Bit arkadaşımın hyundai sonata 3.3 v6 aracı var. Bu araca o kadar çok para harcadı ki anlatmakla bitmez. Şuan yine bir sorunla karşı karşıya, teknolojiden de çok anlamaz o yüzden ben onun adına yazıyorum. Aracı çalıştırıyor, hareket etmesi için vitese takıp gaza basıyor lakin araç gazı 1-2 saniye sonra algılıyor ve kalkıyor. Kalktıktan sonra hiç bir problem yok. Sadece kalkışta bu şekilde bir sorun var. Elektrikçiye gidiyor beyinde sorun var diyor, tüpçüye gidiyor motorda sorun var diyor. motorcuya gidiyor şanzımanda sorun var diyor. bir sonuc elde edemiyor. Gerçekten bu konuda size yardımcı olabilir dediğiniz güvendiğiniz bir usta var ise tavsiyenizi, ben bu sorunu yaşadım şu şekilde çözdüm diyorsanız akıl fikir vermenizi bekliyoruz. Dediğim arkadaşım gerçekten bu araçtan dolayı maddi olarak çok zorluk yaşadı. Yardımcı olmanızı bekliyor herkese teşekkür ediyorum.
vitese taktığı zaman hemen kavrama yapıyorsa şanzımanda sorun yok demektir. ilk gaza yüklenmede geç tepki kötü lpg ayarından olur. obd'den bağlanıp lft, sft değerlerine bakın.
Benim 3.3 de vitese hemen geçip (ve kavrayıp) gaza az/orta/çok bastığımda yaklaşık yarım saniye kadar geç "gaz yiyordu" Benzin ve lpgde aynıydı, ama benim lpg ayarlarım genelde iyiydi. (Rölanti zenginleştirmesi yapmıştım, galiba Serdar üstadın tavsiyesiyle) 3.8 2010 Genesis de benzer gecikmeyle hareket ediyor. Arabadan vazgeçmemin sebeplerinden biri de buydu belki de. SM-G991B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi