Merhaba arkadaslar, ben 4 ay once opel astra mi satip ,otomatik vites-guclu dizel sebebiyle hyundai i30 aldim. Aracimdan memnunum fakat bir konu beni rahatsiz ediyor. Kasislerde ve bozuk yolda aracin direksiyonu fazla titreme yapiyor. Astra da boyle birsey yoktu.Bunun bir ariza oldugunu zannetmiyorum ama hosuma da gitmiyor.Bununla ilgili bilgisi olan-biseyler soyleyebilecek arkadaslar var mi acaba?
Konuyu ilgili yere tasidim. Tanisma bolumunden yeni konu acabilirsiniz HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
bizde yeni i30 var otomatik ve dizel olanından, direksiyonu parke taşlı yolda kasiste giderken titreme yapmıyor ha ancak elle direksiyonu tutarken bu kasislerden parke taşlı yollardan geçtiğimizi ince titreşimlerle hissediyoruz ancak direksiyonu bozuk yolda parke taşlı yolda elimizden bıraktığımızda öyle direksiyon sağa sola dönerek tıngır tıngır dans eder gibi titremiyor. benim getz i parke taşlı yolda sürerken direksiyonu bırakayım direksiyon bir santim kadar titremeli dans etme şeklinde sağa sola dönmeli şekilde oynuyor, kullanılan lastiklerin karakteri ve hava basıncı bunu azaltıyor yada arttırabiliyor. i30 ile kasisten hızlıca geçerken özellikle direksiyon sağa yada sola dönük şekilde kasislerden yada çukurdan hızlı biçimde geçersem direksiyonun bağlı olduğu kısımın lank diye sallanarak yukarı aşağı hafif bir hareket ettiğini hissediyorum bu olay getz im de de var, direksiyonun arkasındaki plastik kısımı elle esnetirseniz yumuşak bir yapıya sahip olduğunu göreceksiniz direksiyon çubuğunda ise hiç esneme yada boşluk olmaz zaten, bu yüzden ayarlı direksiyon sistemi çukurlarda yukarı aşağı sallanabiliyor. emniyeti zora soktuğunu söyleyemem, biraz karakteristik bir olgu gibime geliyor. Şu olay bir arıza yada hasar görme sonucunda meydana gelmediyse özellikle sıfır arabada falan kafaya takılacak birşey olduğunu düşünmüyorum