Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai i30 subap erimesinin onlenmesi lpg

'LPG Sistemleri' forumunda red35 tarafından 24 Kasım 2015 tarihinde açılan konu

1. red35

red35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Ad Soyad:
    Sercan karabağ
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 (2007-2012) FD
    Arkadaslar merhaba lpg konusunda biraz yabanciyim. Aracimi 2.el olarak aldim 84binde lpg takilmis suan 105binde. Bakimlarini alir almaz ayni gun yaptirttim filtre degisimi vs. Arada rolanti dusuyor yukseliyor. Motorun uzun omurlu olmasi icin neler yapmaliyim? Yuksek devirle kullanmiyorum genelde 3 bin deviri gecmez vites atislarim hatta daha dusuk. Ama arada ayda bir bazen 5binleri goruyorum ilk aldigimda denemistim araci sonuna kadar dayamistim bunun sakincasi olur mu motora cok? Lpgyi bpden aliyorum. Cok taktim konuyu yani motoru nasil koruyabilirim tavsiyeleriniz i30 icin nelerdir 1.6 cvvt yaglama isini nasil yapabilirim otomatik yapan sistem var mi? Bu sorularim araci sattirmayi bile dusunuyor. Lpg birde motor omrunu kisaltir mi? Kisaltirsa ne kadar?

2. progresif

progresif Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Piyasada lpg için duyduğun şeylerin %90 işkembeden sallama emin ol. Subap erimesi nedir abi ya? O kadar zor ki subapların lpgden dolayı deforme olması yani motorun cayır cayır yanması lazım subapların erimesi için. Yağlama işi de kocaman bir yalan tamamen pazarlama, mıknatıslı yakıt tasarruf cihazı gibi bişey. Bence sakın böyle yağlama tuzlama işlerine falan girme.

Aracın için yapabileceğin en iyi şey lpg sistemin OBD li sistemse lpg obd'sinin aktif edildiğinden emin ol. İyi bir lpg ustası bul aktif değilse kesinlikle aktif hale getir. OBD'siz sistemse lpg ayarını hassas yapabilecek bir lpg servisine git. Araç için harcayacak paran varsa da obdli gaz sistemi + keihin enjektör taktırabilirsin aracına.

Az veya fazla yakıt gelmesi motora zarar verir. LPG zararlı değildir zararlı olan yanlış yapılan LPG sistemi ayarıdır. OBD'li sistemler kendi ayarını kendi yapan sistemlerdir bir kere ayar yapılır sonrasını kendi halleder. LPG enjektörlerini keihin veya hana ile değiştirirsen lpg konusunda sanayiyi unutur, benzinden aldığın performansı bire bir alırsın...

LPG'yi de git en ucuz satan yerden al, lpg kalitesine takılma inan hepsi aynı rafinerilerden çıkıyor. LPG'yi pahalı aldıktan sonra işin bir mantığı kalmıyor.

Son düzenleme: 25 Kasım 2015
  3. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    lpg de sübap erimesi sallama ise ben hiçbişe diyemiyorum..

Murat ve Halil bunu beğendi.
  4. Burak Çevik

Burak Çevik Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    556
    Ad Soyad:
    Burak Çevik
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Arkadaş uzayda yaşıyor sanırım. Bir de git en ucuz yerden al demesi beni benden aldı :)

Murat ve Ali Gök 89 bunu beğendi.
  5. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    sübap erimesi sallama birşey değil, internette binlerce konu vardır bununla alakalı. lütfen yanlış yönlendirmeyelim.

Murat ve Ali Gök 89 bunu beğendi.
  6. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben bişey diyemedim dilim tutuldu :D

Murat bunu beğendi.
  7. red35

red35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Ad Soyad:
    Sercan karabağ
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 (2007-2012) FD
    Arkadaslar sistemim obdsiz sistem heralde atikerin yani aracta takili olmasaydi ben brc yada lovato taktirirdim. Suanki sistemden guzel bir usta ile obdli sisteme gecebilir miyim ne kadara patlar? İzmirde usta tavsiyesinde bulunucak var mi? Birde baska tavsiyeleriniz

8. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Obd li sistem tavsiye ederim brc den çok çektim ben zamanında

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

9. progresif

progresif Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    LPG'de subap erimesi sallama demedim. "Piyasada lpg için duyduğun şeylerin %90 işkembeden sallama.." dedim. Subapların deforme olması için motorun çok çok çok çok uzun km ve sürelerde kullanılması lazım. LPG veya benzin farketmez. Benzinde de 300000 kmde aşınıyorsa "işkembeden" atıyorum lpgde 200000 de deforme olur. LPG'den sağlayacağınız tasarruf yanında subap masrafı kabul edilebilir bir masraftır.

Yeryüzünde yaşıyorum. Hangi firma hangi rafineriden yakıt alımı yapıyor biliyormusun? Türkiyede kaç marka var ve bu markalar hangi rafinerilerden alıyor biliyormusun? Aynı firmanın aynı lpgyi farklı markalar altında farklı fiyata sattığını biliyormusun?

