kalkarsan 1.4L daha çok yakıt tüketiyor, 90 km gibi sabit düşük hızlarda 1.4L, 140 ve üstü hızlarda 1.6L daha az yakıyor...

13. Misafir

Misafir Guest

Tamamen katılıyorum, ancak 88hp motorda kullanılan malzeme 110 için opsiyonlu olabilir...:)

14. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    88lik getzle 110luk getzler arasında mutlaka ufakta olsa teknik farklar vardır ancak bunlar ana mekanik parçalardaki farklar degil. 110luk getz ile 110luk era da aynı motor kullanılıyor ve şu anda benim kullandıgım era 145-150 ps arasında.. 88liklerdende ideal şekilde 110-115ps arasında alınabiliyor 0 dumanla.. aynı durum 1.6crdi 90 ve 115ps lerde de geçerli..

Bahsettiginiz motor piston yatak vs. malzeme kalite farkı silindir hacmi farklı olan motorlarda oluşan bir durum ve bu durumda silindir çap ve strokta farklı oluyor zaten.. Biraz incelerseniz derslerde gördüğünüz ile bunun farklı şeyler oldugunu anlarsınız zaten..

Ama şu bilinmesi gereken bir gerçek ki.. Güç artışını silindir hacmini artırarak yaparsanız sogutma ve yaglama sistemlerini güçlendirerek yaparsanız o zaman daha saglıklı olacagı şüphesiz.. Tabiiki daha fazla güç alınacaktır..

Daha çok güç daha çok devir daha çok ısınma ve aşınma anlamına gelir bunuda daha kaliteli yağ ve yakıt kullanarak ortadan kaldırabilirsiniz.. İyi forumlar

15. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    110ps getz 110ps era ile aynı motora sahiptir. 140-145ps civarına çıkabiliyor bu araçlar mekanik ufakta olsa farklar var.

16. ksswat

ksswat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Çok teşekkür ederim,
    Şu andaki aracım benzinli ve çok yaktığından şikayetçiyim
    dizel bir araç alacak olursam 110 Bg lik getz almayı planlıyorum
    o zaman size uğrarım inşallah

17. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Dizel 110luk getz alıp birde chiptuning yapacaksanız bu arabayı yolda tutmak inanın çok güç olacak 0-100 ü 7-7.5 saniye gibi olacak.. mükemmel bir tat verecek.. bununla beraber en azından geniş lastik+yay isteyecek araç :) Hayırlı olsun şimdiden güzel karar olur bence.. Hyundainin 5 yıl garantiside cabası.

18. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Bilgilendirme için çok tesekkurler.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

19. japanesepower

Alınan Beğeniler:
    0
    2.0 crdi 140 hp 305 nm tork + otomatik vites..Beni en çok bu düşündürüyor otomatik vitese bir zararı olur mu?

20. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bende Sonata kullanıcısıyım orjinali 2.0 150 hp 310 nm torkve bi arkadaşım aracılığıyla chip yaptırdım 185 hp şu an araç orjinalde de çok güçlüydü şimdi çok daha atik herhangi bir sorun yok vitese vereceği herhangi bir zarar yok sonuçta şanzumanla oynamıyorsunuz motorla oynuyorsunuz oranlar yine aynı tek fark hervitesteeskisine oranla daha fazla güç alıyorsunuz.

Bu Sayfayı Paylaş