Bugün aracımı 15 bin bakımı için özenler yetkiliservisine götürdüm. servis bakım işi bitti bende yetkili servise gelmişken orjinal kauçuk paspas alayım dedim. malum diğerleri uyumsuz oluyor. Neyse aldım paspası bagaja koydular ben de başka ilden geldiğim için bakım bittikten sonra eve geldim paspası serdim. hiç bir tarafı uymuyor. Acaba başka modelin paspasını mı verdiler diye servisi aradım. Orjinal ürün olmadıgını ve elimizde era nın orjinal paspası olmadıgını söylediler. Ben de başka şehirde oldugumdan geri de götüremedim. Her şey tamam da HYUNDAİ YETKİLİ SERVİSİ NİN YAN SANAYİ ÜRÜN SATMASI NE KADAR SAÇMA BİR DURUM. RESMEN KORSAN İŞ YAPIYORLAR. BEN ŞİMDİ NASIL GÜVENEBİLİRİM Kİ BAKIM İŞLEMLERİNDE DEĞİŞTİRİLEN PARÇALARIN ORJİNAL OLDUGUNA???
yüksek mevla bakım yaptıran müşterilere verilen paspaslardan vermişlerdir orjinal vermezler ama siz orjinal isteyince de ellerinde olan paspası vermişler Düzenleyen : @ykut
aksesuar olarak sattıkları farklı marka paspası vermişler..bu tip paspasları hemen hemen tüm servisler satıyor..
yasal bi durum yani öyle mi? ozaman gülşen in albümünü almak istediğimizde ibrahim tatlıses in albümünün verilmesi gibi bişey bu. ikisi de şarkı sonuçta Düzenleyen : acar
çakal bunlar .. keşke paspası serdirseydiniz. bu arada kaç para verdiniz paspasa ve 15 bakımına ? Düzenleyen : batuhan3000
nerden bileyim hocam. yetkili servisten yan sanayi ürün satılma olasılığı aklımın ucuna bile gelmezdi. 15 bin bakımı 200 tl (polen hariç) kauçuk paspas 35tl (yan sanayi) paspasın orjinali zaten 40tl
yan sanayi aksesuarlar ne zamandan beri korsan olarak tabir ediliyor? yasınız kaç bilmiyorum ama bu olayı böyle sanki buyuk kanunsuz bir iş yapılıyor gibi dusunmeniz acıukca biraz enteresan geldi. bnm anlamadıgım size verilen paspasın arabanıza uymamıs olmasımı yoksa orjinal hyundai paspası diye aldıgınız paspasın baska bir marka olması mı? yoksa her ikiside mi? ki bnm bildigim yan sanayi die tabir ettiginiz paspasların cogu universaldır. birebir olmasa bile, uyumsuzlukta olmaz. ayrıca kavucuk paspaslar asagı yukarı 30-40tl arasındadır, ister hyundai olsun ister baska olsun. biraz daha kaliteli kavucuk paspaslar ise 100tl e kadar gidiyor. yani orjinali 40 tl, sizin aldıgınız 35 tl, kazık yedim durumu yok bence. Düzenleyen : qaan88
yaşla ne alakası var hocam bu durumun! yaşım 40 olunca farklı 25 olunca farklı mı oluyor? ordaki korsan tabirini yukarıda yazdıgım sanatçı albümlerine örnek olsun diye verdim.
Yan sanayi ürün nedir? Lisanslı ve kanunlarlakorunan ürünler için konuşursak: Yan sanayi tabir edilen ürünlerin tamamı orjinal üreticinin üretimi olmayan ürünlerdir. Üreticinin lisansı ve izniyle yapılan üretimlere ise zaten yan sanayi denmez, orjinal ürün denir. Şimdi bu orjinal olmayan ürünlere de korsan denmesinin bir garipliği yok ki çoğunlukla doğrudur.Ama ürün lisanslarla korunmuyorsa veya korunmasına gerek duyulmuyorsa ve/veya lisans sahibi başka firmalarında kendi ürününe uyumlu ürün yapmalarına ses çıkarmıyorsa, bu ürün korsan değil, yan sanayii üründir. Herhangi bir yasal sıkıntısı yoktur. Örnek paspas gibi. Bir firma pasapas yapar ve üzerine de şu şu marka modellere uyumludur diye yazarsa ve bu markalar da ses çıkarmazlarsa , kanunen sıkıntı yoktur. Ama orjinalürünün izinsiz birebir aynısını yaparsan ve orjinalmiş gibi verirsen, bu durum hem kopyacılığa hem de korsan üretime girer.
orjinal olan kauçuk paspasın kenarında ACCENT yazısı var. lütfen herkes dikkat etsin yada serdirsin halıyı öyle alsın http://www.hyundai.com.tr/tr/Content.aspx?id=aksesuarlar&menu_id=252&kt=1&urn=48 kdv dahil 47 tl dir Düzenleyen : batuhan3000