Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai kasım ayı satış performansı

'Sohbet' forumunda SİNAN BARAN tarafından 20 Aralık 2011 tarihinde açılan konu

1. SİNAN BARAN

SİNAN BARAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    ***Otohaber dergisinin hazırladığı araştırmaya göre hyundai kasım ayı satışları:
    accent era:1100 adet;(tüm modeller arasında 8.sırada)
    i20 :1093 adet;(tüm modeller arasında9.sırada)
    accent blue:961 adet(tüm modeller arasında 10.sırada)
    elantra :702 adet(tüm modeller arasında 19.sırada)

Bunların dışında benim tahminin ix35'in 300 adete yakın;i30'un 350 adete yakın sattığını düşünüyorum.

Ayrıca era ve i20 zaten satıyordu beni şaşırtanve desevindiren blue ve elantranın satışları oldu...

2. YeniAccentEra10

YeniAccentEra10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    deşifre olmak istemiyorum.
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    sebep belli.hyundai'ye çoğu kimse ofiyatları reva görmeyip avrupa mallarına yöneliyor.
    zaten hyundai bunu bildiği için "era" üretmeyi durdurmadı. dikkat ediyorsanız blue varken era halen daha ekonomik olduğu için daha çok satıyor.

3. lpgERA

lpgERA Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    daha üstlerde olmasını beklerdim

4. yusufsay07

yusufsay07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bencede daha yüksek olmalıydı

5. SİNAN BARAN

SİNAN BARAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ancak şu da unutulmamalı Hyundai model yelpazesini birkaç araç hariç tamamen değiştirdi. Ayrıca fiyat politikası datamamen değişti yıl boyunca hiçbir modelde kurş indirim yapmadı. Bu hususta çok istikrarlı ve ısrarcı kesinlikle fiyat indirimine yönelik kampanya yapmıyor.Bu durum aslında ikinci elin fiyatları acısından yani bizler için olumlu bir durum ancak şöyle bir handikap oluşuyor artık herkes az parası olan müşteri hyundai'ye yönelmeyecek arabayı beğenen;beğendiği araba için kesenin ağzını daha çok açan müşteri profili doğuyor. Aslında bu durum hızla büyüyen bir markanın eninde sonunda yapacağı bir işti,çok da şaşmamak lazım. Adamların da şimdi hakkını yemeyelim;artık tüm dünyada parmakla gösterilen ve birçok ödül alan arabalar yapıyorlar.

6. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Özellikle Accent Blue'nınfiyatı abartılı. İlk çıktığında Accentlerde böyle pahalıydı zamanla fiyatları düştü.

7. jarrah87

jarrah87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Hadi elantranın fiyatı neyse de Accent blue bende o parayı vermem.. Şunu seziyorum hyundai Türkiyede piyasa yaptıgını düşünüp bir anda fiyat ve servis işlemlerini opel, honda grubu gibi yukarı çekti.. Böyle yaparsa bence kaybeder..Çünkü toplumda halen şu algı var 40 bin blue ye vereceğime o parayadaha farklı biraraba alırım...

8. ahsel

ahsel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Blue'nin fayatı için pahalı diyen arkadaşlar siz bu arabayı gördünüz mü?bindinizmi yakıt tüketimini diğer araçlarla kıyasladınız mı?ben kıyasladım,bir çok aracın motoru,teknik özellikleri,güvenlik önlemleri ile karşılaştırdığınızda blue'nin pahalı olmadığını görürsünüz,blue'yi eski accentler ile karşılaştırırsanızda çok büyük bir yanılgıya düşersiniz,bence çok iyi araştırın gidin Blue'yi ve diğer ona yakın araçları yerinde inceleyin ondan sonra karar verin.

9. era 1.5 crdi

era 1.5 crdi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Biz blue nin görünüşüne, motoruna tekinik özelliğine bir şey demiyoruz. Ama senin adın hyundai onların adı honda, toyato,ford,.. Az kar yapıp aracını satacaksın ki sonra aracı alan kaliteyi görecek ve ford dan az değil diyecek tekrar alacak. Yoksa adam 2000 lira fark için kabus görmek istemem der..

