Merhaba Aracımla ilgili sorunları burada paylaşmıştım geçmişte. Hyundai yetkili servisi ve umursamazlıkları ile ilgili birşeyler anlatmak istiyorum. Aracım 1,4 era lpg şuan 70000 km de Aracımda uzun zamandır İtici şakırtısı-Egzantrik zinciri sesi ve 2500 devirden sonra aşırı vibrasyon sıkıntılarım var servise bu şikayetlerle 10 sefer gittim 3 seferde egzantrik zincirini değiştirdiler (Hala ses gelyor) Vibrasyon için gittim ücretli olarak buji kablosunu değiştirdiler (titreşim devam ediyor) en son gittiğimde bana lpg sisteminin kontrol edilmesi gerektiğini vibrasyonun ondan kaynaklandığını söylediler gittim lpgyi kontrol ettirdim bi sıkıntı çıkmadı geri geldim aracı aldılar akşama kadar serviste kaldı sonuç aracınızda bi problem yok dediler. Bende bıktığım için aldım arabayı çıktım. Dün sanayide diğer araçlarımızı yapan samimi olduğum ustamla muhabbet ederken aracın skıntısından bahsettim motoru dinledi baktı ve aynen şunları söyledi Araçta itici ve zincir sesi olduğu doğru (bu koydukları 10-30 diesel yağdan kaynaklanmış olabilir) vibrasyon ise sübapların sıkılığından kaynaklanıyor kapağın sökülüp sübapların ayarlanması egzantrik zincirinin ve iticilerinin değiştirilmesi gerekiyor ve 10-40 mobil 1 yağ koyulursa bu sıkıntıları yaşamazsın. Şimdi bu ustanın 5 dakkada çözdüğü meseleyi aylardır servis çözemiyormu yoksa çözmekmi istemiyor anlamadım. 30000 km den 70000 km ye kadar servise git gel bıktım artık garantisini bozması sanayiye gitmeyi düşünüyorum. Görüşlerinizi almak isterim teşekkürler. Düzenleyen : senseyak
bildiğim kadarıyla sübap ayarı diye birşey söz konusu değil. sübap ayarını yağ basıncıyla motor kendisi otomatik ayarlıyor. ustanızın bu araçlardan iyi anladığına eminseniz sorun yok. ama motor kapalı kutudur açmadan çok net birşey söylemek zordur.
Ustanın bahsettiği sübapların sentille ayarı değil tabiki o kapağın kapakçıda süpablarının konumlarının ayarlanması. Düzenleyen : senseyak
slm arkadaşlar 2007 model 88 bg. getz dizel aracım var aracımı çok seviyorum memnunum fakat stop etme ve calışmama arızası basladıı özellikle trafikte ronlantinde dur kalklarda stop ediyo bazen 15dk. bazen 5 dak. bir türlü çare bulamadım pompa temiz çıktı enjektör bakımı yine temiz depoda kir dediler temizlettim filtreler değişti ımmobolızer bakıldı ve bir türlü kimse bulamıyoo bu arızaa yardım ve tavsiyelerinizi bekliyorum