Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai Sonata 2.0 cvvt H-Matic hakkında ???

'Sohbet' forumunda Alper DEMİR tarafından 9 Mart 2015 tarihinde açılan konu

1. Alper DEMİR

Alper DEMİR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Alper DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Merhabalar,öncelikle sütten ağzı yanıp artık yoğurdu üfleyerek yiyen biri olarak otomatik bir araç arıyorum.6 ay içerisinde 07 model MMT corollam vardı ihtiyaçtan satıp opel vectra 2.0 CD manuel almıştım.Aşırı memnuniyetsizlikten dolayı onuda satıp çok merak ettiğim içimde kalan ford mondeo tdcı manuel bir model aldım.Çok severek aldım.Yalnız çıkardığı bazı sorunlardan dolayı aile seviyemizi aşarak bana iyi maliyetlere mal oldu.Çok şükür sorunlarımızı hallettik ama bir kere soğur ya insan o misal..
    Artık performanstanda çok ödün vermeyip otomatik bir araç arama sürecine girdim.Mmt corollam km'si daha 79 bin olmasına rağmen berbat bir şanzumana sahipti iki kere şanzuman indirdim,duyanlar vardır toyotanın rezilliği diyebiliriz..Şimdi ise aklımda ya hyundai sonata 2.0 cvvt ya da primera 2.0 cvt var.Bu konu hakkında ki görüşlerinizi almak isterim.Genel anlamda pek birşey bulamadım...Sormak istediklerim şunlar artık ince eleyip sık dokuma vakti geldi. [​IMG]
    -Kronik problemleri var mıdır ?
    -Cvvt h-matic nasıl bir şanzumandır,dayanıklı mıdır ?Ya da tam olarak ismi bu mudur ?(Malum TR'de ortalama 150 binden aşağı sonata yok,yedek parça temini kolay mıdır özellikle nazik denilen şanzumanın tamiri mümkün mü maliyetleri yüksek mi ?
    -Vites geçişleri performansı 2 ltre bir motora göre ne durumdadır.Bir dsg gibi beklemiyorum tabi(düzenli bakımlı sağlıklı bir araba için)
    (+/-) yönlerini belirtirseniz çok sevinirim şimdiden herkese teşekkürler.. [​IMG]

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,948
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba, oncelikle gecmis olsun. Primera iyidir ama parcasi sorundur. Mondeo dan bence cok farkli degil. Hmatic mitsubishi uretimidir ve tas gibi sanzimandir. Forumda ariza yasayan oldu mu hatirlamiyorum bile :)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sanko86 bunu beğendi.
  3. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Öncelikle hoş geldiniz alper bey. Geçmişinizdeki araçlardan çok cekmissiniz anlafiğim kadariyla. Toyotanın robotik şanzımanları maalesef hiç iç açıcı değil o konuda ilk hatayı yapmıssınız. Aslında Vectra lar da güzel arabadır ama sert arabadır ve serinin de devamı gelmedi bu yüzden herhalde. Mondeo hakkında bir bilgim yok maalesef ama onda da yüzünüz gülmemiş anlasılan . Ama sorun değil sonata sizin otomobil hayatınızda yeni bir sayfa açabilir :) Gelelim sorularınıza; sonata D segmentinde fiyat/performans konusunda ilkleri oynar başı çeker. Ülkemizde vag grubunu tercih edip körü körüne marka savunup hiç binmediği halde amaaaan oda arabamı demesi yüzünden ve çoğu insanın çamur atması yüzüne biraz gölgede kalmış bir araçtır sonata. Binmesi çok keyiflidir. D segmentinin iriliği oturakliliğinin en iyi hissedilen marka model araçlardan birisidir sonata. Kullanıcısını pek üzmez bakım Yapmazsanız bile gık demez yürür gider. Gelelim otomatik şanzımana; üzerinde tork konvertörlü tam otomatik şanzıman vardır. Tabiri caizse taşşş gibi şanzımandır. Arabayı bitirip şanzımanı bitiremiyenler var bizzat biliyorum. Tamam yakıtı biraz fazla harcıyor olabilir . performansı - yönde biraz etkiliyor olabilir ama sorunsuzluğuyla bunları görmezden gelmenize sebep olur :)
    Sonata genel olarak keyif aracıdır. Hız da yapılır lakin genel olarak keyif için birebirdir hele uzun yolda. Hız değil hazz için kullanıldığında yolculuğun cefasını çekmek yerine sefasını sürersiniz sonatanın :)
    Gelelim araç özelliklerine bahsettiğiniz cvvt ve h-matic farklı şeyler yani cvvt bir motor teknolojisidir değişken subap zamanlamasıyla ilgili,h-matic ise bir şanzıman kavramıdır. Triptonik olarak kullanabilirsiniz h-maticleri.
    Sonatada motor olarak oldukça fazla seçenekler varken donanım neredeyse hep full dür. Siz hangi kasadan bahsediyorsunuz bilmiyorum ama ben size sıralayayım;
    90-93 arası y2 kasadır ,2.0 GLS modelleri vardır genellikle ülkemizde.otomatik ve manuel seçeneği vardır.
    94-96 arası y3 kasadır ,2.0 ve 3.0 GLS modelleri vardır.otomatik ve manmanüel seçeneği vardır
    97-98 modeller y3 kasanın makyajlı versiyonudur ve yine motor seçenekleri aynıdır. Otomatik ve manüel seçenekleri vardır.
    99-2003 arası ef kasadır. 2.0 gls 2.5 v6 gls motor seçenekleri vardır. Otomatik ve manuel var yine.
    2003-2005 arası yine ef kasanın makyajlı versiyonudur.2.0cvvt 2.7 v6 gls gibi motorlar vardır. Yine manuel ve h-matic sanzıman vardır.
    2006-2009 arası nf kasadır. Bol motor ve donanım seçeneği vardır.2.0 cvvt,2.0 crdi ,2.4 ve 3.3v6 motor secenekleri ve otomatik agirlikli olmak üzere manuel sanzıman da vardır.
    2009-2011 arası makyajlanmış nf kasadır yine aynı motor ve donanım secenemleri vardır.