10. 4polat

4polat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Mehmet POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sürekli ilk sıralarda olmasına alıştığımız Era ve Getz/i20'nin 8. 9. sıralara düşmesi yeni fiyat politikasının yanlışlığını gösteriyor. Kalite ve fiyatlandırmayı paralel bir şekilde yavaş yavaş zamana yayarakyükseltmeleri gerekirkenaniden değişen bu fiyat politikası külliyen yanlıştır...

11. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    İyi İyi Assan Batarda Kurtuluruz İşte

12. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Kesinlikle katılmaktayım :)

13. ahmetaykac

ahmetaykac Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Kesinlikle katılmıyorum size..Ahsel arkadaşımızın da dediği gibi Hyundai eski Hyundai değil,araçları da eski araçlar değil..Adam aynı kalite de araç üretip neden diğer markalardan daha ucuza satsın ki? ki bizim ülkemizde ucuz mal her zaman için kalitesiz anlamına gelir..Hyundai assan çok iyi yapıyor..satışlar eskiye göre düşmüş olabilir ama eskiden yaptığı kar marjı ile şu anki kar marjı farklı..

Beş ay önce hyundai markasına sallayan arkadaşlarım şimdi saygı duymaya hatta kendi arabalarını satıp,elantra veya accent blue almak istiyorlar..
    Onların adı honda,toyota,ford demekle bu işler olmaz,siz baştan yenilgiyi kabul ederseniz rakiplerinizle nasıl rekabet edeceksiniz?
    Sırf adı var diye bu millet gidip fransız arabası alıyor..Ama bundan sonra herşey daha farklı olacağa benziyor..

Hyundai in adının artık sadece getz ile,yumurta kasa accent ile,h100 ile değil de,Elantra ile ix35 ile,yeni i30 ile duymak istiyorum..tabi bu demek değil ki getz ya da eski accentler kötü araba,bence taş gibi arabalar ama işte insanların gözünde hep 'hyundai = ucuz araba' düşüncesi bırakan modeller

herkese iyi akşamlar

14. SİNAN BARAN

SİNAN BARAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Hocam görüşlerinize tamamen katılıyorum.Bazı arkadaşlarımızın Hyundai'nin hep era,getz satacağını düşünmeleri hyundai markasına artı değer katmaz.Sonuçta adamlar biz artık değiştik,geliştik eskisi gibi ucuz olunduğu için değil beğenildiği için satmak istiyoruz mesajı vermek istiyorlar. Yoksa hyundai era,getz matrix satmaya devam ederse fiat'tan,dancia'dan ne farkı kalır.Biz hyundai kullanıcılarının aslından bu durumdan kısmen de olsa memnun olmamız lazım çünkü artık ucuz marka araç satan değil daha lüks araçlar yapan bir markanın araçlarına sahibiz.

Ben hyundai'nin bu satış politikasını doğru buluyorum bazı algıların değişme zamanı geldi artık.Ucuz marka imajı hyundai geliştirmez üstüne yerinde saymasına neden olur. Üstelik birçok rakibinden hem motor hem performans hem donanım hem de sorunsuzluk bakımından üstünken neden ucuz olsun...Ayrıca neden hep ucuz olmak zorundakalan marka hyundai olsun ki... Diğerleri sanki sudan ucuz...

15. ahmetaykac

ahmetaykac Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aynen Sinan Hocam..
    Bu sayede Hyundai araçlarımızın ikinci el piyasası da daha iyi olacak..Kimse de eskisi gibi hyundai a burun kıvıramayacak..
    da

Konuyla alakalı olmayabilir ama Fransa'nın yaptıkları ortada,,merak ediyorum en azından fransızlara tepki olarak halkımız fransız menşeeli araçlara da tepki koyacak mı yoksa herşeye rağmen gidip o malum markalardan mı alacaklar araçlarını merak ediyorum..
    Biliyorsunuz bizim millette bi fransız marka tutkunluğu var..hayır sağlam derler ama nedense hep yolda kalan,takla atan,kaza yapan,sorun çıkartan,servisteki ustalarla kanka olan da bu marka sahipleri https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

16. hkas

hkas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    İx20 de çok güzel bir araç ama satış adetlerini göremiyoruz.

Bu Sayfayı Paylaş