Öncelikle herkese merhaba, Aracın 2010 model style plus paket ve 257binde. 2 Gün önce Sonata ailesine katıldım araç alırken expertiz yaptırdım. Araç tüm parçaları ile orijinal değişeni ya da boyası yok, hiç bir yerinde bir işlem yok Ancak diagda Airbag ve emniyet kemeri arıza ikazları var dendi muhtemelen akü ile ilgili olduğunu söylediler. Turboda yağ kaçağı ve ses olduğu söylediler satıcı arkadaş uzun süredir kullanıyor ve bir problem yaşamamış ama experde bi turbocu görsün dendi. motorda terlemeden biraz daha fazlası olduğunu ama yağ kaçağı diyecek kadar çok değil dendi. conta kaçak testi sorunsuz çıktı turbodaki yağ kaçağından dolayı dynoya sokulmadı ancak manuel kontrollerde ve kısa süreli yol turunda bir problem olmadığı söylendi sadece bu şurada expertiz ustası hafif bir çiğ yakıt kokusu aldığını belirtti duman atma gibi bir durum söz konusu olmadığını belirtti enjektörlere baktırabilirsiniz dendi. Tüm bu konulara ek olarak araçla 500 km yolu 150 üstüne çıkmadım devir de 3000ün üstünü hiç görmedi, vites geçişleri problemsizdi bir kaç kere 60-100 arasında ayağımı gazdan çektiğinde kaput içinden bir gıdıklama-tıkırdama sesi geliyordu gaza tekrar bastığımda bu ses kayboluyordu. konu biraz uzun oldu ama bu aracı hem forumda hem de diğer platformlarda çok fazla araştırdım araca uzun süre binmek istiyorum bu kapsamda nasıl bir yok izlemeliyim, şu ustaya git sorunları halledilir dediğiniz bir usta var mıdır? İstanbul’da oturuyorum SANKOya çok yakınım ancak öneri üstünde İstanbul’da her yere gidebilirim Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Foruma hoşgeldin. Sonata'n hayırlı uğurlu olsun. Yorulmamış, bakımı aksatılmamış bir Sonata ise uzun süre binmek için fiyatının üstünde ki araçlar da dahil çok isabetli bir karar almışsın. Sonata'n mutlaka bazı masraflar çıkaracaktır, önemli olan bu masrafları inkar etmeyecek temizlikte olması ve senin de bu masrafların karşısında mali anlamda sorun yaşamayacak olman. Forumdan da anlayabilirsin ki bende de aynısı var, 2016 ekim de ilk sahibinden aldım, ikinci sahibiyim. Şuan km'si 262 bin, ben 172 binde iken aldım. Forumdaki yazılarımı okuyarak sorularına cevap bulabilirsin.
@yagiztr , hoş geldin aramıza , arabanız hayırlı olsun. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Serdar hocam merhaba teşekkürler, paylaşım için de teşekkür ederim Bu hafta aracı bir turbocuya götüreceğim. Sonata almaya karar verirken forumdaki cevaplarınızdan çok faydalandım.
Teşekkür ederim hocam hoşbulduk. Keyifle bineceğiniz daha nice güzel yıllarınız olsun harika bir konfor sunuyor Sonata sadece ecpertizde söylenen şeyler tabii ki de biraz canımı sıktı. Araca uzun süre binmek istediğim için bir masraftan kaçmayı da düşünmüyorum açıkcası. Sizin de tecrübenizden faydalanıp forumdaki yazılarınızı inceleyeceğim
rica ederim. bir turbocuya değil de referanslı bir turbocuya götürseniz daha iyi olur. bunun için ege turbo emre beyi arayıp istanbul'daki arkadaşının iletişim bilgilerini alabilirsiniz. daha önce bir arkadaşımı yönlendirmişti, çok yardımcı olmuşlardı ama iletişim bilgileri bende yok.
Herkese tekrardan selam, konuyla ilgili bir kaç güncelleme yapacağım. Bildiğiniz gibi en son Serdar hocanın yönlendirilmesi ile ege turboyla iletişime geçip istanbulda turbocu yönlendirmesi için yardım istemiştim. Kendisi çok yardımcı oldu ve haramidere sanayide Turbolab'a yönlendirdi. Turbolab'da Gökhan Bey var son derece yardımcı oldu. Aracıma gelirsek, Turboda herhangi bir problem yokmuş. ses ise manifolddan geliyormuş. Turbolabda motor mekanik de olduğu için yardımcı oldular manifold rektifiye oldu ve contası değişti. ses kesildi. Enjektörlerde bir problem yokmuş. Ön takımdan gelen ses için Gökhan Beyle aracı rot balansıya götürdük ancak ön takımlarında bir problem olmadığı söylendi motor kulaklarından dedi. 4 kulak değişti. direksiyonda vibrasyon vardı o gitti ancak ön takımdan hala ses geliyor çözemedik. Amörtisör takozu olabilir dedik yakın zamanda onlara bir baktıracağım. Ayrıca genel bakıma da sokarak motor yağı (Liqui Moly 4200 5w30) Hava, yağ, polen ve mazot filtreleri değişti. Antifriz olarak daha önce yeşil vardı kırmızı koyduk. 1 Haftalık sonata kullanıcısı olarak araçtan çok memnunum. Ön takımdan gelen sesi de halledersek her şey harika olucak iyi forumlar dilerim. Gökhan Beyin iletişim numarasını paylaşabilirim ama Turbolab aramasını googleda yaptığımızda tüm bilgilerine ulaşılabiliyor.