Opelim sitesinde yeni i30 ve astra j tercihi hakkında üyelerden yorum istenmiş ve geçen yazışmalar şöyle... http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=87875&page=2
Evet aştığını gören bir kaç kişi var fakat test'de Opel'in ön camı kırılmazken Hyundai'nin ön camı patlıyor 5 yıldız almış ama biraz garip geldi
Benim gibi amerikan araç ve bmw mercedes hastası adam bile hyundaiye aşıksa , vardır birşey ha ? ... Araba denilince aklıma ilk gelen marka hyundai ve volvo ...
Benim gözümde normal bir firma... Ayrıca servisi yüzünden tercih etmeyeceğim bir firma... Burada tek yetkili servis olmaları ve Özel servis olmayışı işi oldukça zorlaştırıyor... Ayrıca yüksek fiyattan parça satıyorlar... polen filtresi 110tl, balatalar 160+kdv, arka balatalar 110+kdv disk yok fiyat içinde... gel de bu servisten araç al... Resmen Vw oldu başımıza firma... Bazı yerlerde yetkili servis ucuz olabilir ona bir şey diyemem ama burada 5yıl kaz gibi yoluyorlar... bir daha servise 6yıl sonra admire'nin otm. şanzıman yağı için giderim o kadar. 6yıl içinde uğrayacağımı zannetmiyorum..
gerçekten çok pahalı. ön cam kırıldı 650 tl fiyat istediler.ilginç olan polen filtresine o fiyatı nasıl isterler ya çok şaşırdım.geçen gün bende değiştirmdim 10 tl felan dı.yeterki düş hiç affetmezler.
Hyundai'nin aştığını düşünmüyorum. İ30 tasarım olarak güzel bir araç, güvenlik ekipmanları da iyi ama hepsi bu kadar. Yakın bir arkadaşım bir buçuk ay önce bu aracı satın aldı. Sıfır araçta direksiyondan tıkırdı geliyor. yavaş gidildiğinde biraz kasisli yolda sağ arkada tıkırdı var. Kapı cizgileri bozuk. Geçen gün beraber servise gittik. Serviste ustalarla aracı test ettik. Onlarda tıkırtıları kabul ettiler. Yanlız yapaçak birşey yokmuş. Bu araçlar avrupa yollarına göre yapılmış. Özelikle EPS li direksiyonlarda bozuk yollarda bu tür sorunlarla karşılaşılabiyormış. Kapı cizgilerine gelince montaj hatası. Birkaç çekiç darbesi görüntü biraz düzeldi. EEE sıfır araç fazla zorlamak istemedi ustalar. Arkadaş şimdi en az zararla bu araçtan nasıl kurtulurum diye düşünüyor. Bide ona sormak lazım Hyundai'yi, Hyundai'nin düzelen imajını.......
opelinde ön camı şöför kısmından çatlıyor. i30'un alt kısımlarından daha fazla çatlak oluşuyor. bence ön camın kırılıp kırılmaması kriter değil. sonuç olarak içindekileri koruyor mu korumuyor mu bu önemli.
Tabiki önemli olan İnsanı koruması ama araçları kıyaslayınca camlara bakınca biri çatlak biri patlak sadece garip geldi şunu düşündüm Malzeme kalitesi mi ?
arabayla öyle bir kaza yaparsanız ön camın çatlaması ya da patlaması bir şeyi değiştirmez. çatlasa da patlasa da değişecek duruma geliyor. gerçi kimse ön camı düşünmez kendi can güvenliğini düşünür.
opel olayı bitti artık eski arabaları çok güzeldi lafım yok onlardan dolayı hala sempatim var opel e en azından vw den daha sıcak geliyor bana ama özellikle motorları ve sensör vb. tipi elektronik aksamı çok sıkıntılı şansınıza bir denk gelirse yandınız.. i30 zaten tartışmasız şuan o sınıfta en iyi araç her yönden..
Astra motordan ötürü kan kaybediyor. 1.3 yerine 1.6 dizel motor eklense o zaman müsabaka çok daha farklı olur eminimki. Yeni Astra herşeyiyle harika bir makina bence.
i30 test ettim dediğiniz problemlerin hiçbiriyle karşılaşmadım ve karşılaşanı duymadım.. opel alsaydı kesin olmazdı bunun garantisini verebilir misiniz?? en azından opel gibi boyalı kazalı araçları 0 km diye satmıyor hyundai:RpS_wink: dediğiniz şeyler giderilebilecek şeyler ısrarcı olunsa hallolurdu..opel aşmış gerçekten süper dizel motorlar geliştiriyor ve koyuyor araçlarına o kadar aşmışki benzin yanında yağ da yakıyor:RpS_lol: o opel eskilerde kaldı artık
Sıfır arabalarda böyle aksaklıklar her zaman her markada oluyor. Birzat şahit olduğum markalar arasında, Mercedes, Opel, Vw, Hyundai, Ford. Duyduğum demiyorum birzat şahit olduğum diyorum.
Bir Alıntı ; i30 için orta seviye dizel otomatik donanımı için 52900 fiyat aldım ama ben 52000 tlye astra cdti sport almayı tercih ettim dediğim gibi hyundai hala kendini aşamadı bence 2000 li yıllarda ürettikleri takoz araç imajını aşamadılar benim gözümde ve motor ve şanzımanının hala sorunsuz çalışabileceğine inanmıyorum 2005 yılında sıfır starexe bindim yakıtı için birşey demicem zaten içler acısıydı araba her ay yokda kalıyordu turbo baskı balata beyin aklınıza gelebilecek tüm arızaları yaşattı sağolsun hatta arac artık yolda kalma işini abartınca servis yedek araç ayarladı iki kez onlar bile yokda kaldı ben böyle bişey görmedim ve ozamanki servis fiyatları çok inanılmaz yüksekti bildiğim kadarıyla hala servis fiyatlarının maşallahı var.. Beyin Dediğine Göre CRDİ Starex. Dediklerinin %99.9 Yalan Tamam Sallarsında Bu Kadardaa Sallanılmaz. Yakıtıda BEnzinli İse Şehir İçinde Astradan Daha Azdır.. Bir Markayı Yüceltcem Diye Bu Kadarda Kolpa Olmaya Gerek Yokki.. O Starex Dayanıklılık Olarak 10 Tane Astra Eder. Hatta Bırak Starexi Bütün MOdelleri Daha Dayanıklıdır.
opelmi opel önce kendi motorunu yapsında öyle konuşsun onun bunun motoruna biniyolar hala bişey sanıyolar. dayanıklıymış zavallılar hyundainin en dandik arabasının dayanıklılıgı 20 tane opel eder.. ön yargı bitse n e olur bitmese ne olur opel hiç bir zaman iyi bir otomobil değiildi hiç bir zamanda olmayacak almanyanın tofaşı bile değil.
en komik yorumda bu . büyüksün başkan sen mercedesede meydan okursun ,. opel için 10 yıla gerek yok 2 sene sonra zaten farlar simsiyah olmaya başlıyor u mesajım burada dursun unutturmayın, on yıl sonra iki aynı aracın 10 yıllık halleri burada yayınlansın görelim hangisi iyi arabaymış.Tamam i30 gerçekten donanımlı güzel cidden fena değil ama Astra j den bahsediyoruz burada Kimse yanlış anlamasın ama benim için sağlamlık çok önemli, ha diyeceksiniz euro ncapta aynı puan falan hiç demeyin.Sağlamlık kelimesini geniş vadede tutun.2000 model 150000 de d sınıfı hyundailere meydan okuyorum, arabaları yan yana koyalım, her türlü testi yapalım...
Benim Opel'e karşı bir olumsuz ön yargım vardı ama geçen emaneten aldığım 2004 opeli kullanınca sevdim açıkçası. Benim araçla hergün yer yer 2. vitese düşerek çıktığım rampayı, opelle hiç zorlanmadan 4'le çıktım, çok şaşırdım.
admireden önce 92 model opel astra hb vardı ondaki rahatı admirede bulamadık ondaki yol tutusu admirede bulamadık ama admire kadar sorunsuzunuda bulamadık opeldeki mars sorunu yüzünden 3 gün sanayide yattıgını hatırlıorum usta sorunu bulamıodu.parcaları cok pahalıydı cıkma cam kirikosuna 6 yıl önce 250 tl istenınce camı yaptırmadan hemen sattıkta rahata erdik admireyle