Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai Orjinal Teyp Sorunu...

'Elektrik & Elektronik Sistemler Sorun Ve Çözümleri' forumunda hazar26 tarafından 1 Mart 2013 tarihinde açılan konu

1. hazar26

hazar26 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    hazar
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Arkadaşlar 2. Hyundai'miz olan H-100'ümüzün orj. kasetçalarlı teybi AM de sorunsuz çalarken FM e aldığımızda çoğu zaman örneğin 1. kanalda 89.9 var 1 e bastığımda cihaz kitlenme donma gibi bi sorun yasıyor ve bidaha hiçbir tuş çalişmayıp o kanalda kalıyor seste tamamen gidiyor(tabi takılı olan fm transmitterdende yayın kesiliyor) birde teybe (konsol sökülüyken) vurduğumda tekrar geliyor hiç bişey yokmuş gibi oluyor ve cihaz hareketsiz olduğu halde cızırtılar başlıyor ve artmaya devam edip ses gidiyor, tekrardan donuyor. vurunca yine geliyor teyp acaba bi fikri olan varmı teybi adam edebilirmiyiz teybi dağıtıp içine bakındım ama görünür bir iletimsizlik göremedim basit bir bakışla....
    alıp yenisini takmak en iyisi ama elindekininde kurtarılabilir tarafı varsa gereğini yapmak lazım diye düşünüyorum bilgisi olan varsa yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum... birde sorun sadece FM deyken var nedense...

2. çaykara

çaykara Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Sinan KUZU
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    pek rastlanan bir arıza değil.zayıf lehim ve gevşek bağlantıdan kaynaklanan bir sorun değil gibi.arkadan anten girişi yaptığımız yer, fm tuner devresinin ayak voltajları ölçülmeli. fm bandına alındığında ses çıkış devresini susturuyorsa fm modülünde iyi bir kısa devre var demektir.bence pek kurcalama.daha iyileri piyasada mevcut..kolay gelsin

3. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sorunun teypten kaynaklandığına kanat gelip yeni teyp almak daha mantıklı geliyor bana. 100 lira limitle bile çok çok teypler alınabiliyor sıfır olarak.

4. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Erkan abinin dediği gib tamirine değmez ufak bi maddiyat ödeyerek CD çalarlı olmasa bile USB AUX SD destekli bir teyp de alınabilir zaten bu özellikler orjinal teybinde yok :RpS_thumbup:

Bu Sayfayı Paylaş