Siz model ve motor yılını belirtirseniz ona göre daha net bir yorum yapılabilir.

Gelelim diğer mevzulara ,aracların kronik arızası yoktur. Yol tutuşu özellikle ef ve nf kasaların baya iyidir. Parcası boldur pahalı degildir cok uçuk bir parca olmadıkca uzun zaman parça beklemezsiniz . bagajı ağzına kadar doldurup ailenizle klima açık tatile çıkar keyif ve ekonomiyle yolculuk yapabikirsiniz. Kullanıcıyı yormaz. Saçma masraflar açmaz. Yağ filtresini orjinal kullandığınız müddetce bir sıkıntı cıkmaz. Sanzımandan korkunuz zaten olmasın. Yani bir eksisi olmaz bu araçların.yakıtı sasirtici olarak azdır. Siz bile zaman zaman sasirabilirsiniz :) eksisinden Çok bol artısı olur sonatanın. Deri koltuk sunroof hız sabitleyici vs. Vs. Diye uzun bir listeniz olur seçim sizin diyeyim :)

Son düzenleme: 9 Mart 2015
    sanko86 ve emrex bunu beğendi.
  4. emrex

emrex Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,372
    Ad Soyad:
    emre olgun
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Grandeur (1986-201X)
    Bir de ilave olarak nf kasalarin da 2006-2010 arasi 2000 cwt h maticleri var

fatihsevim bunu beğendi.
  5. Alper DEMİR

Alper DEMİR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Alper DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Öncelikle yaptığınız yorumlar için teşekkür ederim. Bilhassa Fatihsevim bey size..Uzun ve her sorumu yanitlamissiniz.
    Model belirtmeyi unutmusum kusura bakmayın, düşündüğüm modeller 03-05 arası makyajlı ef tabir ettiğiniz kasalar..Zannedersem jaguar kasa diye de tanımlanabilir.Evet donanım yönünden oldukça zenginler akabinde yakıt olarak herkes çok memnun muadili olan magentis nasildir ? Sonataya gore daha düşük bir piyasası ve donanım noksani var diye biliyorum.. Sunroof suan ki aracimda mevcut ve çokta güzel sevdiğim birşey yeni aracimdada olmasını isterim elbet ama bahsettiğim 03-05 arasında sunroof seçeneği çok yok gibi sanki bir tane vardı beyaz Bursada oda parca boyası çok ve galerideydi..
    İsin özeti eski toyatamin bes sene icerisinde şanzıman sıkıntılarını saymazsak hic beni ne servise ne sanayiye götürürdü, bende artik boyle bir aracı elimde ki max.23 bin TL'lik bütçeyle biliyorum bu pek kolay olmucak ama bulduğum bir kaç sonata var.Umarım mevcut aracimi biranonce satabilirim

6. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    İnşallah kafanıza göre bi sonata bulursunuz. Tercihiniz 2005 ten yana olursa daha iyi olur biraz daha farkliliklar var en basitinden 16" orijinal çelik jantlar vs gibi ufak tefek bir kaç farkliliklar var 2.0 cvvt iyidir. Umarım işiniz rast gider :)