Verisiz konuşmanın bir manası yok. LPG ayarı iyi yapılmazsa motora uzun vadede zararı olur diye belirttim zaten. Arkadaş bir soru sormuş bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalıştım. Ayaklarım hep yeryüzündeydi uzaya gelip gitmişliğim yok. Oto sanayilerde, servislerde sürünmeye de çok meraklı değilim..

Ha bu arada şu yağlama işini de teknik olarak bi anlatıverin de havamız değişşin...

10. progresif

progresif Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Süpap erimesi sallama demedim lütfen daha dikkatli okuyun... Ayrıca yanma odasında sadece süpap yok bellemişsiniz bi subap.. subap da subap..

Bunun gömleği var, pistonu var, bujisi var, backfire olayı var dolayısı ile sensörleri var, var oğlu var. LPG'den etkilenen çok parça var.

Önemli olan lpg sisteminin araçla uyumlu çalışması..Ne kadar uyum o kadar az yıpranma..

11. red35

red35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Ad Soyad:
    Sercan karabağ
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 (2007-2012) FD
    İyi lpg ayarindan kastiniz nedir arkadaslar? Ben suan biniyorum ama yani izmirde iyi lpg ustasi olan var mi?

12. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

evet açık açık diyorum hiçbirşeyden haberiniz yok ve yanlış bilgi veriyorsunuz. saçmalamışsınız.

13. progresif

progresif Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Söylediklerimin hangisi yanlış? Anlatın da düzelteyim yanlış bildiklerimi..

birolkeser bunu beğendi.
  14. progresif

progresif Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Atiker servisine giderseniz OBD bağlantısının yapılıp yapılmadığını sorabilirsiniz. Atiker'inde OBD li sistemleri var.

15. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    google'a sübap erimesi yazın, karşınıza çıkacak yüzlerce konudan herhangi birisine bakın.

yanlış bildiklerinizden bazıları,

sübapın erimesi için motorun cayır cayır yanmasına gerek yok, lpg kullanılan motorlarda yanma odasının ulaştığı en yüksek sıcaklık seviyesi benzinliye göre daha yüksek. yeni nesil araçların bazılarında sübaplar magnezyum alaşımdan üretiliyor, uzun süreli kullanımlarda yüksek sıcaklık sübaplara zarar veriyor.
    çoğu kullanıcı verisine göre yeni nesil benzinli araçların bazılarında 20 bin km ile 100 bin km arasında sübap erimesinden dolayı performans düşüyor. sübaplar çelik sübapla değişiyor, sorun çözülüyor.

önemli olan kullandığınız aracın sübapları erimeye müsait mi onu araştırmakta.

16. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    verisiz konuşmanın manası yok demişsiniz sonrada gelip yok 200 binde biter yok 300 binde biter diye atmasyon şeyler yazmışsınız.

17. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Konuşmanızın bir bölümündede sübap erir ama masrafı yakıt tasarrfuundan zaten çıkar demişsiniz. Siz kendi söylediklerinizle çelişiyorsunuz . Ayrıca yeni nesil arabaların çoğunda lğg den dolayı sübap çabuk erir ....

18. progresif

progresif Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    İnternette sizin gibi çok arkadaş var aynı şeyleri söyleyip duruyorlar. İlk önce sizi şu konuda uyarayım ben saçmalamadım. Bence ilk önce siz "saçmalamak" kelimesini google'da aratın..

Konuyu isteyerek ya da istemeyerek, söylediklerimin yanlış olduğu yönünde saptırıyorsunuz.. Ben söylediklerimin arkasındayım. Süpapların erimesi için motorun -tabiri caizse- cayır cayır yanması lazım. Bu laftan siz alev alev yanma gibi bir anlam çıkarıyorsanız size 6 kglık yangın tüpü hediye edebilirim süpap erimesine iyi gelir.

Anlama zorluğu çeken arkadaşlar için yine yeniden tekrarlayım; motora asıl zararı yanlış yapılan LPG ayarı verir. LPG ayarının düzgün olması için düzgün montaj yapılmış olması gerekir. Mevzuda bahsi geçen süpap erimesi olayı yoktur , sallamadır diye birşey söylemedim.

Madem konu google'da aratma ile anlaşılabiliyor bende size "zengin ve fakir karışımın euro 4~5~6 motorlardaki etkisi" ni aratmanızı tavsiye ediyorum.

LPG ayarının bozuk olmasının zengin veya fakir karışıma neden olduğunu anlatmama gerek yoktur umarım.

19. progresif

progresif Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Güzel kardeşim senin okuman yazman yok mu?

...."Benzinde de 300000 kmde aşınıyorsa "işkembeden" atıyorum lpgde 200000 de deforme olur"... dedim zaten.

zemburak bunu beğendi.
  20. progresif

progresif Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    red35 arkadaşımızın bilgiye ihtiyacı var. Hali hazırda aracında lpg takılı zaten. Piyasada ve internette papağan gibi tekrarlanan şeyleri de gelip foruma bir halttan anlıyor mağrurluğu ile satmaya çalışmayın lütfen. Red35 zaten google'da süpap erimesi ile ilgili araştırma yapmış gelmiş soru soruyor.

birolkeser bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş