arkadaşlar orijinal parça kullandıkça hem aracımı seviyorum hem sorun yaşamıyorum hemde performans ta fark görüyorum . bu vesile ile yağ değişimi geldi orijinal yağ filtresi aradım internette ama bulamadım aracım Hyundai Accent 1.5 gls eski bir araç ama bakınca o da sorun çıkarmıyor ve ekonomik. Wunder marka var bumu orijinal acaba ? olmazsa Hyundai bayisine gitsem orda bulabilir miyim acaba ?
Once arayip sonra gidin ellerinde yoksa getirirler GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Servislerde var hemde 10 liramı 15 liramı ne Asaş,fil,Mann gibi markalarıda kullanabilirsiniz bunlarda sorunsuzdur eğer serviste bulamassanız illa orjinal isterseniz ASAŞ filitreye bakabilirsiniz orjinalinide bu marka üretiyor ben fil kullanıyorum 7 yağ değişiminden beri sıkıntısız ne şişme yaptı nede lifter arzası wunderde amerikan malı sanırsam fiat grubunda çıkıyor genelde bu zamana kadar hiç sıkıntı yaşamadık
hyundai eski araçların filtrelerini şimdilerde Fil fitreye yaptırmaya başladı, servislerdekiler Fil filtre ve hyundai logolu bandrollü filtreler bir önceki yerli taşeron tedarikçileri Asaş filtre idi yeni i20 ve i30 gibi modellerin filtrelerini görmedim ama accent getz için yetkili servis bunu veriyor. Ben yinede piyasaya ürettiği ile servislere verdiği arasında belki bir tık fark vardır diye yetkili servisten aldım filtrenin içinde göremediğimiz tahliye valfindeki membran yay ile helezon yay farkı gibi farklar olabilir diye korkudan yani piyasaya yaptıkları membran yaydır düz olan servise verdiği helezonlu valfli olabilir ve tıkandığı zaman ikisi aynı performansta açmayabilir de biryerleri patlatabilir mi acaba. Piyasa malı satılan Fil yada Asaş ile servisin sattığı Fil veya Asaş filtreler birebir aynı filtre de olabilir. Ancak gerekli kalite ve uyumu sağlamasa tedariği Fil filtreye yada başka bir markaya vermezlerdi elbette. Birde para vardır tabiki işin içinde wunder orjinal değil supap iticileri bozma riski varmı derseniz bilinmez o bilinmezliğe girilmez gidin yetkili servise bakım yaptıkları hyundailere kendilerinin de taktığı güvendikleri başlarını ağrıtmayacağını bildikleri mis gibi orjinal parçayı perakende biçimde yetkili servisin yedek parça standından satın alabilirsiniz serviste bakım yaptırma şartı yok, yağ filtresi deyin arabanızı gösterin 8-10 lira birşeydir parasını verip alıp çıkarsınız sonra ister kendiniz takın ister ustanızda taktırın.
Filin yaptigini ilk kez duydum gecen hafta arife gunu bi musteri servisten filitre almis asaş markaydi belki elinde kalanlarda olabilir GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Serviste satılan yağ filtresi fil filtre accent blue için almıştım. Şimdi sanayiden fil filtre alıyorum fiyatı 7-8 TL civarında hava filtresi 13 e almıştım en son fil marka
Ben servisten 10 liraya aldım, bakim sırasında sanayide hesap yaparken hava filtresi 20 lira yazdılar. Dedim filtreyi ben getirdim. Sanayide hem yan sanayi hem de daha pahalı oluyor genelde bu arada Elantra için de Fil filtre veriyorlar serviste
Servisten alin, ayni marka da olsa disardaki filtrenin gecirimlik katsayisi farkli olabiliyor. Bunun nedeni ortak uretim.
evet gidip servisten alacağım zaten birçok modelle aynı oluyor bu parçalar dediğiniz gibi artık üretmiyor olabilirler ama sıkıntı çıkarmayacak bir filtre yaptırtabilirler ... Herkese çok teşekkür ederim