7. Alper DEMİR

Alper DEMİR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Alper DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Teşekkür ederim, inşallah :)

8. emregezer

emregezer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    emre gezer
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    arkadaslar ılk defa hyundai sonata bi arac aldım bu zamana kadar mercedes audi araclarına cok bındım dus es kaza 2009 model 2,0 crdi bı arac aldım konfor hız mercedes ve audıde yok dıyebılırım ancak aracımda ufak tefek masrafları var servıs paraları cok pahalı dıyor onerınızı beklıyorum

9. vian

vian Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    metin sağlamer
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 21 Kasım 2019
  10. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,286
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Parça sorunu datçaya özel olmaz. Artık internetten ya da il dışından parça getirtmek kolay.
    Ancak datça da Sanayi ve usta durumu nedir? Bence bu önemli.
    Yoksa ilanda ki araç bence güzel.

sanko86 bunu beğendi.
  11. vian

vian Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    metin sağlamer
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    yanıtınız için teşekkürler.muğla,marmaris,datça'da usta da sanayi de yetersiz.mekanik,elektronik ya da kaporta vb. sorunlarda parça gerektiği zaman yurtdışı bekleme durumunda kalmayacak olmayı tercih ederim.yine de ilgilenilir mi sizce?

12. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,286
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Ekonomik kriz başladığından beri özellikle orjinal parçalarda yurt dışı bekleme sorunu olabiliyor maalesef. Sizin baktığınız araçta bu durum bir nebze daha fazla olabilir.
    Bütçeniz ne kadar?

13. vian

vian Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    metin sağlamer
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    26000 kadar.
    accent'lerle ilgilenmem daha uygun bir tercih mi olur?1.5 gls'ler ilgimi çekiyor.sonata yerine öneriyorsanız 2000-2001 alınabilirmi.km ler en yüksek kaça kadar uygun olabilir
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-kore-kaplani-satista-754734240/detay/
    https://www.arabam.com/ilan/sahibin...-gls/orijinaltek-degiseni-lastikleri/12817146
    önerirseniz hangisi ve pazarlık için hangi fiyat uygun olur?

14. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,286
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Esasen sonata yol tutuş, konfor ve malzeme kalitesi açısından mükemmel bir araç. Yalnız bulunduğunuz bölgenin şartları açısından sizi zora sokabilir.

Belirttiğiniz gibi size en uygun araçlar accent serisi araçlardır. Mümkünse milenyum kasa diye tabir edilen 2000-2002 model arası accentler olsa daha iyi olur. (2. ilan linkindeki araç)
    1995-2000 arası olan ve yumurta kasa diye tabir edilen modelde göğüs çatlaması/kırılması bulunduğunuz bölgede canınızı sıkabilir. (aracı sürekli gölgede tutmanız gerekir) (1. ilandaki araç)

km açısından bütçenizde dikkate alındığında 200.000 km yi geçmese aslında iyi olur ama iyi bakımlı bir araçsa motorunda bir sorun yoksa 220.000-230.000 km ye kadar alınabilir.

sanko86 bunu beğendi.
  15. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,286
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Ayrıca araç ararken sadece sahibinden.com değilde arabam.com, letgo ve facebook (marketplace) üzerinden de araç bakın. Güzel ilanlar denk gelebiliyor.

16. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,286
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
  17. vian

vian Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    metin sağlamer
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
  18. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,286
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Teklif tabiki verilebilir ancak bana fiyatı biraz yüksek geldi. Aracın göğüs (torpido) kısmının ortasında büyük çatlak var gibi. Ayrıca ilanda hiç detay vermemiş.
    Detaylı bilgi ve fotoğraf isteyin.

19. vian

vian Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    metin sağlamer
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ikazınız için teşekkürler,görmemiştim.accent 1.5 gls benzinli aramaya devam edeyim.
    Tüm bilgilendirmeleriniz için de ayrıca teşekkürler.

ai_torcuk bunu beğendi.
  20. Sonhan

Sonhan Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Soner kördeve
    Yaşadığınız Şehir:
    71-KIRIKKALE
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    herkese merhabalar. Araç bakmaya başladım 35 bine kadar bütçem var ve sonata çok mantıklı geliyor. Ancak çekindiğim noktalar var. Yedek parçaları diğer hyundai modelleri ile uyumlu mu? Kaportada sorun olursa örneğin tampon, kaput vb. değişimler pahalı mı, şehir içi lpg de ne yakar? Birde eşim acemi acaba aracı sürebilir mi? cevaplarsanız çok memnun olurum.

Bu Sayfayı Paylaş